COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 691
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 11 895
  • София
Никак не съм фен на конспирациите, но бая странни неща се случват по целия свят.
Танкове, войници без маски, депутати гъз връз глава, но спокойни... Хора по къщите, уплашени и кротки... Икономика вървяща към крах.
Руски спасители... чудодейни лекарства.
Нещо аз ли не съм в реч, че започвам да виждам зад очевидното.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏

Значи не съм само аз, която вече сериозно подозира, че ни гъбаркат с тоя вирус.
Първоначално приех нещата доста сериозно, но сега определено мисля, че някой яхна вируса със съвсем друга цел.

# 11 896
  • Bulgaria
Сърбия променя стратегията си за борба с коронавируса по съвет на Китай.

https://www.actualno.com/world/syrbija-promenja-strategijata-si- … qOnvtvxkAk2OIqKGM

# 11 897
Тайланд над 800 заразени официално...
Когато имаха 15-20 случая и говореха, че успешно ги лекуват с някакъв коктейл лекарства, някакви мерки за ограничаване на туристопотока или движението на населението взеха ли?

# 11 898
  • Варна
Нито дума за здравето на хората. Дайте, за да ви дадем е позицията.
Tesla, външния дълг падна за сметка на бюджетни ограничения. Социална политика няма. Майки с болни деца протестират и се унижават. Отношеншето към тези жени е показателно.

# 11 899
Здравейте. За първи път пиша в сайта, затова извинете ме, ако има нещо. Следя внимателно темата още от самото и начало през февруари.
Чета всеки ваш коментар, всеки отговор, защото само тук мога да получа отговори на въпросите, които вълнуват всички и определено вашите разсъждения, без значение верни или не, за мен са по ценна информация от безсмислените цифри на брифингите по ТВ. Знам, че тук няма да откриете решение на проблема, колкото и да го разисквате , но предпочитам да ме информират мнения на хора и така да се запознавам със ситуацията, колкото и да е тежка тя, вместо да ме запознават само с цифри за нея.
Някъде пляскат на медиците, но аз няма да ви пляскам , просто искам да ви благодаря . Бъдете здрави!

# 11 900
  • София
Аз така и не видях къде са войниците без маски. Това, което видях е, че американските войници са в силно редуциран състав от планираното и бяха оборудвани. Някъде ако има друго инфо някой да сподели, моля.

Иначе и аз вярвам, че ще има големи промени и разместване в световните сили. Но по-скоро като следствие, не като причина.

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа. Никой ли не държи резерв за месец, та са похарчили вече цялата печалба от миналия и не могат да си платят заплати и осигуровки за следващия месец?
Мен като теглих кредит ме посъветваха да имам пари, за да живея 2-3 месеца минимум и съм се съобразила с това и мислех, че и при бизнеса е така.

# 11 901
  • София
Аз не разбрах, бързият тест дали ще покаже, ако съм изкарала КВ преди месец примерно.
Скрит текст:
НИЩО няма да покаже дори да е положителен.
Дъждец, нали обясниха, пусни си записа и слушай Мангъров какво обяснява. Аз останах с впечатлението, че си има една много добра и ясна технология, по която се хващат достатъчно много носители и изкарали. Както и има различни тестове, които мерят различни неща.
Става ясно че е войнстващо некомпетентен по отношение на неща дето се учат в средното училище.

Вижте сега- няма нужда човек да разбира от механизма на тестовете за да разбере следното: ако положителният резултат на тези бързи тестове е достоверен в 95% от случаите и фалшиво положителен в 5% от случаите, а вируса се е разпространил до 70 000 души у нас (1%) то почти всички положителни резултати от бързите тестове ще са фалшиво положителни. Дори до 5% от населението да се е разпространил вируса положителният резултат нищо няма да означава .... Ако допуснем че фалшиво положителните резултати са 10% става още по-страшно.
 Иначе казано нямаме ли предварително очакване от колко до колко % от населението се е разпространил вируса, тези бързи тестове са съвършено безполезни и опасни- множеството "положителни" ще са фалшиво положителни и ще си въобразяват че са преболедували, което няма да е истина.
 Съветвам ако някой  познава Мангъров да му препоръча да вземе да прочете книгата на Леонард Млодинов "Походката на пияницата" и то специално частта как на Млодинов му съобщили, че е положителен за СПИН, което естествено било фалшив положителен резултат. Вътре авторът специално се е спрял на некомпетентността по отношение на теорията на вероятностите в медицинските среди. Това дето предлага Мангъров е свещена глупост и преди да почне да обяснява кой бил за късане на изпит, нека знае че е бил за слаб 2 на матурата по математика в средното училище ....

Поздрави за Мангъров от чичо му Bayes

Въпросната книга за походката съм я чела, всичките съм ги чела от този тип. Обаче пропускаш нещо много важно за тестовете - тая работа не е като оная работа. Не е все едно да мериш Иванчо и да мериш Марийка, само защото са хора - хора са, ама Иванчо е мъж, а Марийка е жена.  Всяко нещо си има технология, която не е измислена ей така. Средното училище тук не върши работа, а биологията.

Бизнесът си спасява кожата, а най-бързото спасяване е да махнеш баласта - в случая работниците са баласт, много затварят директно, за да не им текат разходи - освобождават помещения, просто спират работа. Не искат да трупат загуби.

# 11 902
А някой разбра ли какво са измислили от Църквата ни? С тези предстоящи празници, струпване на хора в храмовете и целуване на икони .... не знам. Но и там трябва да се затегнат мерките.
Не го мислете - дотогава нищо чудно да сме под пълна карантина..Иначе би станало пълно мазало по Великден с тези пътувания, струпвания на стотици и хиляди хора по църкви, сборове и седенки и т.н.! ......
Между другото след нашия Великден започва мюсюлманският свещен месец Рамадан - ще приключи в края на май - най-вероятно всички ще се пазят и няма да облекчават мерките поне дотогава.

# 11 903
  • Варна
Meredith, селянина от Банкя също не разбира от икономика.
Хотелиерите директно уволняват. Някои разчитат на кредити, други на оборотни пари. Не се влияйте от назидателни думи на полит. клоуни.

# 11 904
218 са вече

7 в София ,
1 в Добрич ,
1 във Варна ,
Също И в Пазарджик , Плевен и Стара Загора

# 11 905
16 нови случая, 7 в София.

# 11 906
  • в страната на чудесата
Сърбия променя стратегията си за борба с коронавируса по съвет на Китай.

https://www.actualno.com/world/syrbija-promenja-strategijata-si- … qOnvtvxkAk2OIqKGM
Ооооох дано никога не се случи тук

# 11 907
  • София - Рим и обратно
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.
Нали ни става ясно, че с ЕС в досегашния му вид е свършено. Не знам дали е причина или последствие великата пандемия, сигурно никога няма да разберем. Границите се пускат една по една.

# 11 908
  • София
Добре де, някой да разкаже конспирациите за простите хор като мен? Аз нищо не мога да "прозра" нито зад, нито пред мъглата.
Хайде де, научете се като кажете А, да кажете и Б?

# 11 909
Във ВМА цяло семейство болни, майката,бащата, двете деца и лелята. Само майката е с двустранна пневмония

Общи условия

Активация на акаунт