COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 008
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 550
Ханта вирус, който не се предава от човек на човек, спокойно!
Жалко, беше шанс да се сбият двата вируса за територия, така щяха взаимно да се унищожат.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 551
Ми, не знам как мога да вярвам на някого, който твърди, че трябва да добием естествен имунитет, младите да не се притесняват и че в Германия тествали с антитела по 200 000 човека на ден, а пък те самите доскоро не знаеха колко тестват, а института Робърт Кох каза,че имат капацитет до 160 000 на седмица?

# 11 552
  • София
на Мангъров тезата му не е свързана с лекуването, а с "живота" на инфекцията, събирането и обработването на достатъчно много данни, за да се изясни първо статусът на населението и после да се види накъде се върви и как да се върви. Нека не бъркаме двата щата.
За лекуването си има фармаколози, , хора, които специално работят с вируса и тестват потенциални лекарства.

Вижте, това е като организирането на едно производство, а произвоството не са само машини, работници и суровина, а цялостно проучване и проектиране на всичко, което трябва да се с лучи. Системата трябва да се "дизайнва", а за това трябват специалисти, не само мениджъри.

# 11 553
Добре де, вие как си го представяте това, че ще развиваме икономика, докато гоним 70% стаден имунитет по най-бързия начин? Как си представяте работеща икономика при толкова много болни хора, почти едновременно? Значи дебатът мерки или икономика е доста подвеждащ. Икономиката ще пострада и при двата варианта, само че в единия с много повече жертви. Вие реално спорите със съдбата в момента като тропате с крак и настоявате да се върне това, което беше досега. Има, разбира се и среден вариант, при който минаваме с най-малко жертви и най-малко икономически последствия и това се опитваме да правим в момента.

Кои са тия толкова много болни?

Габрово, Плевен, Банско ... минаха седмици, всичко живо джиткаше наляво-надясно по градинки и беседки, беше редно тия градове да са пламнали.

Минаха 16 дни от 8-мартенските черпни и куверти. Scream
Минаха и 11 дни от "голямото пазаруване на тоалетна хартия". Scream

Не беше ли редно случаите да са хиляди, от които стотици тежки да лежат по болниците, лекарите да подбират кой да спасят, човешката драма да пълни новините ...

... единствената драма е в портфейлите.

Май, май в България коронавируса ходи по икономиката повече, отколкото по хората. MaskMask

# 11 554
  • Пловдив
Ще имат фейсбук страница,  може би ще качат там цялата пресконференция. Трябва им месец наблюдение,  за да дават оценка на взетите мерки.
то след месец никой няма да им иска мнението...

# 11 555
Не виждам конфликт, всичко е точно. Ако ще пеят една песен за какво е тази комисия? Трябва да са коректив на Щаба.

Ако ще работят на ползу роду - добре, ама, ако ще се плюят и ще си търсят кусурите......жална ни майка. И трета комисия могат да създадат, че, ако двете се скарат, да има коя да натежи. Вместо да лекуват - докторите по комисии да се коректирват /нарочно изписах така последната дума, да не ми намерите и на мен кусури сега!). Mr. Green  А дано не съм права!
За съжаление, права си.
Бг политиците само това могат, да се хапят, да се ръфат, да тръбят какво Трябва да се прави.
И Нищо не правят.
Та, хората пак са си оставени на самотек, да самооцеляват.Който може.Другите ще мрат, то е ясно.
Нищо ново под Слънцето....

# 11 556
Аз знаете ли какво все повече се замислям. Може да прозвучи цинично, но ако наистина човек се замисли. Дали в крайна сметка като теглим чертата, няма да се окаже че сме нанесли много повече вреди на хората от колкото ползи. Да в краткосрочен план, може би това кое се прави е Ок, но замислете се в дългосрочен план, колко косвени "жертви" ще даде това цялото нещо.

На първо място хората, които в момента се нуждаят от лечение, тук не говорим за спешните случаи, а за хората на които лечението е спряно защото е "планово" или защото не е толкова спешно.
После хората, които в момента са ангажирани с цялата тази организация, те на практика в момента са под супер стрес.
Икономическите последствия, които ще лишат много хора в последствие от адекватни медицински грижи, по-висок стандарт на живот, който включва и по-добро изхранване, почивка и спорт евентуално.
Не на последно място и целия стрес, който всички изживяха, да не мислите че ще остане "безнаказан".

Да повторя, не съм против мерките. Просто размисли.

# 11 557
И един анализ за Италия

My notes from the 3/20 Italian data: - бележки за Италия към 3/20

Median age of deceased is 80.5. - средна възраст на починалите - 80.5 г.

99% of deceased are over 50. - над 99% от починалите са над 50 г.

Zero Italians under 30 have died, despite overwhelmed hospitals. - 0 италианци под 30 са починали

99.2% already had one or more serious health conditions (cancer, chronic heart disease, chronic liver disease, etc) - 99.2% са имали вече едно или повече сериозни здравословни проблеми

About half already had three or more serious health conditions - 1/2 са имали 3 или повече сериозни здравни проблеми

More on Italy:

Italy has the highest rates of antibiotic resistance deaths in Europe. - Италия има най-високата смъртност поради резистентност към антибиотици

This map shows Northern Italy has the highest concentration of PM2.5 particulate pollution in Europe. - Северна Италия е най-замърсения регион в Европа

Italy has the second oldest population in the world. - Италия е на 2-ро място в света по възрастно население

In Italy 24% smoke. - 24% от италианците пушат

Italy's ~7% CFR is a statistical artifact because they are mostly testing only the very elderly or already ill. - Италия има 7% смъртност защото те тестват предимно старите или вече болни пациенти

Italy has reported 6000 CV19 attributed deaths, yet Italy averages over 22,000 seasonal flu deaths in normal years. - Италия има 6000 смъртни случая от КОВИД и 22 000 смъртни случая годишно от сезонен грип

# 11 558
Потребителката с Авигана пак я разочароваха. Пфуу, пак никой не попита, а там цял професор фармаколког има.

# 11 559
Това, което чух преди малко е, че трябва алгоритъм за това как се процедира, когато един болен ти се появи пред вратата. Това е точно алгоритъм като в произвоството - какво, как и защо се прави от входа на системата, та до изхода на системата и какво се цели и какви резултати се търсят.  

За тестовете абсолютно трябва да се прави, това е наложително, за да се види населението в какво състояние е .

Това което  чух са празни приказки. Какви алгоритми, кога ще ги правят,защо ще ги правят. Имат ли някакви идеи вече. 
Нищо...бла бла бла.

И да ми обясните като ни тестват целокупно какво ще стане. Наистина не ми е ясно.

# 11 560
Вижте, това е като организирането на едно производство, а произвоството не са само машини, работници и суровина, а цялостно проучване и проектиране на всичко, което трябва да се с лучи. Системата трябва да се "дизайнва", а за това трябват специалисти, не само мениджъри.
Докато напишат "ръководство за потребителя" или потребителя вече няма да го има, или ще се е ориентирал какво да прави.

# 11 561
Ми аз съм в потрес от час от изказванията в първия брифинг на лекарския съвет. Какво казаха- лечението ще се провежда като при усложнената настинка, която минавала за 7 дни без лечение и за седмица със... И с наръчника на китайските лекари няма да се съобразяваме, щото не се знаело какво и що...
Изобщо си ни казаха в прав текст, че толкова и ще ни лекуват, дано лекарите в болниците имат повече ентусиазъм. Имам лошото предчувствие, че тия от съвета докато се натуткат и епидемията ще свърши

А американците увредени от хлорохин, е защото са се самолекували с препарат за почистване на аквариуми, което едва ли е самото лекарство...

# 11 562
  • Пловдив
Съгласна, Дядо Стоил. Да не дава Господ да разберем какво е паника. Италия и Испания могат да разкажат. Дано да се разминем само със сегашната паника.

# 11 563
Анди, никой не твърди, че не трябва да се тества много. Това го препоръчва СЗО.
Това правят и в Германия. Даже някои лл вземат проби, но за pcr.

# 11 564

Колко трябва да чакаме да се дизайнват
Аз лично имам един живот и не ми се чака сто години някой като Мангъров да си събере данните и да ми дизайнва живота.

Общи условия

Активация на акаунт