COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 008
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 685
Не е ясно ако някой се почувства зле какво да прави - личен ли да търси, РЗИ, спешно. Ако стигне до болница и преценят, че не е достатъчно зле, ще го пуснат без назначена терапия, докато се влоши, тогава той ще е закъснял.
Ето тук, как са протекли нещата при жена в Карлово. Обаждания /Не на личен лекар, а РЗИ и 112, може би според инструкция някаква, която са дали на летището за завърнал се от чужбина/, приемане/пускане, повторно приемане, карантина..
https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/24/sinyt-na-bolnata-ot-covi … -bolnicata.443368

# 11 686
Какво е това болно очакване на трупове... ?! Нали за това са мерките, нищо да не се случва. Какво значи нищо не се случва в тази ситуация? И слава Богу, че нищо не се случва. Като в Италия ли чакате да се случи. Никаква надежда вече нямам за българския народ...
Ако визираш моя пост, аз нищо не очаквам да се случи.И съм го написала М-найсет пъти досега.
Коментирах цитирания от мен пост....Т.е., как се очаква хората да си останат доброволно по домовете и да не хукнат по кръчми-като ги отворят, като реално нищо не се случва, което да заплашва живота им.
А защо реално нищо не се случва тук, питате ли се ?

# 11 687
Хората се ядосват , защото никой не казва какъв е цялостния план, а се работи на парче без визия. Трябваше да ни кажат колко време е максимума, за който искат да държат хорат вкъщи, а  в момента всички сме в неведение - един казва месец, друг три, трети 6 месеца или година. З

Е, как да ни кажат, като и те не знаят.
Следи се как се покачват случаите (колкото тествали, толкова, не реалните случаи) и ако не спадат, седим в карантина. За момента е това. Още не е изтекъл срокът на ИП, тоест ще го чакаме целият да мине. После ще видим.
Ако пък спадат, пак седим в карантина за по-сигурно, защото ако му отпуснем края отново ще пламнем. Междувременно чакаме да видим как се оправят с този Параграф 22 и в другите държави и който успее да се справи, копираме от него. Друго няма, никой нищо не може да каже.
Имаше и трети вариант да не се панираме и да изкараме короната като сезонния грип, т.е. нормално и с коментари от рода "Тюх, гаден беше грипа тая година". Обаче вече не стои това, тръгнахме по пътя на паниката.

# 11 688
  • София
Престанете да пускате информации кое лекарство лекува коронавирус!!!!!! Призовавам модераторите незабавно да трият такива мнения. След подобни глупости изведнъж лекарствата изчезват от аптеките, защото някакви не много умни хора се презапасяват, за да се лекуват сами, ако ги удари вируса.
Сега пък хапче за високо кръвно лекувало вируса. Ще изчезне от аптеките като сума други и после хората с високо кръвно ще измират от инфаркти и инсулти, защото някои си се е презапасил.

Как не разбрахте, че НЯМА доказано лечение на тази болест. Лекуват се симптомите. Казват го лекари от цял свят. НЯМА достоверни изследвания, а само тестове с малки групи хора, от което не могат да се вадят заключения.

Как някои потребители нямат малко мозък, за да не публикуват подобни "новини"

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 17:50 от Yellow_girl

# 11 689
  • София
Защо този "италиански вариант" продължава да се лансира? За да плашим хората...
Между другото, двустранните, че и едностранните бронхопневмонии няма да спрат, за да изчакат възпитано да мине короната, ще си ги има паралелно.

# 11 690
Абе аз щото съм леко глупава. Ние по какво ще разберем кога е пикът в БГ и кога вече вървим към оправяне..? В момента вървим ли към пик? Все пак сме втора седмица вкъщи..

# 11 691
Аз вече почнах да си мисля, че така ни обработиха и хвърлиха на черешата, че "Религията опиум за народите" ще ни се види песен. Добри карти се разиграват на фона на страха. Мамка им и пари. Не се наядоха, ей! Тоя стремеж за власт ще изяде главите на пешките.

# 11 692
Здравейте,
Защо едни от работещите при локдаун са застрахователните компании? (наред с аптеки, хранителни, банки) Каква е целта

# 11 693
Здравейте,
Защо едни от работещите са застрахователните компании?

Остана и да спрат да плащат обезщетенията по застраховките.

# 11 694
Абе аз щото съм леко глупава. Ние по какво ще разберем кога е пикът в БГ и кога вече вървим към оправяне..? В момента вървим ли към пик? Все пак сме втора седмица вкъщи..

В подножието сме - думи на щаба.

# 11 695
Цитат
Действията на ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски се радват на одобрението на 89% от българите, като едва 10 на сто не одобряват работата му. Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март. Действията на премиера се харесват на 73 на сто от анкетираните, а 21 на сто не ги одобряват.
Потърсих в сайта на Галъп рейтинг на премиера преди кризата. В края на 2019 е бил 32%, в началото на 2020 - 24%. Различни са двете неща, разбира се. Сега изследват одобрение към действията му, не просто рейтинг. Но така излиза, че ги одобряват и хора, които не го харесват по принцип. Май имаме премиер обединител. За Радев нищо не казват. Ето линк към проучването - експресен сондаж за извънреното положение и коронавируса: https://www.gallup-international.bg/43085/express-opinion-poll-s … ate-of-emergency/

# 11 696
Как изчезват от аптеките лекарства, които се отпускат с рецепта.  Тотално изперкахте вече

# 11 697
Здравейте,
Защо едни от работещите при локдаун са застрахователните компании? (наред с аптеки, хранителни, банки) Каква е целта
Може би очакват да се засили търсенето на имуществени и лични застраховки срещу форсмажор (какъвто е Covid-19). Сега много хора ще си ги разширят и с този риск. Само предположение.

# 11 698
  • в страната на чудесата
]
Здравейте. Миналата седмица майка ми остана без работа. Тя е на 63,няма достатъчно стаж за пенсиониране в близките години. Нали всичко това се прави за възрастните? Отделно не е и сама,с нея живее безработна 20 годишна студентка.
...
Много хора за жалост ще се окажат в тази ситуация.
Предложете на майка си да прати 20-годишната в Лидл или веригите. Има бизнеси, които търсят хора. Така нямат да загубят ценно време.
Ужасно е, сигурно години ще минат преди да стигнем отново до това, което беше преди КВ. Но животът е такъв и трябва да се справим.

Как изчезват от аптеките лекарства, които се отпускат с рецепта.  Тотално изперкахте вече

Не изчезват, а се отпускат САМО с рецепта. Както пише в регулациите впрочем.

# 11 699
Не е ясно ако някой се почувства зле какво да прави - личен ли да търси, РЗИ, спешно. Ако стигне до болница и преценят, че не е достатъчно зле, ще го пуснат без назначена терапия, докато се влоши, тогава той ще е закъснял.
Ето тук, как са протекли нещата при жена в Карлово. Обаждания /Не на личен лекар, а РЗИ и 112, може би според инструкция някаква, която са дали на летището за завърнал се от чужбина/, приемане/пускане, повторно приемане, карантина..
https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/24/sinyt-na-bolnata-ot-covi … -bolnicata.443368
Един човек. Ами ако бяха 10, пак ли щяха да ги разхождат. Точно тази статия провокира мнението ми. Жената е добре, поне откъм КВ. Ако имаха идея за терапия за констатирани заразени в начален стадий, но не тежки случаи, може да си стои в къщи и изобщо да не се наложи да я приемат в болница.

Днес говорих с приятелка, която е в Германия и питах, как постигат тази ниска смъртност. Ами там възрастните си имат пълна история на заболяванията. Периодично се следят от лекар. Постъпвайки в болницата вече е ясно накъде ще тръгнат нещата и не чакат. Оборудвани са  и добре. Няма да имат много смъртни случаи, независимо на каква възраст е пациента.

Общи условия

Активация на акаунт