COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 167
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 920
Това интервю е задължително за гледане. Наистина ли са го изтрили от сайта на бнт?

Там си е. 
https://www.bnt.bg/bg/a/trsyat-se-reanimatori-govori-prof-oleg-k … BUZtOXG1FdOwL-bjQ

# 10 921
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...

Пада им се като слушат глупостите на президента и верват. И после - на плаж, на рали на президента, на купон.

Виж във Франция - президента обещал маски и тестове Февруари. Забавил се 1 месец и сега медиците съдят държавата.

# 10 922

Голяма страна, много хора, нормално да са толкова и то само от изследваните. Само Калифорния е с население колкото половин Германия.

# 10 923
  • София
сега гледам Пусть говорят на руснаците - при тях само държавата прави анализи - един анализ, самият анализ отнема 4 часа. Отделно е логистиката по доставяне на пробите. 

# 10 924
Аз 100 пъти обесних, че има нови 3780 нови активни случаи, а не общи.

Италия днес 63928 общо случаи
Италия вчера  59138 общо случаи

63928 - 59138 = 4790!

Италия днес 50418 активни случаи
Италия вчера 46638 активни случаи

50418 - 46638 = 3780!

Проста математика е това. Има разлика между общите случаи и активните. Разберете го тоя незначителен за Вас факт.

Така е. Този спор вече го водихме. Голямото число е общата бройка на новозаразените днес. От тях като извадиш починалите и оздравелите към днешна дата - остава числото на активно болните.
Но при всички положения, в Италия два поредни дни има спад на новите и на починалите. Много внимателно ги следя и се надъхвам тенденцията надолу да се затвърди.

# 10 925
  • Пловдив
Какво точно е респиратор. Ако говорим за апаратурата, която "диша" вместо теб когато си интубиран, това го има само в операционна. Не съм сигурна, че реанимациите разполагат с това. Там трябва да има монитори, които постоянно да следят жизнени показатели и източници на кислород. Лекарите в темата може ли за разяснение. Аз като опериран пациент имам представа. И как като реанимацията е накъде вътре в болницата, ще се изолират оперирани от болни.

# 10 926
  • София - Рим и обратно
Не мога да не го копирам, макар че едва ли нещо ще им влезе в главите на тия, които са убедени, че “ пандемията бушува с пълна сила”:
“ Наталия Сотирова
11 часа ·
С риск пак да бъда нападната от любителите на паниката и истериите ще си го кажа преди да си легна.
Следя ситуацията в Италия не от днес и искам да го споделя с вас.
В Италия броят на починалите през годините варира около 1500 души на ден. Напълно нормално при над 60 млн население.
Тази бройка си остава постоянна дори в този момент, когато там умират ОТ (всъщност С) положителни проби за коронавирус.
Няма драстично увеличаване на броя смъртни случаи в Италия сравнени с данните преди и по време на т. нар. пандемия от коронавирус.
На какво се дължи това?
Аз имам мнение по въпроса, но на този етап ще го спестя. Италианските власти да кажат какви данни подават и защо?
На мене ми писна да ни манипулират.
Само за информация...
Днес в света са починали близо 160 000 души.
По данни на СЗО починалите днес, при които е изолиран коронавирус при тестване, са 1598. Отделен е въпросът тези хора от какво точно са починали...
Желая лека вечер на всички и ви призовавам - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПАНИКА И ИСТЕРИЯ! Съхранете психиката си, радвайте се на живота и се ограничете от гледане на телевизия и четене на параноични и апокалиптични новини.”

# 10 927
Много внимателно ги следя и се надъхвам тенденцията надолу да се затвърди.
И аз!

# 10 928
# 10 929
В Италия, Испания, Франция - днес са по-малко новите случаи, някъде с около 800 са по-малко. Дано да продължат да намаляват!

# 10 930

Щатите тестват масово през последните дни, гледах някакъв репортаж - на паркингите по моловете спират автомобилите и вземат проби.

# 10 931
Чакам кога ще си затворим границите за тях и още държави.

# 10 932
  • Варна
Една статия, в която епидемиолог.....

Казал е: 165 милиона ще умрат. Депресията от свиването на икономиките ще е тежка.

Малко храна за размисъл на тези, които се чувстват прецакани че са им затворили кръчмите и не могат да отидат на чист въздух на Витоша
Затварянето на кръчми, ресторанти, барове, хотели.... не е свързано само със забавлението и кефа на клиентите им. А и със спирането на доходи на собствениците им и на служителите.... каква храна за размисъл всичко е ясно хората остават без заплати.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:56 от danny_em

# 10 933
Гледах за даренията и не мога да разбера най тежките случаи в Пирогов, после ВМА. Но даренията отиват за Александровска болница. А там дали има двама настанени за лечение. Не мога да си го обясня.
За провинцията пък да не говорим...

# 10 934
  • на пъпа на Златията
==
Предразположените към тромбоза трябва да внимават.
==

Диорела , винаги съм вярвала на нашите лекари . Не можах да прочета статията защото не зная какво става  ама на някои сайтове ми се отваря само първата страница и не ми позволява да чета нататъ.

Значи излиза че сърдечно болнитее правят тромбоза  ли?
И всъщмост не се умира от пневмонията а от тромбите? 
Ами  повечето от тях вземат лекарства за реазреждане на кръвта мисля ?
Как тоя вирус влияе на  правенето на тромби? 

Общи условия

Активация на акаунт