COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 490
  • София
Те са в тиха война, не си мислете, че от щаба не им е ясно, че замазват за тестовете. Явно така им е наредено.

# 11 491
  • София
Експерният съвет и Щабът вече започнаха да се плюят. Но само като слушах встъпителното слово на председателя и ми стана лошо. Изобщо защо е нужно това

# 11 492
  • София
империята отвръща на удара
Ами, прав си е, пък който ще да го плюе!

# 11 493
Аз пък съм доволна, че най-после е събран екип от епидемиолози, инфекционисти и вирусолози. Разбирам любовта ви към генерала, но той е коремен хирург все пак. Със сигурност е по-квалифициран от всички тук, дето сме капацитети, но хората неслучайно специализират в определена област. И като си счупите крак, ходите при ортопед, не при УНГ, нали?

Кое те кара да мислиш, че някои от хората пишещи тук, не са квалифицирани да дискутират медицинска тематика?
Аз не знам някой да е квалифициран конкретно за Корона вируса, нали уж е чудо невиждано? Точно това сега говори и д-р Петрова, от Медицинския съвет, че няма квалифицирани за Корона вируса медици.

# 11 494
Колкото и да са кацнали вчера, те не се тестват, а се поставят под карантина.
Резултатите не излизат за отрицателно време.

А кой гарантира спазването на карантината от тези лица? Санкциите, които въведоха?
То който е добросъвестен и отговорен гражданин във всички случаи би я спазвал, това е ясно.

# 11 495
Мангъров кого имаше предвид като каза, че сутринта чул такива изказвания за тестовете, че ако било на изпит няма да минат?

Според мен зачеса щаба...
И аз така предположих, но сутрин не ги гледам /нали до късно нощем дежуря в темата Joy/, така че съм изтървала.

# 11 496
Щабът и Медицинския съвет започнаха играта на доброто и лошото ченге. Намериха ни занимавка и нови поводи за спорове. OMG

# 11 497
Ами защо да няма цирк на фона на цялата ситуация.
Пелтеченето на Мангъров ми идва в повече.
Типично по български се получават нещата.
Навремето имаше лозунг "дела ни трябват а не думи". Сега понеже е демокрация ще оправим проблема с думи и диалози  и тук там някой психотерапевт.
Той вируса ще изчезне ние още щабове създаваме.

# 11 498
Аз пък съм доволна, че най-после е събран екип от епидемиолози, инфекционисти и вирусолози. Разбирам любовта ви към генерала, но той е коремен хирург все пак. Със сигурност е по-квалифициран от всички тук, дето сме капацитети, но хората неслучайно специализират в определена област. И като си счупите крак, ходите при ортопед, не при УНГ, нали?

Кое те кара да мислиш, че някои от хората пишещи тук, не са квалифицирани да дискутират медицинска тематика?
Аз не знам някой да е квалифициран конкретно за Корона вируса, нали уж е чудо невиждано?
Някои със сигурност са квалифицирани. По-голямата част - не. Иначе всички сме убедени в правотата си Grinning
Но не това е акцентът на изказването ми. Твърдя, че специалисти, занимаващи се по принцип с вируси и епидемии, вероятно са по-квалифицирани от хирурзите. И в това няма нищо лошо или странно.

# 11 499
Хора,кому е нужно това?Вместо да сме единни и сериозни,тук се карат и се захапват!Недоумявам.
Вместо да действат бързо и са затягат коланите....

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 15:04 от macapisa

# 11 500
  • София
Прилагането на тестове за заболявания и методиките за това у нас не е ли работа на НЦЗПБ, а не на членове на щабове???

# 11 501
Този човек, който бил уволнен от генерала, използва ситуацията да си отмъсти. От утопия минаваме към жанра бразилски сериал.

# 11 502
Абсолютно адмирирам и аз! Дано не се окаже само проформа. Иначе страхотно звучи като замисъл!

# 11 503
  • София
Боже, кой реши Мангъров да се изявява и по ТВ и в някакъв съвет? Той една болница не може да ръководи, в детското отделение няма никаква апаратура, единствено могат да сложат система и инжекции, термометри нямат, цялата организация там е ужасна, ужасна, и то след ремонта, самия той е много неприятен като лекар, а сега ще се заеме в такава критична ситуация....
Скрит текст:
Преди 3 години лежах там с малката за салмонела, и за тези 10 дни ми се скъси живота с 10 години. Добре, че имаше една добра лекарка и намерихме познат, от съседно отделение, който да ни обърне някакво внимание

# 11 504
Не виждам конфликт, всичко е точно. Ако ще пеят една песен за какво е тази комисия? Трябва да са коректив на Щаба.

Общи условия

Активация на акаунт