COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 303
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 280
Бързите тестове давали грешки и лъжливо убеждение, че човекът е здрав. Че какво му пречи на човекът да си го има това убеждение и без да се тества? Само иска да хАби тестове, значи.

И пак питам, какво значи да има лъжливо убеждение че е здрав и да разпространява болестта? За този човек да не би да отменят мерките?

И какво пречи на хора с леки симптоми, които не се тестват изобщо, да си мислят, че са просто настинали и да си вършат същото като онзи, с лъжливо отрицателния тест?

Нищо не чух за карантина в София. май всичко си остава по старому.
Рано е. Дотук повечето неща се решаваха в петък следобед.

# 11 281
  • София
За какви машини говори генерела, да не сме на панаир за селскостопанска техника.... И тези се борят с кризата Cry
Тези 90мин (лаб. тестове) от кога се знае за тях? PCR колко струват - защо се надяеат на дарения? Къде е държавата.
Влезлите от чужбина - как се проследяват дали спазват карантината?
Ей това е - София има капацитет за още 2 дни според Мутафчийски, колко успокоително. Май ще трябва да мина през аптека днес, а съм против излишно купуване на лекарства.
За повечето ти е нужна рецепта
за какво?

# 11 282
Вчера купувах Диротон за баща ми и ми поискаха рецепта. Купувала съм го хиляди пъти без. Добре че поне приеха снимка на книжката от вайбър.

Бледолилава, в Рамус са почнали такъв бърз тест. Видях, че и Поликлиника България също правят, но не разбрах какъв точно.
Ето го линка, но нещо аз лично не мога да прочета нищо през тел. https://poliklinikabg.com/test-covid-19/?fbclid=IwAR2Ighw1Zu76ZU … -0N2TKVnd9PbwvNSg
Дано не е фейк.
Има опасност някои хора да си кажат аз съм с отр.тест и да не си спазват карантината примерно, но пък за други хора тестът ще е малко успокоение и надежда. Според мен трябва макс много лаборатории да ги правят.
Кой е изкупил тестовете от вносителя и това означава ли, че са ги изкупили, за да ги скрият, да не ги ползват частните лаборатории?

Четох, пе в Германия също правят pcr, тъй като считат бързите тестове за ненадеждни. Разликата е там, че имат много лаборатории. Дори някои лл вземат проби и пращат за изследване в свои лаборатории.
Имат капацитет за до 160 000 теста на сесмица.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:58 от Дъждец

# 11 283
  • Варна
Попаднах на нещо полезно:

И как се ползва и сваля маска:
Скрит текст:

Източник: https://www.obekti.bg/medicina/covid-19-protokoli-pri-izlizane-p … tvane-ss-zabolyal

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:19 от chockolina

# 11 284
След коментара на Мутафчийски за посиняванета на устните,вече съм сигурна че баба ми е била болна точно от това.Писала съм и преди за нея.
Посиняването на устните не е конкретно при коронавируса. Детето като беше с бронхит веднъж ми бяха казали да го следя, признак е на влошаване на състоянието, липса на кислород, нещо такова.

# 11 285
Детенцето в Търново е болно, а близките му не са...така ли?
Нищо не се чува.
Иначе, имаме  човек, починал от пневмония. Към 50 год., под сурдинка се говори...

# 11 286
Някой в темата питаше дали не отчитаме скок на цените по магазините. Предполагам се визираха хранителните такива. Да, не си въобразявате, оня ден сирене Дестан беше 8.70лв. в кварталния магазин, вчера беше с цена 9.80лв. Има увеличение и още как и то не със стотинки. Хем хората не работят, хем пари нямат или и да имат скътани, те бързо ще се стопят, хем цените тръгнаха нагоре. И то точно на базовите хранителни продукти. Евала български търговецо, така се прави, риба се лови в мътни води.

# 11 287
Бледолилава какво стана с теб, бе човек?
Имаш ли накакви доказателства, че град Ухан е абсолютно отцепен от света, една малка Северна Корея, в която не пристигат никакви доставки от външния свят, разчитат на собствено производство и т.н? Това са някакви страшни преувеличения. Както и че ще се стои под карантина години наред и т.н. Като гледам тук как някои изтрещяхте след 1 седмица, представям си след 1 месец. Стегнете се малко.
Лили, ти как си го представяш? Светът продължава да работи, за да ни осигури на нас доставки, както в Ухан, само ние се изолираме? Е няма как да стане, пламнал е целият свят. Аз не съм изтрещяла - аз виждах реално заплахата, когато беше в Китай. Аз бях бясна, че се подценява и ако не се спре там, шансовете много намаляват. Нали за това алармираше и ти? Сега не поглеждаш ли отново в бъдещето? Какво точно виждаш, опиши ми. Как в цял свят едновременно ще се погаси без да се стигне до някаква тотална или частична изолация? В Ухан с изолация го спряха, не с групов имунитет. Това е, "което ми стана".

И като казвам цял свят, наистина това имам предвид. Не само Европа, САЩ, Канада, Австралия и някои от азиатските държави.

# 11 288
  • София
Естествено, че го спряха в Ухан, и явно хората нямат имунитет, защото са били изолирани вкъщи, щом пак започват с пробите. Просто не става с пълна изолация, ако  винаги имаш врата, през която хората ще започнат да се смесват. Просто няма как, според мен удрят на камък вече.

# 11 289
  • София
Това не знам коментирано ли е?
Изповедта на Матю, баща на детето, поставено под карантина в Банско: Пълна лъжа! Синът ми няма коронавирус
http://glasove.com/categories/novini/news/bashtata-na-9-godishno … nyama-koronavirus

Из ФБ имаше още коментари, профила на бащата .

# 11 290
Въпросът е да се изолираме, докато намерят лекарства.
Страшно се дразня на хора в обкръжението ми. Първо, реваха, че затворили театрите. Как без театър ще се живее два-три месеца.
Сега пък не можели да джогват по улицата. Бабите без социален живот на пейка в парка щели да умрат. Аман от глупости!

# 11 291
  • София
Мутафчийски каза, че не може да не е бил положителен тестът, от Банско е тръгнало всичко, цял самолет с хора от Израел е имало, а те са били само в Банско с положителни проби (само не разбрах всички от самолета или някои от групата).

# 11 292
След като гледах внимателно целия брифинг, за пръв път нямаше тъпи въпроси.
Малко информация за някои от най-често дискутиранита тука неща.
Псар тестовете (генетичните) - в момента капацитетът в страната е 300 на денонощие. В момента обучават и лаборатории в други градове.
Местата в болниците - освен потвърдено заразените имало в отделенията и много други в тежко състояние, без да са доказали още вируса. Имало и вече клинично здрави, но все още с положителни тестове.
Банско и английският баща - по последни данни от Израел цял самолет прибрали са от Банско, са заразени. Както и случаи в цяла България, заразени в Банско.
Кантарджиев говори дълго и много добре. Обясни различните видове тестове, както и кога някой дава положителен резултат.
Освен Псар-а, който е най-труден и бавен (открива РНК-то ва вируса), има и два типа бързи. Единият - антигенен, отново изследва секрет и наличие на вирус. Него го плюе Мутафчийски, че е много рисково да се използва, защото дава много фалшиво отрицателни резултати. За него също трябват лаборатории и съответно оборудване. Време за правене - 90 минути. Другият е за антитела, най-лесен, кръвна проба. При него се установяват антитела в кръвта. Поради тачи причина за да е положителен, трябва трябва да са минали поне 10 дни от заразяването. Нищо не казаха има ли го наличен някъде в Бг, май не.
А за мене някоя частна лаборатория трябва да почне да го прави. Защото много хора, включително и аз, имат съмнение, че вече са го изкарали. Ако се установи, че имат антитела и е минало достатъчно време от оздравяването им, може да са спокойни, че няма как да се заразят в бъдеще. И няма нужда да се побъркват от страх, а и могат спокойно да са навън и ако искат, в помощ като доброволци.

# 11 293
За всички, които се интересуват: Това е полета със заразените хора от Израел, пребивавали в Банско, за който говори тази сутрин Мутафчийски.
Полет от 13 март.
13.3: El Al flight number LY 5088 from Sofia to Ben Gurion Airport, departure at 09:18, landing at 11:29
https://www.gov.il/en/Departments/news/22032020_05

Ето още факти: Тези хора са се заразили в периода 6-13 март, защото са пристигнали една седмица по-рано от полета навръщане. Първите, дали признаци на заболяването са регистрирани около 19 - 23 март.
Преди това също има регистрирани болни, пребивавали в Банско, но не са от същия самолет.
Сега от изключителна важност е да се проследи, какво става в Банско. Защото след като града е затворен, той се превръща в изолиран случай, подобен на Даймънд Принцес.

Ако има журналисти, които четат форума, бих ги помолила да зададат следните въпроси:
1.Колко хора в Банско са тестувани, след затварянето на града?
2.Колко от тях са дали положтелни проби, ако изобщо е правено тестуване?
3.Ако има информация от 5-те GP-та в града, колко човека са се обадили да докладват за признаци  на заболяването  в периода след затварянето на града, към днешна дата?

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 13:49 от Lea_Lea

# 11 294
Това не знам коментирано ли е?
Изповедта на Матю, баща на детето, поставено под карантина в Банско: Пълна лъжа! Синът ми няма коронавирус
http://glasove.com/categories/novini/news/bashtata-na-9-godishno … nyama-koronavirus

Из ФБ имаше още коментари, профила на бащата .
Някой да ги е бил да идват да си веят байрака в разгара на епидемия?

Общи условия

Активация на акаунт