COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 066
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 015
  • Варна
По новините току що защо говорят лъжи. "В Италия тенденцията за намаляване на случаите заразени и починали продължавала" . Не може тук да знаем новите данни, а НОВА ТВ да не ги знае.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:45 от danny_em

# 12 016
Мисля си за това едномесечно бебе, което са посетили преди 15 дена. Че то самото тогава е било на 15 дена. Тези гости в ред ли са били, а и майката...
В махалата всички живет на куп.. няма гостита Simple Smile Те са си там една камара народ в 1-2 стаи...

# 12 017
По новините току що защо говорят лъжи. В Италия тенденцията за намаляване на случаите заразени и починали продължавала. Не може тук да знаем новите данни, а НОВА ТВ да не ги знае.

В Нова вече не работят журналисти, а калинки...

# 12 018
Скрит текст:
Някой може ли да ми каже какво говориха за Токуда? Чух само Токуда, но не разбрах за какво става въпрос...
Че няма нито един заразен който се лекува там.
Това е лъжа! Има не само един болен!

В Токуда имаШЕ двама, затова пулмологията е затворена под карантина. НО тези двама вече са преместени в други лечебни заведения - единия е в Пирогов, другия не знам.
В момента в Токуда нямат пациенти с КВ.

А относно глупавия въпрос на оная “журналистка” защо цели трима има от Токуда в съвета - проф. Аргирова е най-добрият вирусолог в страната, проф. Кирова е една от най-добрите специалисти по Образна диагностика с множество награди и публикации, а проф.Младенов е светило в анастезиологията, няма какво да се чуди тая.

Абсолютна вярна и точна информация. Потвърждавам написаното.

# 12 019
Започвам да си мисля, че карантината ще е поне до края на юни. Има и теории ,че ще е докато намерят ваксина (т.е. 12-18 месеца). Да се готвим психически, че около мен хората мислят масово, че на 13ти свършва.
Ох, няма да свърши. Постът, който прочетох за Тайланд никак не ме обнадежди. Там е горещо. Нещата ще се случват бързо. Абе ще видим, здраве да е.

# 12 020
  • Пловдив
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?

# 12 021
Няма да се изненадам, ако всички, които смятат, че икономиката ни е бял кахър, са "за лявата политика". Не е обидно това, някои леви са всъщност поети по душа.
Абсолютно е вярно това, доказано е че хората им е заложено като възприятие, душевност и вътрешен свят които оформят моралните им ценности, дали ще са леви или десни. Сега не ми се вадят линкове затова че не е затова темата, но е изследвано че при левите и десните във вътрешният им свят имат различни морални ценности, които ги превръщат в леви или десни, и въз основа на тези различни морални ценности във вътрешният им свят им е заложено коя политика да им харесва повече, тази в която основна ценност е социалната справедливост (дясната) или тази в която основна ценност е солидарността (лявата). Без да го осъзнават. Те си мислят че харесват дадената политика повече, защото я намират за по правилна и ще вадят много аргументи защо е по правилна от другата, а не осъзнават че е заради вътрешният им свят.

Именно заради това според мен се забелязва и в темата разделението по оста икономика/обществено здраве.
То е породено от същите установени различия между левите и десните във вътрешният им свят.

# 12 022
  • София
За мен няма конспирация, макар че на моменти почвам да мисля и аз в такава насока...
Според мен:
В Китай се пръква нов коронавирус. Тия си викат - ние коронавируси папаме за закуска, коронавируси да искаш при нас. Затова не казват нищо на никого, камо ли на света. Да, ама тоя коронавирус се оказва някакъв по-упорит, по-заразен и по-коварен. Китай хън-мън, казва пред света и междувременно прави единственото нещо, което спира вируса (временно!) - затваря всичко вътре по къщите.
Да, ама китайчетата са пъргави, в началото на 2020 г. вирусът вече е в Италия. Италия обаче се мотае, а и ла долче вита не й дреме за вируси. Пак да кажа - светът е виждал вече коронавируси. Постепенно вирусът плъзва, цяла Европа почва да отчита случаи и... прави това, което Китай е направил - карантина. Тук е невъзможно да се организира такова нещо като в Ухан, в България пък хептен.
И всички държави подред правят това, което правят китайците. Понеже няма какво друго в момента - лекарство няма, ваксина съвсем няма. Така се лансира опорна точка намбар Лан - изглаждаме кривата (в България вече е крайно съмнително какво и колко изглаждаме, освен прането). Опорна точка набар Ту - пазим здравната система. Опорна точка намбар Три варира от "забавяме вируса" до "той ще изчезне".
Реално ситуацията си е "We have no idea what we are doing" - у нас и по света. Ще натикаме хората по къщите и ще я мислим. Затова мнозина провиждат конспирации и заговори.

# 12 023
Сега гледам по испанската как се процедира след всяко ходене до супера.
Вадят се продуктите едно по едно с ръкавици и с пърцал с белина разредена с вода се избърсва всичко (мляко, ориз, консерви, вакумирани продукти). Дори плодове и зеленчуци се мият така. Чантите, ако не са еднократна употреба се перат на 60 градуса. Иначе защо ни е карантината, ако сами си внасяме вируса в къщи.

# 12 024
  • Другата България
Последните страници са типичен пример на стадно мислене.
Казва някой някакво абсурдно предположение, неподкрепено с нищо насреща, просто мисъл, която е минала през главата му, и "стадото" започва да блее в хор. Не знам давате ли си сметка като пишете предположения и хипотези, че има хора, които вярват на всичко написано, разнасят го после по домовете си, споделят с познати и колеги, те с други, и така тръгват някакви слухове и абсолютно грозни коментари за хора, които може да са всякакви, но помагат, даряват, снабдяват, вкл. и за тестове и медикаменти, за които всички тук "плачете", че не ви достигат и напирате за тях. Наистина ли някой смята, че точно Домусчиев има нужда от реклама, че ще затвори цяла болница точно сега, когато страната е настръхнала, ще я постави под карантина /болницата не е само за пациенти с коронавирус, там има и други, вкл. и онкоболни/, ще рискува хора да останат без медицинска грижа само за да извлече лични дивиденти? И "доказателството" е, че жена му и децата му не са болни, а само той? Наистина ли? Това ли е единствения случай в световен мащаб, в който членове на едно домакинство не са се разболели всички?
Дори и да е вярно, дори и да е медийна изява, лъжа, измама, опит за реклама, опит за трупане на още финансов капитал за един определен човек и бизнеса му, то всичко е само гола хипотеза, дезинформация, която освен всичко останало, е и наказуема. Всеки сочи с пръст другия, който говори неща, с които не е съгласен, коментарите са свързани предимно с лични впечатления и наблюдения, гледните точки са различни, но точно в този момент никой няма полза от насаждане на изкуствено напрежение и недоверие към всички, които искат да помогнат и наистина се опитват.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:51 от Merri_An

# 12 025

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа.
Да ти го  обясня от гледната точка на малкия и среден бизнес:

вътрешнофирмената задлъжнялост
едни ще окапят веднага
други ще държат фронта месец-два-три
но много ще пострадат, така е

И в Америка е така. Точно това се сочеше като сигурен начин за рецесия когато икономиката започне да намалява ръста си. Много Форчън 500 компании щяха да изпаднат в ситуация да се молят на Тръмп да ги бейлаутва, а сега. С този вирус друг е проблема, не е капитализма, не е алчността. Природата е. И .. да опазим природата, да бъдем добрите герои пред света, а малкия и среден дори и големия бизнес: сорри, такива са времената. Не сме ние лошите ...

# 12 026
Кой лекар е с висяща присъда

# 12 027
Мисля си за това едномесечно бебе, което са посетили преди 15 дена. Че то самото тогава е било на 15 дена. Тези гости в ред ли са били, а и майката...

И за другото дете във Велико Търново - то е в болница, лекуват го, какво не им достига?! Не било лекувано специално за вируса. То няма лечение, не са ли проверили в нета, преди да вдигат алармата?!

Проблемът с ДО във В.Търново не е за пренебрегване.Първо,детето има права,независимо от убежденията и действията на майката.Второ-синът на завеждащия на отделението е диагностициран с корона вирус.
Деца с вирусни заболявания се настаняват при деца с други заболявания.Отношението на лекарите и под всякаква критика.В епикризите винаги винаги има медикаменти,неприлагани.
Според мен майката е в правото си.
Лежах там с моето дете.Резултати от изследвания не се съобщават на майките.И много други дребни нещица.

# 12 028
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Зъболекар

# 12 029

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа.
Да ти го  обясня от гледната точка на малкия и среден бизнес:

вътрешнофирмената задлъжнялост
едни ще окапят веднага
други ще държат фронта месец-два-три
но много ще пострадат, така е
Хора, но и много си работят ! Единствено не работят ресторанти, спортни зали и т.н . Всички заводи, фабрики и всичко останало си работи и не е спирало, освем това всички магазини си работят, не само хранителните а и тези за дрехи, обувки, техника и т.н. Услугите също работят,Фризьори,строителни фирми . Не е чак толкова голяма секирата към момента. Да не ревем . Лошото може да дойде за хотелите по морето ако не вдигнат до тогава блокадата, което ме съмнява

Общи условия

Активация на акаунт