COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 581
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 100
  • Bulgaria
Мен много ме притесняват всички, които се прибраха и продължават да се прибират, масовата част от които не спазват карантина. И като цяло идеята с тази карантина е безмислена, след като семейството и хората, с които живеят си се разхождат свободно.

# 11 101
Този Джонсън и той сега се сети. Те британците пак бяха решили да са наопаки на цяла Европа. Но нъцки. Късно,   .... но... му дойде акъла и на него. Thinking
Просто от ЕС трябваше да кажат на англичаните да не налагат карантина и на другия ден те щяха да я наложат.

# 11 102
  • София
Силно се съмнявам, че дори се доближава... Нито е мед. лице, нито математик. Но за съжаление под поста му виждам прогнози и цифри, които съвпадат с моите. А те са доста различни от тези на този господин.

# 11 103
Мен много ме притесняват всички, които се прибраха и продължават да се прибират, масовата част от които не спазват карантина. И като цяло идеята с тази карантина е безмислена, след като семейството и хората, с които живеят си се разхождат свободно.

Ми, то цели 2 автобуса с хора връщащи се от Италия, не тестваха за коронавирус щото много били и ги оставили да отидат във Варна.
За каква карантина по дяволите да говорим?

# 11 104
  • BG
Не ми харесва в Мутафчийски липсата на търпение и отношение към обществеността, типичен представител на бг лекарското съсловие. Същото е като да отидеш на преглед  -чакаш месец за час, пътуваш едни стотици км и получаваш голямо двуминутно  разочарование, което разрушава всичките ти надежди-грубо, пренебрежитно отношение, никакво внимание и търпение да изслушаш оплакванията на пациента, да проявиш малко човечност. Та и сега-застанал си начело на щаба, вярно, уморен си, претоварен, журналистите са дразнещи, въпросите им тъпи, но все пак носиш отговорността да информираш хората за ситуацията. Това мусене, фръцкане, пренебрежително подсмихване на мен лично не ми изглежда никак професионално.

# 11 105
https://dnes.dir.bg/na-fokus/10-stapki-sreshtu-covid-19-i-rolyat … manev-pred-dir-bg
Това май беше пуснато за тромбозите.
Този наш математик ми заприлича с прогнозите на гледачката на Берлускони.

# 11 106
Съвсем приятелски да ви кажа като човек, който си изкарва парите от лекарства - щом е казано, че няма нужда да се приема нещо, не търсете под мухата слон. Изкупиха се какви ли не витамини, добавки, антибиотици, разбирам желанието на всички да се пие нещо, но няма много смисъл.

Аз не бих давала такива съвети. Хората пробват най-различни начини за справяне. Едни с тамифлу, други с цинк (руснаците лекували с това), други с витамин Д (при по-добър имунитет по-трудно подаваш на вируси), други с плакинил / резохин (защото трябва да си го пият така или иначе, а това, че действа уж и за тази болест е бонус), други с чесънче, други с витамин Ц или лимонче, други с чайчета, други с ракийка.

Кой с каквото може се справя. Дори и да не помогне, ако не вреди то поне помага за сваляне на стреса.

# 11 107
  • София
Ако това за шляхтите и отказания коридор за руските самолети е вярно, е...а и Евросъюза, е...а и евросолидарността. Долна работа.

# 11 108

Ми, то цели 2 автобуса с хора връщащи се от Италия, не тестваха за коронавирус щото много били и ги оставили да отидат във Варна.

Истинска. И да не ги тестват (въпреки, че поне температурата можеха да им измерят), ако си отидат във Варна и си стоят 14 дни вкъщи няма да заразяват другите.

# 11 109
Изчетох всичко и не видях до момента да е публикувано това:

https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8331697

Накратко: "Принц Уилям поема задълженията на кралица Елизабет, докато тя и съпругът и принц Филип са под карантина заради коронавируса. Престолонаследникът принц Чарлз също ще се самоизолира за период от 4 месеца."

Не че ме интересува какво прави британското кралско семейство, но ми направи впечатление периодът на самоизолация. Все пак това са хора, които не вземат решения без сериозно планиране и обмисляне.

На всички вече е ясно, че нещата за месец няма да приключат, но явно няма и да е и за два или три. Ще видим междувременно кое ще надделее - здравето на хората или икономическите интереси.

# 11 110
  • Сф
Да посмятаме.
Италия е с 60 млн. население. Смъртните случаи до момента са 6078 човека, което прави 0,01% от общото им население.
Пренасяйки тези проценти на наша територия, получаваме, че при население на България от 7 млн. човека, смъртните случаи биха били общо 700 човека.

За сведение, смъртността в България за 2018 година е била общо 108,5 хил. човека, средно на месец около 9 хиляди човека.

# 11 111
  • София
Аз не знам защо като не могат да тестват масово, не направят едно извадково тестване, екстраполират данните и са готови. Най-малкото за София могат да го направят Grinning

Обявените нови случаи въобще не са релевантни за мен, при положение че няма масово тестване.

Всъщност, има такива изследвания.

https://www.forbes.com/sites/brucelee/2020/03/18/what-percentage … -it/#1d2add867e90
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.10.2000180

между 17.9% и 30.8% от изследвани в Япония и на круизния кораб са били безсимптомни. Това от тествани. Да кажем средно 20%.
Ако приемем, че 70% от заболелите са с леки симптоми, неразпознаваеми без тест от обикновена настинка или познат грип, то прави сметка:
- 201 обявени - представляват около 10% от общата картина. Тоест, стигаш до общ брой от 2 000 заболели.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 23:04 от Не се сърди, човече

# 11 112
  • Bulgaria
Скрит текст:

Истинска. И да не ги тестват (въпреки, че поне температурата можеха да им измерят), ако си отидат във Варна и си стоят 14 дни вкъщи няма да заразяват другите.

Не ми се вярва. Първо ще идат да си напазаруват поне. Въобще нещата в моята глава са много негативни. Не знам как да се отърся от стреса вече, наистина ми се иска да не е така, но за мен тези мерки са абсолютно безмислени, тъй като имат много пропуски. За мен трябваше да ограничат още преди 1 седмица пътуването между градовете. А за тези, които си пристигат да се организира нещо по-стабилно от тая измислена карантина с пожелателен характер. Не може да кацнеш на летището и да си хванеш влака например до Варна и после да отидеш да си напазаруваш и накрая да ми казват, че това било карантина и този човек не е заразил никой по пътя си.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 23:05 от Не се сърди, човече

# 11 113
Така,така....Холандците днес имаха тежък ден в статистиката и явно са се вразумили. Останаха само Шведите и можем да започваме битката за Европа срещу вируса. Вярвам, че до 2-3 дни ще им дойде и на тях акъла.

# 11 114
Да посмятаме.
Италия е с 60 млн. население. Смъртните случаи до момента са 6078 човека, което прави 0,01% от общото им население.
Пренасяйки тези проценти на наша територия, получаваме, че при население на България от 7 млн. човека, смъртните случаи биха били общо 700 човека.

Изобщо не може да се пренасят проценти и числа, спрямо населението на страната.

Италия е 60 милиона и имат повече смъртни случаи от Китай, които са 1,3 милиарда.

Общи условия

Активация на акаунт