COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 273
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 11 925
Конспирациите носят утеха. Че в целия този хаос, някой все пак контролира нещата и знае какво прави, както и дават отговор на въпроса защо ни се случва това, което ни се случва.
А реално дори в ЕС, който все пак е съюз нямаше координиран отговор и всеки действа сам за себе си, камо ли пък да има някой отгоре, който на световно ниво да нарежда на всички какво да правят. А държавите следват един и същ модел на поведение просто защото мерките, които можем да въведем са крайно ограничени и едни и същи.

# 11 926
А нали знаете, че “армията” от кубински медици е платена. Те това работя. Правителството им ги праща в горещи точки с епидемии срещу заплащане. Държат семействата им и им плащат за цялата работа по около 70 долара...
Нюанси. Нищо не е черно и бяло 😉
Твърде крайно. А морковът от 1000 лв колко долара е? На колко, на кого  и кога точно ще ги дадат? В извънредно положение който не се яви сам, му дават вариант- ще се появи ли на собствен ход, или полицията ще го докара. Избор? Доброволен?

# 11 927
  • София
Тая защо не вземе да се скрие! Как се пишел алгоритъм!

# 11 928
До оня ден паниката така ме беше завлядала и така се бях вкарала в някакъв филм, че буквално не можех да мисля за нищо. Ступор отвсякъде. Сърцето свито. Черногледство почти до краен предел. Паниката е лош съветник, тя не вижда изход или изходите, които вижда са толкова безнадеждни, колкото и това да няма изход. Страха също е вреден, оня нездравословен и панически страх, който те кара да спреш да мислиш разумно и парализира мислите ти до такава степен, че те кара да се чувстваш обречен без реално да си. Застрашен да, но не и обречен. Не говоря за здравословния страх, който те кара да се пазиш и да опазиш хората около теб, а за оня страшния страх, който те прави нефункционален и безполезен.
След като здраво се изпаникьосах(нова дума Grinning), просто спрях да се паникьосвам и започнах да виждам по ясно нещата. И мненията, които паниката ми отказваше да приеме и разбере започват да ми звучат все по смислено.
И аз минах през същото. Даже не съм сигурна, че ме е отпуснало.

# 11 929
До оня ден паниката така ме беше завлядала и така се бях вкарала в някакъв филм, че буквално не можех да мисля за нищо. Ступор отвсякъде. Сърцето свито. Черногледство почти до краен предел. Паниката е лош съветник, тя не вижда изход или изходите, които вижда са толкова безнадеждни, колкото и това да няма изход. Страха също е вреден, оня нездравословен и панически страх, който те кара да спреш да мислиш разумно и парализира мислите ти до такава степен, че те кара да се чувстваш обречен без реално да си. Застрашен да, но не и обречен. Не говоря за здравословния страх, който те кара да се пазиш и да опазиш хората около теб, а за оня страшния страх, който те прави нефункционален и безполезен.
След като здраво се изпаникьосах(нова дума Grinning), просто спрях да се паникьосвам и започнах да виждам по ясно нещата. И мненията, които паниката ми отказваше да приеме и разбере започват да ми звучат все по смислено.
И аз минах през същото. Даже не съм сигурна, че ме е отпуснало.

Именно затова  в медицинския съвет има включен и психиатър.

# 11 930
Ама хора, пийте ги тия успокоителни, ако трябва. Няма срамно, иначе филмирането може да разболее човека.

Аз не смятам, че има конспирация. Просто в сегашната криза някои хора се възползват и забогатяват, както е било винаги.

# 11 931
https://threadreaderapp.com/thread/1226311942354042880.html
Ето ви конспирация. Пост в туитър на американски сенатор.
Много интересно написано. Твърди, че ковид е  био икономическо оръжие. Целта е да срине икономиките. Затова и засяга главно възрастни и хора с хронични заболявания.
Друго интересно е, че някаква докторка работила в лабораторията в Ухан месеци преди това е получила около 10млн. долара субсидии за изследване на коронавирусите.
Кара човек да се замисли...

# 11 932
Тая защо не вземе да се скрие! Как се пишел алгоритъм!
Тя е най-адекватната журналистка.

# 11 933
Въвежда се полицейски час за 1,3 милиарда жители на Индия през следващите 21 дни заради корона вируса. Забраната ще важи от полунощ, заяви премиерът Нарендра Моди в телевизионно изказване. Той помоли сънародниците си да забравят какво е чувството да напуснат дома, като по този начин разшириха забраната, която беше в сила в много региони и големи градове от понеделник в цялата страна. Това е единственият вариант в борбата срещу вируса, каза Моди.

Досега, според официалните данни, 508 души в Индия са тествани положително за корона вируса. Десет души са починали от белодробна болест Covid-19.

# 11 934
Скрит текст:
И аз почнах сякаш да виждам зад завесата. Нещо не е тамън, ама да видим.

В мътна вода риба се лови, това е ясно. Въпросът е дали рибарят е замътил нарочно водата или просто се възползва от тъй и тъй размътената вода
Много добър въпрос. Второто!

# 11 935
Някой знае ли този във Варна контактен на болни ли е, или нов...

# 11 936
Аз не искам да влизам в икономическа тематика, но при дясно управление е така. Харчи се толкова колкото има в бюджета, т.е. на прост език се казва живее се по бедно, защото нашата икономика е слаба, застаряващо население малък процент работещи в нея заради демографската картина и така, разбира се и корупция и т.н. също ощетяват бюджета, но не се задлъжняват следващите поколения. Социалната политика е прекрасна но за нея трябват пари. Ако в предишните години беше увеличаван външният дълг за да се дават повече пари за пенсионери, майки с деца, и т.н. сега щяхме да имаме малък буфер за реакция.

Затова казват, че не е важно дали имаш външен дълг, а за какво го ползваш - за пенсии или за инвестиции в икономиката. Не съм икономист, но мисля, че при нас изобщо не става дума за дясно или ляво управление, а за сляпо придържане към някакви германски рецепти за черна нула. Гледаме бюджета, финансовата стабилност, а не икономиката.

# 11 937
Тя е най-адекватната журналистка.

Думите "адекватна" и "журналистка" нямат място в едно изречение в България.

# 11 938
Някой може ли да ми каже какво говориха за Токуда? Чух само Токуда, но не разбрах за какво става въпрос...

# 11 939
Италианските учени откриха, че корона вирусът обича да се прикрепя към и да се разпространява с помощта на фини прахови частици. Особено когато въздухът е влажен.

Общи условия

Активация на акаунт