COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 728
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 970
Започвам да си мисля, че карантината ще е поне до края на юни. Има и теории ,че ще е докато намерят ваксина (т.е. 12-18 месеца). Да се готвим психически, че около мен хората мислят масово, че на 13ти свършва.
Кой ще издържи до юни?

# 11 971
Meredith, селянина от Банкя също не разбира от икономика.
Хотелиерите директно уволняват. Някои разчитат на кредити, други на оборотни пари. Не се влияйте от назидателни думи на полит. клоуни.

"Селянина" е пожарникар нормално е. Но вие дали разбирате.
Хайде покажете ми един хотелиер който след свършване на сезона си държи персонала. Било по морето, било по ски курортите. Изключвам големите спа центрове. Но съм сигурна че там никой не уволнява.

# 11 972
  • Пловдив
Друг път. Като пребори пневмонията, тогава ще го броим за здрав.

# 11 973
Започвам да си мисля, че карантината ще е поне до края на юни. Има и теории ,че ще е докато намерят ваксина (т.е. 12-18 месеца). Да се готвим психически, че около мен хората мислят масово, че на 13ти свършва.
Кой ще издържи до юни?

Ами и аз не искам, ама като ни го налагат със закон, какво да правим? Никой не ни пита общо взето.

# 11 974
Цитат
Тесла, по-високи данъци само ако има гаранция, че ще отиват там, където трябва и при добре работеща съдебна система. Тогава наистина позитивите са страшно много. Но в бандитска държава по-високите данъци се крадат масово, така че по-ниските данъци, колкото и негативи да имат по принцип, в случая май са по-малкото зло.
Така е, за съжаление ние още сме далеч от правовата държава, и това е голям проблем. Ама това е друга тема.

За Бога, българи, не хващайте коронавирус - няма къде да ви лекуват
Легла има в излишък, но няма апаратура. А най-лошото е, че няма достатъчно медицински кадри.

Скрит текст:
За Бога, българи, не боледувайте от КОВИД-19 - няма къде да ви сложат. При 202 случая на заразени с коронавирус, от които в болница са едва 36 души, капацитетът на Военномедицинска академия (ВМА) и Пирогов е вече изчерпан. Това съобщи в понеделник шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Затова щабът щял да предложи на здравния министър Кирил Ананиев да издаде заповед, с която да задължи всяка болница, независимо от вида и собствеността ѝ, да подготви обособени отделения за болни от коронавирус, оборудвани с реанимационни легла.

"Нямаме истински реанимации"

Скрит текст:
Ако със заповеди можеше да се оправи една дехуманизирана система, в която има остър дефицит на кадри и която функционира на принципа “повече болни-повече пари”, то нека щабът заповяда в срок от 72 часа новите отделения да се “обезпечат” с реаниматори, анестезиолози, реанимационни сестри. Също и с апаратура, без която скъпите легла - средно по 1500-2000 лева едното - ще си останат просто легла. Пари за респираторите ще се съберат, но за да има интензивни отделения, отговарящи на медицинските стандарти, са нужни преди всичко кадри.

Назначените да се справят с коронавируса явно мислят обаче по наклона на заповедите. Те могат да застопорят хората по домовете им, но не могат да накарат една нереформирана система да заработи ефективно. Проблемите със специализациите на медиците, с ниското заплащане и лошите условия на труд вече не просто пречат, а направо убиват. В излишък са само леглата - 53 173. С това наскоро се похвали и властта - с болнични легла над средния показател за ЕС: 759 на 100 000 души срещу 504 на 100 000 души средно за ЕС. На първо място е Германия с 800 легла на 100 000 души.

Но ако в България с нейните 368 болници има едва 2063 легла за интензивно лечение, в Германия те са близо 12 пъти повече. Дали някой от щаба си е направил труда да провери колко от тези 2063 легла в 277-те отделения за интензивно лечение наистина ги има? Тези дни реаниматорът проф. Олег Хинков заяви, че “нямаме истински реанимации, имаме фалшиви реанимации”. И прогнозира, че в интензивните отделения ще се влиза след селекция - “болни над определена възраст просто няма да бъдат допускани”. Медикът обясни също така, че за един пациент на изкуствена белодробна вентилация е необходима по една реанимационна сестра на 12 часа, а повечето анестезиолози трябва да бъдат обучени за работа в реанимация.

Ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония

Скрит текст:
Накрая да споменем и това: ако здравеопазването ще се оправя със заповеди, то нека здравният министър нареди на всички болници да приемат пациенти с пневмония. След запитване на Дойче Веле от НЗОК съобщиха, че за 2020 година 135 болници са сключили договори да приемат пациенти по клинична пътека 039 - за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 години, а едва 124 приемат пациенти и по клинична пътека 048 за бронхопневмония при деца. За лечението на възрастен касата плаща 677 лева, а за дете - 935 лева. Така че ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония (с или без КОВИД-19), в повечето болници просто няма да го приемат.

https://www.dw.com/bg/за-бога-българи-не-хващайте-коронавирус-няма-къде-да-ви-лекуват/a-52895518

# 11 975
  • София
Някой може ли да ми каже какво говориха за Токуда? Чух само Токуда, но не разбрах за какво става въпрос...
Че няма нито един заразен който се лекува там.
Това е лъжа! Има не само един болен!

# 11 976
Минимум месец ще удължат ИП, и то в най-оптимистичния сценарий.

На там върви. Със сигурност ще искат да не ни изненада пак ако се махне ИП преди 6 Май, че агънцата, Гърцийката .. нали се сещате. Ако за 24 Май сме вече ок, ще е супер, но преди 6ти няма шанс според мен.

# 11 977
Скрит текст:
Той не е бил болен, всичко е ТВ шоу.
да стане един от великите дарите ли?
Мразя конспирациите без факти, но той и жена му болни, еднакво болни...тя няма корона, децата -също. Той си вдига рейтинга до небето, и след 3 дни вече е здрав.
Дори и за мен, е ту мач.
Лекарството което дарява не му струва нищо!
Доста хора дариха, без да бият тъпана.

ММ се прибра, вече може да затваряте границите, да пренаписвате конституцията. Sweat Smile

# 11 978
Някой може ли да ми каже какво говориха за Токуда? Чух само Токуда, но не разбрах за какво става въпрос...
Че няма нито един заразен който се лекува там.
Това е лъжа! Има не само един болен!
По ТВ казаха че в Токуда няма нито един. На въпрос защо има специалисти оттам включени в мед. съвет при положение че там няма нито един. (Некоректен въпрос, но стана ясно че в Токуда на този етап не се лекуват заразени от Ковид.)

# 11 979
Италия:+5249(69176)случая
+743(6820)смъртни случая

BREAKING: Italy reports 5,249 new cases of coronavirus and 743 new deaths, raising total to 69,176 cases and 6,820 dead https://t.co/47MXF0XUJ0

# 11 980
Италианците излязоха. Не са добре нещата..+5,249 нови случая и +743 смъртни случая днес.

# 11 981
Починалите днес са повече от вчера, но това е защото интензивните случаи са 3000+

Защо при тази карантина е така.  Два дни имаше  надежда

# 11 982
  • София
По телевизията казват каквото им се нареди. Болни има. И то от поне 1 седмица.

# 11 983
Италия:+5249(69176)случая
+743(6820)смъртни случая

BREAKING: Italy reports 5,249 new cases of coronavirus and 743 new deaths, raising total to 69,176 cases and 6,820 dead https://t.co/47MXF0XUJ0
Ужас, а Испания ги следва с 40 000 +-. И после се чудят къде сгрешиха... От А до Я.

# 11 984
Няма да се изненадам, ако всички, които смятат, че икономиката ни е бял кахър, са "за лявата политика". Не е обидно това, някои леви са всъщност поети по душа.

Общи условия

Активация на акаунт