COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 301
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 865
А някой разбра ли какво са измислили от Църквата ни? С тези предстоящи празници, струпване на хора в храмовете и целуване на икони .... не знам. Но и там трябва да се затегнат мерките.
Не го мислете - дотогава нищо чудно да сме под пълна карантина..Иначе би станало пълно мазало по Великден с тези пътувания, струпвания на стотици и хиляди хора по църкви, сборове и седенки и т.н.! В момента се движим бавно и няма да се учудя, ако точно тогава е пика на пандемията.

# 11 866
Боко е запалил. Ако наистина отпусне 500 мл. за заплати и 4 млрд за заетостта нали се сещате, че свършваме...?
Какво имаш предвид под ,, свършваме”” ?

Какво каза друго премиера ?

# 11 867
Има спор по тестовете, затова е свикан новият мед. съвет за да се водят тия спорове не в студиата а в институциите.

# 11 868
А някой чел ли е нещо подобно, че този вирус е само подготовка за друга много по сериозна пандемия? Толкова се пише и говори напоследък, че на кое ли да вярваш.

Тя вече е в ход, пандемията на паниката.

# 11 869
Пак за мазнинка.

# 11 870
  • София
ахаааа, значи последните две седмици зимният туризъм не успял да ползва снега! Аха!

Хайде сега, спестяванията на гражданите и фирмите в банките!

# 11 871
  • Germany
Интересно. Министърът на Бавария: “ Bayern ist solidarisch. Wir helfen Italien mit medizinischem Gerät und nehmen einige Patienten im Rahmen unserer Möglichkeiten auf. Gerade in der Not ist es wichtig, zu helfen. Wir wollen ein Signal der Humanität setzen. “ (Бавария е солидарна.  Ние помагаме на Италия с медицинско оборудване и приемаме някои пациенти колкото ни е възможно.  Особено важно е да се помогне в моменти на нужда.  Искаме да изпратим сигнал за човечност.)
В Бавария има около 6000 положителни и 651 пациента в интензивно.
И друго любопитно е, че при нас нямаше много строги мерки, от три дни сме в карантина, а днес има сериозно намаление на случаите в града ни. Има около 1400 заразени, а днес за първи ден виждам само 66 положителни поне от 10 дена насам. Дано да се запази така 🤞

# 11 872
До оня ден паниката така ме беше завлядала и така се бях вкарала в някакъв филм, че буквално не можех да мисля за нищо. Ступор отвсякъде. Сърцето свито. Черногледство почти до краен предел. Паниката е лош съветник, тя не вижда изход или изходите, които вижда са толкова безнадеждни, колкото и това да няма изход. Страха също е вреден, оня нездравословен и панически страх, който те кара да спреш да мислиш разумно и парализира мислите ти до такава степен, че те кара да се чувстваш обречен без реално да си. Застрашен да, но не и обречен. Не говоря за здравословния страх, който те кара да се пазиш и да опазиш хората около теб, а за оня страшния страх, който те прави нефункционален и безполезен.
След като здраво се изпаникьосах(нова дума Grinning), просто спрях да се паникьосвам и започнах да виждам по ясно нещата. И мненията, които паниката ми отказваше да приеме и разбере започват да ми звучат все по смислено.

# 11 873
Кралят- слънце започна с хвалбите. Развитите държави се учели от нас.😁
Резюмето е няма лекарство, няма бързи тестове.
И кинти няма, спасявайте се сами.
Няма да им гледам брифинга. На Баце брътвежите не мога вече да изтърпя. Някои хора боледуват от години от тежка форма на нарцисизъм и сега тотално изтрещяха.

# 11 874
Кралят- слънце започна с хвалбите. Развитите държави се учели от нас.😁
Резюмето е няма лекарство, няма бързи тестове.
И кинти няма, спасявайте се сами.
Няма да им гледам брифинга. На Баце брътвежите не мога вече да изтърпя. Някои хора боледуват от години от тежка форма на нарцисизъм и сега тотално изтрещяха.
Ами като спряха на хората театрите, сега само онлайн Fries

# 11 875
Телата са заразни именно с коронавируса.
Ако пиеш от кръвта на мъртвия веднага след смъртта му, има някаква минимална вероятност да се заразиш с корона-вирус.
Иначе няма как да стане.
Излишното истерясване ми идва в повече.
И го казваш във връзка със специализацията, която имаш  по кои медицински науки ...?

Защото на предната страница Лабрекс е постнала указанията, които се дават от специалистите, не сме ги писали във форума, само сме ги чели.

Истерията идва от хората, които не могат да приемат реалността и скачат срещу всяка нова, включително и научна информация, която не им харесва и не им се вързва със собственото виждане на нещата.

# 11 876
Обясни ми модела на развитие в Индия какъв е?
Още сме пролет и е рано да броим пилците.

# 11 877
Лошо е, когато паниката настъпва твърде късно. От там и тази разлика в цифри на заразени.

# 11 878
Софт Клик, тези 2 г., обясни на нас, как си ги представяш? Щото умните глави ги говорят, обаче не отчитат милион други фактори. Затова ще се радвам да кажеш как смяташ, че следващата 1 г ще протече? Аз примерно си го представям с убит отвсякъде туризъм и с налагане и вдигане на карантини на отделни градове/села/квартали/области.

Аз в тази ситуация утрешния ден не си представям, ти за две години ме питаш. А за туризма не е нужно въображение за да се сетиш, че на практика вече е умрял.

# 11 879
ББ каза че спокойно държавата може да издържи икономически 2 месеца без да се повишава външният дълг, а между другото България има много нисък външен дълг за което който каквото иска да казва и да плюе Бойко (аз същп много съм плюл правителството за корупцията която се вихри) но това трябва да му се отчете че под негово управление външният дълг остана нисък и сега има голямо поле за действие, защото ако се наложи след 2 месеца да продължат да стоят тия мерки България има оромно поле да увеличи външният дълг ако се наложи и да мине без големи сътресения през тая ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт