COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 265
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 355
  • София
Въпросът с тестовете беше важен и най-после разказаха за тях. За лекарствата вчера говориха, че ще ги разпределят до болниците в страната. Не са сто опаковки, а има Х дози, които са за лечение на един човек.

# 11 356
  • в страната на чудесата
По принцип всяко отделение трябва да има изолатор....
Това по принцип ли или за всички отделения? Аман от разбирачи.

# 11 357
  • Bulgaria
МК, не става с пълната карантина, а нещата ги изпуснаха още в началото на март. Сега и пълна карантина ни липсва, и съвсем ще я закъсаме. Не всички са хоумофис, не всички имат спестени пари, не всички могат да седят вкъщи и заплатата им да тече.

То в един момент ще стане наизбежно. Хората могат да останат гладни и без работа само ако са живи. Или на тях това им е целта - дайте да убием колкото се може повече, тъкмо после няма да ни искат помощи.

# 11 358
А днес се говореше само за тестове. Защо никой не спомена нищо за лекарствата. Тези 100 опаковки ще свършат съвсем скоро и после какво? На мен лично ми е интересно дали са пробвали аналгин хинин на леките случаи - съмнявам се.

Аз се съмнявам, че ще лекуват простосмъртните с тези 100 опаковки.

# 11 359
  • София
В Ница е починал мъж на 28 години от тежка дихателна недостатъчност. Казват, че след операция от дискова херния е пил всекидневно ибупрофен и това е основна причина за леталния изход. Това лекарите от болницата, а и френските здравни власти продължават да настояват да не се пият лекарствата от публикувания списък.

Скрит текст:
Un jeune homme de 28 ans décédé dimanche à Nice du fait d'une détresse respiratoire d'évolution rapide est à ce jour la plus jeune victime française du coronavirus, a fait savoir Nice-Matin. D'après le journal niçois, le jeune homme prenait de l'ibuprofène pour atténuer la douleur après avoir été opéré pour une hernie discale. Cette prise d'anti-inflammatoires aurait aggravé ses symptômes et provoqué à sa mort.

Il existe dans la prise d'anti-inflammatoires et de cortisone "un risque bien réel à l'origine de l'aggravation des symptômes respiratoires chez les malades porteurs du Covid-19", a rappelé Thierry Piche, médecin et président de la commission médicale d'établissement au CHU de Nice.
https://www.lefigaro.fr/sciences/2020/03/24/01008-20200324LIVWWW … ie-Etats-Unis.php

Не знам дали сте коментирали вчера, но франзуците взеха доста сериозни мерки срещу рекламирания и от нашите новини лекар в Марсилия, който обяви хлорокина за магическо лекарство. Цитирах Хипократовата клетва, в която най-важното е да не вредиш, а смятат, че той го прави. Инструкциите на здравното им министерство са да се третират с хлорокин само пациенти в стадий 4, най-тежкото състояние, защото иначе не е доказано дали евентуалната полза от лекарството превишава вредата от него, която е доказана. В момента няколко страни ще правят тестове върху извадка от 3000 пациента, защото марсилския лекар е с извадка от около 40. И при тях 73% са има подобрение, не е толкова ефективно, дори в непредставителното и неформално проучване върху много малка група.

# 11 360
  • София

Ще мине карантината, ще утихне епидемията, но реално ще вървим като по тънък лед, защото никой не би могъл да предскаже как и къде може да пламне наново. Напред беше даден линк на мнение на китайски лекар, който не е убеден, че внесен от вън, вирусът няма да направи бум в друга точка на Китай, макар че съм сигулна, че те си го "отглеждат" още, невъзможно е да бъде изчистен по начина, който видяхме и прилагаме и ние.

Днес съм песиместично настроена.
Aма то както разбирам и при всякакви други епидемии не целят сваляне до нула, а сваляне до много слабо разпространение. Това което регистрират за даден ден са случаи от преди 7-14 дни и кривите отразяват темповете на заразяване преди седмица - две а не състоянието в момента. Ако констатират единични случаи могат да свалят мерките на принципа затихваща епидемия и да разчитат, че въпросните единични няма да доведат до самоподържане  ами ще загаснат- епидемията няма да може да се самоподържа особено в по-топъл сезон. Междувременно просто запазват някакъв мониторинг за увеличаване на случаи някъде. Те това мисля че правят с всякакви други епидемии.
 В Китай са свалили мерките срещу САРС и после са имали единични случаи, които не са могли да запалят епидемии. Няма причина да имат проблеми и сега с единични случаи тук и там.

# 11 361
  • Ispania
Добро утро. Както вече знаете, в Испания карантината се увеличи с още 15 дни(общо 30 дни).
Днес обаче видяхме една хубава (ясно е че e  временна) новина. В нашата автономна област , за първи път от както започна всичко , има спад от 1% на заразените. ДА, малко е, ДА, не е никакъв  критерии, но днес това е единствената хубава новина която видях.

Вчера гледах по телевизията как един син плаче, защото баща му е починал от липса на респираторен апарат😔.

# 11 362
  • Пловдив
А днес се говореше само за тестове. Защо никой не спомена нищо за лекарствата. Тези 100 опаковки ще свършат съвсем скоро и после какво? На мен лично ми е интересно дали са пробвали аналгин хинин на леките случаи - съмнявам се.

1. кой каза, че опаковките са само 100? 100 са тези, дарени от Домусчиев.
2. кой каза, че аналгин-хинин помага? Ами никой.
3. кое е длъжен да дава отчет на брифинг с какво лекуват хората?

Ако ви кажа, че Рош увеличават производстовотона техен препарат, за да се ползва при тежки пневмонии, и с него ли ще искате да се запасите? Или да пробват наред при ... колко тежки случаи имаме в момента? 8 по данни на брояча.

# 11 363
  • София
https://www.sciencemag.org/news/2020/03/who-launches-global-mega … TG5v8WMVfxng7mm9U

СЗО стартира глобално клинично изследване на 4 от обещаващите лекарства срещу вируса. За мен това е добра новина, ще се движат много бързо, записването на пациенти ще става бързо (обикновено това е тежък процес в срандартните проучвания, критериите за участие); ще се изисква по-облекчено събиране на информация.
Фокусът е върху основните лекарства, за които говорим и тук: това за малария, за еболата, срещу ХИВ и четвъртото не бях го чувала, било е при МЕРС.
Звучи добре.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 11:23 от Бърди

# 11 364
  • Bulgaria
А вие на какво мислите трябва да се наблегне в момента - на тестване, вместо на лечение? След като нямаме достатъчно апарати и реаниматори и реанимационни сестри не трябва ли да наблегнем на лечението преди да се стигне до тежките случаи? Тук си ги лекуват по някаква сигурно схема стандартна за вирусни пневмонии, но тя явно дава резултат само при хората, на които имунната им система успее да се пребори.

# 11 365
  • София
Те и нямат друг избор, освен да действат бързо, защото има сериозна опасност да се затрие западната цивилизация като такава.

Не може да има избор между тестване и лечение, а двете трябва да вървят заедно. част от ресурсите за тестване и част от ресурсите за лечение. Всъщност те си вървят заедно винаги, защото тестването дава данни за бъдещите сметки за това какви количества лекарства ще са нужни. Ако го погледнам от страната на нещо като организиране на една произвоствена система, винаги се прави "диагностика", ама тази диагностика трябва да имаш и нау-хау, за да я направи, трябва да има с какво да отграничиш нещата, а за това трябват тестове. (може да не съм особено силна в експерименталните методи, но основните принципи съм ги научила).

# 11 366
От „Метрополитен” отчитат, че в края на миналата седмица пътниците са намаляли 7 пъти.

# 11 367
  • BG
Как да разбирам първата част на тази статия https://m.dir.bg/dnes/comments/nov-vid-virus-ubi-kitaets-pekin-v … dvizhvane-v-hubey

# 11 368
Един може би глупвав въпрос към хората, които предвиждаха в момента да има 1000-2000 хиляди болни и задръстване на здравната система. Да предположим чисто хипотетично, че с нашия темп на тестване така си откриваме по малко болни. И не се случва никакъв колапс. Докога ще издържат хората без доходи? Щото проблемът ще дойде след 20 април и началото на май, когато реално ще се усети свиването на потреблението, излизането в неплатен отпуск, съкращението и прочие? Хората с хоум офис ако ги пуснат в неплатен отпуск 1 месец? Защото вече ни призоваха да си платим авансово данъците. И вече реално се знае, че обявените мерки няма да помогнат на много хора.
Ей така, чисто хипотетично питам, да не се разбира, че призовавам към нещо.
Моля, raptor да не ми отговаря.

# 11 369
  • София
Един може би глупвав въпрос към хората, които предвиждаха в момента да има 1000-2000 хиляди болни и задръстване на здравната система. Да предположим чисто хипотетично, че с нашия темп на тестване така си откриваме по малко болни. И не се случва никакъв колапс. Докога ще издържат хората без доходи? Щото проблемът ще дойде след 20 април и началото на май, когато реално ще се усети свиването на потреблението, излизането в неплатен отпуск, съкращението и прочие? Хората с хоум офис ако ги пуснат в неплатен отпуск 1 месец? Защото вече ни призоваха да си платим авансово данъците. И вече реално се знае, че обявените мерки няма да помогнат на много хора.
Ей така, чисто хипотетично питам, да не се разбира, че призовавам към нещо.
Моля, raptor да не ми отговаря.
Това с доходите е проблем и е ясно, но как точно си представяте друг вариант – масов мор, закопаване на труповете след няколко месеца и отваряме баровете? Не се заяждам, наистина ми е интересно, защото доста голям процент разумни хора казват същото като теб и ако има алтернатива ми е интересно да я науча. (Не се заяждам).

Общи условия

Активация на акаунт