COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 910
  • Варна
Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа. Никой ли не държи резерв за месец, та са похарчили вече цялата печалба от миналия и не могат да си платят заплати и осигуровки за следващия месец?
Фирмата в която работя или работих, не знам, е свързана с туризма. Прекратена е всякаква дейност, част от персонала е съкратен, друга част сме в неплатен отпуск / не знаем докога, свободни сме да напуснем/. не могат да си позволят да ни плащат нищо, имали да плащат кредити.

# 11 911
  • София
Ако това е част от софийските нови пациенти, ето ги 5 от 7 готови.

# 11 912
Скрит текст:
Тайланд над 800 заразени официално... неофициално никой не знае. От утре извънредно положение, още не са казали какво ще включва. Вечерен час предполагам. В следващите седмици очакват рязко повишаване. Подготвят болници и легла. Към момента в 5 от болниците в Банког нямат повече капацитет. С околко и над 100 се увеличават за 24 часа. Днес починалите са вече 4-ма.
Концентрирани са в Банког и още 4 локации.
Вероятно там мерките ще са по- крути.
Трябваше днес да си летят българи, не успяха канцелирали са им полета. Не знаят кога и как ще летят.
На влизане в мол( там има голям супер) мерят темепвратурата на всеки, лепят зелен стикер, слагат гел на ръцете и влизаш. Без маска не може. А е топло, много топло.
Никак не съм фен на конспирациите, но бая странни неща се случват по целия свят.
Танкове, войници без маски, депутати гъз връз глава, но спокойни... Неподвластни на супер вируса.
Хора по къщите, уплашени и кротки... Икономика вървяща към крах.
Руски спасители... чудодейни лекарства.
Нещо аз ли не съм в ред, че започвам да виждам зад очевидното!?! И тия сови нещо май не са баш сови.
Мъжът ми преди няколко седмици ми разиваше странни теории за 5G и прочие, обявих го за хахо и му се смях. Но сега... Има нещо многоооо гнило и голямо.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏
Eдно от обясненията, които четох за Ломбардия...колко е вярно, май и Господ не знае!

Но че "Има нещо гнило в Дания!"Пардон, по света, има, да.

# 11 913
Добре де, някой да разкаже конспирациите за простите хор като мен? Аз нищо не мога да "прозра" нито зад, нито пред мъглата.
Хайде де, научете се като кажете А, да кажете и Б?

Ама как не се сещате: тамплиери, масони, Ротшилдови, световно правителство, рептили, илюминати...
Ами то  ясно.

# 11 914
ББ казал, че държавата може да издържи така 2 месеца? Той самият сигурно може да издържи и 200 години, но държавата не. Мъжът ми се върна от работа и каза, че днес на влака от Пловдив до Панагюрище не се е качил нито един човек. Нито един! На влака от Пловдив до Карлово се е качил 1 човек. Не знам и защо не ги редуцират тези влакове, за да не се хабят така средства да се лашкат празни. Смятайте какви загуби търпят всички отрасли. След 2 месеца просто не знам....Мисля, че много грешки се направиха. С липсата на пълна карантина най-вече. Можеха да намалят рязко времето за действие на заразата и да се отървем за около 1 месец макс. А сега тепърва предстои....

# 11 915
  • Варна
Добре де, някой да разкаже конспирациите за простите хор като мен? Аз нищо не мога да "прозра" нито зад, нито пред мъглата.
Хайде де, научете се като кажете А, да кажете и Б?
Те и тези дето "прозират" нищо не виждат, ама чакат някой да изплюе камъчето.

# 11 916
.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 18:26 от Sysly

# 11 917
  • Germany
А нали знаете, че “армията” от кубински медици е платена. Те това работя. Правителството им ги праща в горещи точки с епидемии срещу заплащане. Държат семействата им и им плащат за цялата работа по около 70 долара...
Нюанси. Нищо не е черно и бяло 😉

# 11 918
  • В.Търново

Никак не съм фен на конспирациите, но бая странни неща се случват по целия свят.
Танкове, войници без маски, депутати гъз връз глава, но спокойни... Неподвластни на супер вируса.
Хора по къщите, уплашени и кротки... Икономика вървяща към крах.
Руски спасители... чудодейни лекарства.
Нещо аз ли не съм в ред, че започвам да виждам зад очевидното!?! И тия сови нещо май не са баш сови.
Мъжът ми преди няколко седмици ми разиваше странни теории за 5G и прочие, обявих го за хахо и му се смях. Но сега... Има нещо многоооо гнило и голямо.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏
Може би истината ще се разбере след 30-50-100г.Тази теория за 5G мрежите и други неща ми ги разясни един познат и просто фактите съвпадат.Склонна съм да мисля, че всичко е добре замислено и с цел, само че каква ще е развръзката...

# 11 919
# 11 920
https://m.24chasa.bg/novini/article/8350807

Накратко от Брифинга с Борисов

# 11 921
]
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.
При положение че всички държави от ЕС са много засегнати, как да отделят ресурс от лекари за Италия?

# 11 922
Нито дума за здравето на хората. Дайте, за да ви дадем е позицията.
Tesla, външния дълг падна за сметка на бюджетни ограничения. Социална политика няма. Майки с болни деца протестират и се унижават. Отношеншето към тези жени е показателно.
Аз не искам да влизам в икономическа тематика, но при дясно управление е така. Харчи се толкова колкото има в бюджета, т.е. на прост език се казва живее се по бедно, защото нашата икономика е слаба, застаряващо население малък процент работещи в нея заради демографската картина и така, разбира се и корупция и т.н. също ощетяват бюджета, но не се задлъжняват следващите поколения. Социалната политика е прекрасна но за нея трябват пари. Ако в предишните години беше увеличаван външният дълг за да се дават повече пари за пенсионери, майки с деца, и т.н. сега щяхме да имаме малък буфер за реакция. Ние имаме колко ни беше външният дълг 20, 30% нещо в тоя диапазон беше има държави с външен дълг 200, 300%, това са няколко годишни бюджета външен дълг. А ти не можеш да го повишаваш безкрайно защото в един момент някой трябва да го плати (падежите рано или късно идват и се задлъжняват следващите поколения). Всъщност неговата рестриктивна и стисната политика да не се харчи повече отколкото има в бюджета в такава кризисна ситуация се отплаща. Защото сега може да си позволим спокойно да вдигнем външният дълг което значи да пристигнат приходи в бюджета наготово, ако се наложи защото сме го държали нисък. И държавата да не усети липсата на данъци заради спрените бизнеси и т.н. (а те и без да са спрени пак щяха да са тежко ударени заради самото съществуване на вируса).

# 11 923
  • София
Хора, не се филмирайте излишно. Това не е Теория на Конспирацията и ние не сме Мел Гибсън и Джулия Робъртс. Wink
Може много неща да ви се виждат нелепи, но се оказа, че нито една страна не е наясно какво да прави и вируса ни хвана по бели гащи. За в бъдеще ще се реагира много по-твърдо и най-вече -> навременно. Т.е. след 2 г. пламва пак епидемия в Китай.
Веднага, ама веднага никакво приемане на полети от Китай, а абсолютно всички дошли по въздух, суша и море под карантина. Веднага властите откриват хората, които са контактували с тези, които вече са влезели в страните и те под карантина. Но това се прави веднага. Когато е нов вирус срещу който няма известен лек и още в самото начало на неговото възпроизвеждане. А не да чакаме да мине месец преди да се вземат някакви половинчати мерки. Китай също са виновни (освен че са всеядни диваци), че са криели информация в началото и според мен са подлъгали и СЗО. Но при вече доказани огнища в Иран и Италия ти да продължаваш да не взимаш никакви мерки (?!) седмици след това, това вече ми е непонятно.
Най-развитата конспирация е, че това е някакъв социален експеримент или начин да ни вкарат в нова и дълга икономическа криза, което ще е от полза на определена група хора (кои, илюминатите или трилатерната комисия, уточнете моля). Не го вярвам.
Аз вярвам в естествения произход на вируса (не е прецедент, имало е и други страшни пандемии), в учените, в медиците (тия в Испания дето ръкопляскаха на човека дишащ свободно вече без респиратор) и в отговорните граждани. За 3 месеца всички заедно няма как да не победим вируса. А след това държавата трябва да изпълни своето обещание и дълг към гражданите, които си седяха мирно и спомогнаха за справянето с пандемията.
Трябва да има взаимна връзка иначе няма как да се получи.
За това и не вярвам за по-продължителна карантина. Първо ще означава шамар за правителството. Т.е. казали са едно, но не са се справили. Няма и как да обяснят как е възможно вирус да се предава при такива строги социално-изолационни мерки, които се взимат за период по-дълъг от 2 месеца (хайде 3, нарочно го завишавам). Математиката не го допуска. А срещу нея трудно се върви. Отделно икономката ще рухне. Това е особено пагубно за по-малките страни. Няма как да се допусне. За това може би и непрекъснато бият алармата и плашат, за да може да се отпуснат коланите през Май. Ние сме едва 10 дена в извънредно положение (това дори не е и карантина) и какви ли не конспирации ни се въртят вече. Вярвам, че лятото ще сме навън и че това ще е минало. И не го казвам само аз. Няма да изреждам колко лекари, математици, епидемиолози и пр. го казаха същото.
Дали вирусът ще е изчезнал? Не, няма, все някъде по света ще го има. Но това не значи, че ние ще чакаме под ключ докато се изчистят в Конго. Важното е България да се отърси, Европа също, защото ние сме в Европа. И е важно да следим какво се случва със седите ни и когато ние приключим с вируса да не допускаме отново да го привнесем, т.е. отговорността пак ще е в правителството, защото ние нашата роля ще сме си я изпълнили.

# 11 924
Във ВМА цяло семейство болни, майката,бащата, двете деца и лелята. Само майката е с двустранна пневмония
Не разбрах, има ли други нови случаи за София, освен това семейство?

Общи условия

Активация на акаунт