COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 115
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 000
  • Буркина Фасо
В Поморийската болница са отделили 5 легла Ковид. Това за община Поморие, община Несебър и община Руен. Simple Smile
А всички общини на юг от Бургас нямаме болници, т е сме за бургаските легла. Simple Smile

Не трябва да допускаме да се разболеем, че. ....страшно

Доколкото имам (непотвърдена ) информация болниците в Айтос и Средец ще бъдат трансформирани за болни с Ковид 19.
говорят за отделения (част от болници) пригодени да приемат заразени. цяла болница няма как да стане такава.  родилките ще трябва да раждат на полето. Smiley
ама четете/слушайте бре

# 12 001
  • Пловдив
В Италия имало вероятност ограниченията за придвижване да останат до края на юли, дори да се спре транспорта и да се затворят и улиците...
Китай - 2 месеца супер ограничения, Италия - 5. Каква е логиката, почвам да се чудя, само в дисциплината ли?
И в самите ограничения. В Китай нищо не работеше.

# 12 002
  • София
да стане един от великите дарите ли?
Да. Освен това да рекламира едно лекарство, а и има фармацевтичен завод. Може да се пробва в производство на нещо.

Именно покрай него съвсем се чу за това лекарство и заподозрях го в това, че неговата фирма ще го внесе или ще започна да го произвежда.

И какво сега, майката-антиваксър и био-еко-дрън-дрън е дрябава 3 дни, а сега вдига пушилка. Такива хора винаги успяват да приковат вниманието - хем не мислят с главите си, хем после друг да ги спасява от собствените им последствия.

# 12 003

Не може, той е за ветеринарни продукти.
МОже да има интерес да инвестира и  към тези за хора. Все пак това е бизнес с бъдеще.

Домусчиев вече инвестира в инсенератори,  ще гори негодни лекарства и биологични отпадаци в Разград и Дупница

# 12 004
В Поморийската болница са отделили 5 легла Ковид. Това за община Поморие, община Несебър и община Руен. Simple Smile
А всички общини на юг от Бургас нямаме болници, т е сме за бургаските легла. Simple Smile

Не трябва да допускаме да се разболеем, че. ....страшно

Доколкото имам (непотвърдена ) информация болниците в Айтос и Средец ще бъдат трансформирани за болни с Ковид 19.
Дано,  а и да ги оборудват добре.  260 000 души със сигурност можем да разчитаме само на Бургас. Не знам колко легла общо ще подготвят всички болници на територията,  очакваме др Пездеров да рапортува. До момента само лекарите, които не са се заразили от работата си, са положителни и жената от Карнобат. Дали 48те деца са ги изследвали,  това са деца със спец.  потребности? Направо ми се сви сърцето.

# 12 005
  • Варна
Някой знае ли за испанския грип намерено ли е лекарство преди сто години, или е отшумял от само себе си........ за година, две колкото го дават?

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:41 от danny_em

# 12 006
Ако действа, нека го внася, да произвежда или т.н., за мен е все едно.

# 12 007
  • в страната на чудесата
И ще спечели състояние от резохина ли? Айде де. С ефективност от китайските рипорти под 50%. Друго ще е лекарството.
И ако беше пснацеята защо в Италия не работи, там си имат. И защо Франция расте...
Да не бъдем глупави, няма конспирация на всеки ъгъл.

# 12 008
Еми правилно, инсенератори ще са супер нужни. И куп други неща. Не всичко е маски...

# 12 009
В Италия имало вероятност ограниченията за придвижване да останат до края на юли, дори да се спре транспорта и да се затворят и улиците...
Китай - 2 месеца супер ограничения, Италия - 5. Каква е логиката, почвам да се чудя, само в дисциплината ли?

В Китай им беше абс забранено да излизат - храна, вода и лекарства им се доставяха до вратата. Нищо, което не е от първостепенна важност, не работеше. Абсолютно всички позитивни бяха изолирани по единично в някакви блокове, без достъп до който и да е. Много затегнати и крайни мерки. Никъде в Европа го няма това. Има добро документално филмче, което показва точно какви им бяха мерките

# 12 010
  • Sredets/Burgas

говорят за отделения (част от болници) пригодени да приемат заразени. цяла болница няма как да стане такава.  родилките ще трябва да раждат на полето. Smiley
ама четете/слушайте бре

Какви раждания!? За Айтос не знам, но болницата в Средец на практика е пред затваряне, от 6 отделения -родилно, неврологично, хирургия, хемодиализа, детско и вътрешно, работят само детско и вътрешно... и то с двама-трима човека...
Болницата е празна, отделена е от поликлиниката и в конкретния случай е идеална да се използва цялата сграда...

# 12 011

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа.
Да ти го  обясня от гледната точка на малкия и среден бизнес:

вътрешнофирмената задлъжнялост
едни ще окапят веднага
други ще държат фронта месец-два-три
но много ще пострадат, така е

# 12 012
Мисля си за това едномесечно бебе, което са посетили преди 15 дена. Че то самото тогава е било на 15 дена. Тези гости в ред ли са били, а и майката...

И за другото дете във Велико Търново - то е в болница, лекуват го, какво не им достига?! Не било лекувано специално за вируса. То няма лечение, не са ли проверили в нета, преди да вдигат алармата?!

# 12 013
Сега чух новината за свещеника от Бергамо, който отстъпил доброволно респираторния си апарат на непознат по-млад човек и съответно починал от усложнения след няколко дена.... Sob Sob Sob   Днес пак имат над 700 починали...
И като прочета тук поредното плоскоумие как в Италия всичко е фейк и ми кипва.... да не казвам какво Rage

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 08:34 от Анонимен

# 12 014
Някой може ли да ми каже какво говориха за Токуда? Чух само Токуда, но не разбрах за какво става въпрос...
Че няма нито един заразен който се лекува там.
Това е лъжа! Има не само един болен!

В Токуда имаШЕ двама, затова пулмологията е затворена под карантина. НО тези двама вече са преместени в други лечебни заведения - единия е в Пирогов, другия не знам.
В момента в Токуда нямат пациенти с КВ.

А относно глупавия въпрос на оная “журналистка” защо цели трима има от Токуда в съвета - проф. Аргирова е най-добрият вирусолог в страната, проф. Кирова е една от най-добрите специалисти по Образна диагностика с множество награди и публикации, а проф.Младенов е светило в анастезиологията, няма какво да се чуди тая.

Общи условия

Активация на акаунт