COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 497
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 505
Толкова малоумно решение от страна на Бойко да направи два щаба, нямам думи. Да започнат да се карат сега.
Мангъров каза абсолютни ЛЪЖИ за Германия.
Там се правят официално PCR тестове
https://www.google.com/amp/s/www.morgenpost.de/ratgeber/article2 … tml%3fservice=amp
Експертите им НЕ препоръчват да се тества за антитела за откриване на настояща инфекция. Ако някой иска от любопитство да се тества дали е прекарал вируса, да, но тук не става въпрос за това.
Antikörper sind bei Virusinfektionen wie mit dem SARS-CoV-2 meist frühestens eine Woche nach Erkrankungsbeginn nachweisbar, in der Regel sogar erst nach 14 Tagen. Für SARS-CoV-2 liegen noch gar keine gesicherten Erkenntnisse hierzu vor“, sagte die Ärztliche Leiterin der Diagnostik im Institut für Virologie des Universitätsklinikums Freiburg.

Schnelltests könnten noch negativ, die Person aber bereits hoch infektiös sein und im PCR-Test positiv getestet werden, heißt es beim ALM weiter. Betroffene würden so in falscher Sicherheit gewogen.

# 11 506
Мангърката закла Генерала публично...

Евала...

Може ли подробности, какво за Мангъров, какво е станало?

# 11 507
Сега Съвет и Щаб, като се хванат за гушите...
 И ще настане мармалад Disappointed

# 11 508
Толкова малоумно решение от страна на Бойко да направи два щаба, нямам думи. Да започнат да се карат сега.
Скрит текст:
Мангъров каза абсолютни ЛЪЖИ за Германия.
Там се правят официално PCR тестове
https://www.google.com/amp/s/www.morgenpost.de/ratgeber/article2 … tml%3fservice=amp
Експертите им НЕ препоръчват да се тества за антитела за откриване на настояща инфекция. Ако някой иска от любопитство да се тества дали е прекарал вируса, да, но тук не става въпрос за това.
Antikörper sind bei Virusinfektionen wie mit dem SARS-CoV-2 meist frühestens eine Woche nach Erkrankungsbeginn nachweisbar, in der Regel sogar erst nach 14 Tagen. Für SARS-CoV-2 liegen noch gar keine gesicherten Erkenntnisse hierzu vor“, sagte die Ärztliche Leiterin der Diagnostik im Institut für Virologie des Universitätsklinikums Freiburg.

Schnelltests könnten noch negativ, die Person aber bereits hoch infektiös sein und im PCR-Test positiv getestet werden, heißt es beim ALM weiter. Betroffene würden so in falscher Sicherheit gewogen.

Напротив - смятам, че е изключително умно решение на Борисов! Не може да се слушат само военните и между другото, аз смятам, че има достатъчно цивилни експерти по тематиката, които трябва да бъдат коректив. Не сме във военно положение, все пак, а в извънредно положение, което не изключва намесата на цивилни лица в политиката и решенията, които правителството взима, защото последствията от тези решения ще ги носим ние - цивилните.

# 11 509
Аз пък съм доволна, че най-после е събран екип от епидемиолози, инфекционисти и вирусолози. Разбирам любовта ви към генерала, но той е коремен хирург все пак. Със сигурност е по-квалифициран от всички тук, дето сме капацитети, но хората неслучайно специализират в определена област. И като си счупите крак, ходите при ортопед, не при УНГ, нали?
И аз съм доволна. Не ги гледах, но харесвам Мангъров. Той и другите специалисти са точните хора в този момент.

# 11 510
Аз се замислям за друго. Вижте последните епидемии / пандемии:
- испански грип - хонгконгски грип - 50 години между двете епидемии
- САРС - след 34 години
- Птичи грип - след 3 години
- Свински грип - след 4 години
- МЕРС - след 3 години
- Ковид-19 - след 7 години.

С глобализацията срокът между два вируса се скъсява много. Дали това е бъдещето? Да стоим в локдаун всяка петилетка?
Нещо такова, но сега след тази пандемия ще се променят мерките за реакция в глобален мащаб. Изпуснаха нещата, ако бяха реагирали още когато се видя в Ухан какво става, нямаше да сме сега така. Обаче по цял свят се почесваха и мерките бяха да се омаловажава ситуацията и да се успокоява населението. Сега загубите ще са в пъти по-големи.

# 11 511
  • София
Аз няма да се женя за Мангъров, за да ме интересува характерът му. Подхождам по целесъобразност - ако знае какво говори, ако разбира материята и може да помогне - да помага. Колкото си иска да е неприятен, но да върши работа.

# 11 512
Браво на тази журналистка!

# 11 513
Засега чувам само гласове на хора, които имат огромни комплекси. Човеци, които пелтечат, четат, хъмкат не могат да ме накарат да им се доверя.
Злобицата в гласовете на Костов и Мангъров е прекалена.

# 11 514
Браво на журналистката, която говори в момента, че Мангъра се конфронтира веднага и че другия лекар е бил уволнен от генерала!!!!

# 11 515
  • София
Поддържам тезата, че трябва да се правят бързи тестове. В Южна Корея така се справиха бързо със ситуацията.
Но няма нужда от скандали и дрънканици. Жалко, защото тук става въпрос за здраве

# 11 516
Мангъров е напълно прав в случая. Трябват масови тестове. Колкото и да не искат от щаба, несериозно е да ми правят по няколко десетки теста на ден и да ни хвърлят прах в очите, че видиш ли, имало само един заразен. Хайде няма нужда. Да тестват и да не се правят на луди.

# 11 517
Сега Съвет и Щаб, като се хванат за гушите...
 И ще настане мармалад Disappointed

Не така 😞 а така 😂😂😂
Като няма лечение поне да има зрелища.

# 11 518
Аз няма да се женя за Мангъров. Подхождам по целесъобразност - ако знае какво говори, ако разбира материята и може да помогне - да помага. Колкото си иска да е неприятен, но да върши работа.
Именно, изобщо не ме интересува кой колко е злобен или симпатичен. Искам да си разбират от работата. Даже може и да не говорят добре, лекари са, не журналисти. Искам да видя, че правят нещо. Не на пресконференциите, а след това.

# 11 519
Ива Николова толкова ли е тъпа, нагла и нахална?

Общи условия

Активация на акаунт