COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 172
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 030
Да остане затворено цялото производство до края на юни?
Хора, вие чувате ли се какво приказвате? Това значи, че почти нищо няма да заработи отново. До Великден трябва да стигнем пика, до кроя на април да започнем слизане надолу и до края на май да нямаме нови случаи, за да може да се доизлекуват всички до края на юни.
Просто трябва да се настоява за пълна карантина още тези дни, за да може по-малко хора после да останат без работа. Защото ще е всеки втори. Това ще е много тежко.
Защо хората не настояват вече за пълна карантина не разбирам. Трябва да се спре това чудо, защото се разнася с това пътуване от място на място, събирания на хора по гости, на групи и какво ли не. Всеки затворен само вкъщи, друго няма.

# 12 031
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Стоматолог. Преди години издъхна детенце в негова клиника след анестезия, но детето е имало някаква болест - не си я спомням, при която е опасно да се анестезира и въобще е много рисково. Разбират това късно, клиниката няма антидот и докато го закарат в Пирогов детето си замина. Разговарях с мои приятели лекари, те яростно защитават стоматолога, в смисъл че това било толкова рядко, и този антидот толкова скъп, че защо да го поддържа той....изпокарахме се. За мен всеки, който ползва упойки /а в неговата клиника има и анестезиолог/ трябва да има и да е готов за всичко. Отделно мъжът ми щеше и той да пострада пак в неговата клиника, след което мен, която чаках долу нагло ме излъгаха, докато той е колабирал при вадене на зъб. Не им е чиста работата, аз ги заобикалям отдалеч, иначе са лъскави, работят нон стоп и имат много пациенти. Както се вижда, и собственикът е връзкар.

# 12 032
Аз мия абсолютно всичко с толла към гореща вода и сапун. Някои пръскам със спирт. Лошо ми е като се върне от магазина мм.

# 12 033
За цялата пловдивска област респираторните апарати са само 16 вкл. и тези от частните болници. Без коментар.

Сега чух новината за свещеника от Бергамо, който отстъпил доброволно респираторния си апарат на непознат по-млад човек и съответно починал от усложнения след няколко дена.... Sob Sob Sob   Днес пак имат над 700 починали...
И като прочета тук поредното плоскоумие как в Италия всичко е фейк и ми кипва.... да не казвам какво Rage
Това специално къде го чу? На командно дишане хората са упоени. Как така ще си отстъпи доброволно респиратора?

# 12 034
  • Пловдив
Как само 16 апарата в Пловдив. Само в една от малките частни има 4.
Може би към момента да има определени 16 за болни от ковид.
То в Пловдив сигурно има 16 болници.

# 12 035
  • София
Ън, пълна карантина ще означава да работи само магазинът и аптеката. И на работа няма да може да се отиде.

# 12 036
  • Пловдив
39 болници ми се чу...

# 12 037
Аз мия абсолютно всичко с толла към гореща вода и сапун. Някои пръскам със спирт. Лошо ми е като се върне от магазина мм.
Аз го чакам и от вратата директно с парфюм пръскам във всички чанти. Естественно след това половин час ми се кара, че съм изперкала. Simple Smile

# 12 038
  • Пловдив
Аз го чакам и от вратата директно с парфюм пръскам във всички чанти. Естественно след това половин час ми се кара, че съм изперкала. Simple Smile
ми има право Joy

# 12 039
Е, лъсна ли най-после състоянието на системата за здравеопазване в страната? Лъсна ли как моделът на търговското дружество издиша?
Ей ви я клинична пътека 039 https://pirogov.eu/bg/download/788
Диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 годишна възраст   - цена за една,    677лв, договорен обем за годината    41 719 бройки. 41720-ят пациент остава без заплащане. Т.е болницата е длъжна да го лекува, но на нея за това никой няма да й плати. Лимитите, макар и да паднаха във ВАС, продължават да стоят, касата пак не изплаща надлимитна дейност.
И в тази пандемична обстановка ОТНОВО не се коментира за промяна в начина на финансиране на лечението на пандемията. Не съм чула държавата ПРЯКО да се ангажира да финансира здравни заведения по лечението на тези болни. ЩЕ купели това и онова, когато -тогава. По този начин на разсъждение трябва да са доволни, че изобщо има някакви болници, все още работещи и някакви глупаци, които да продължават да ходят на работа там, подложени на ежедневен стрес и тормоз, заклещени между тъпите правила на здравната каса, желанието да се довърши започнатото за диагностика и лечение с крайно ограничени средства и безумни обвинения и претенции на някои като майката в Търново. /Обикновено получават много съчувствие и състрадание, учудвам се, че реакцията в случая е адекватна/

# 12 040
Това обявиха за частните болници по БТВ.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:58 от reninel

# 12 041
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Зъболекар

Е те това вече е експерт по корона! Трябваше и един гинеколог да включат.

# 12 042
да стане един от великите дарите ли?
Да. Освен това да рекламира едно лекарство, а и има фармацевтичен завод. Може да се пробва в производство на нещо.

Човека произвежда лекарства за животни. Едва ли можем да ползваме неговите лекарства. Има доста добър бизнес в Америка където животновъдството е на почит. За какво ли му е да го реформира. Може би да задоволи нечии конспиративни идеи .

# 12 043
# 12 044
  • София
Хора, но и много си работят ! Единствено не работят ресторанти, спортни зали и т.н . Всички заводи, фабрики и всичко останало си работи и не е спирало, освем това всички магазини си работят, не само хранителните а и тези за дрехи, обувки, техника и т.н. Услугите също работят,Фризьори,строителни фирми . Не е чак толкова голяма секирата към момента. Да не ревем . Лошото може да дойде за хотелите по морето ако не вдигнат до тогава блокадата, което ме съмнява
Служителите им работят, но работодателите забавят плащания, позовавайки се на извънредната ситуация към доставчици на стоки и услуги, които вече са получили.

Общи условия

Активация на акаунт