COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 836
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 610
Скрит текст:
Ако някъде някоя от вас изрови линк да го постне че съм изпуснала шоуто, моля ви !

Заповядай: https://novini.bg/zdrave/bolesti/588944

# 11 611
Може да видиш какво е при комшията, но комшията има своя история, която не е твоята история, дори когато двете истории си приличат.  Китайците си знаят какво са правили, при тях нищо не е като при европейците.

Е такава мисъл... Китайския КВ няма нищо общо с европейския.
Китайското високо кръвно и китайския рак също.
Ясно е че вируса мутира, но същността е една.
Да, но има различия в реакцията, начина на лекуване, организмите, ако щеш. Давам прост пример - имаме два подхода към високата температура - при единия още при 37.5 се дават антипиретици и не се позволява да се вдигне, при другия се чака да стане минимум 38.5 преди да започне да се сваля с лекарства.
Ето и друго - инструкциите са "стойте вкъщи, докато не станете спешен". По кои критерии преценява китайски лекар, че си спешен, по кои - италиански, по кои - български. И повярвай ми, не са еднакви. Иначе нямаше едни лекари да изписват антибиотик на втората минута, а други да те чакат до последно да зазлееш. Така че да, Китай си е Китай. Италия си е Италия. Ние можем да се ориентираме какво се случва, но не и да очакваме пълно репликиране на ситуацията.

# 11 612
Е не, това да го прочетат внимателно антиваксърите!
https://novini.bg/zdrave/bolnici/588956
Ако не е фалшива новина е направо възмутително да се обвиняват лекарите за създалата се ситуация

# 11 613
  • София
Бърди, имам някои предположения, но не бих ги написала тук. В някакъв момент ще стане ясно, дано скоро приключи всичко.
Споделете, ще е интересно

# 11 614

Ами и 4 да хванат, по-добре от нищо, говорим за хора, които така или иначе няма да ги тестват, защото не отговарят на изискванията.

А другите 6 ги пускаме спокойни да си ходят и заразяват докато се влошат и се чудят от какво

Ама те така или иначе няма да ги изследват, така че те пак ще си ходят и ще си заразяват. Писала съм, че става въпрос за хората, които така или иначе няма да ги тестват с качествените тестове, защото не отговарят на изискванията.

# 11 615
  • София
И аз се ужасих от народа на картинката. Ужас, ужас! В първия момент си помислих, че е кадър от филм като Титаник.

# 11 616
Цитат
Не виждам нито една медицинска сестра в Медицинския съвет, въпреки, че сестрите също са на първа линия. Както винаги, тази гилдия е пренебрегната, а от тях зависи много.

За сметка на това програмния директор на "Дарик радио" е там Simple Smile

# 11 617
  • София
На всички е ясно, че е нужно да се правят масово тестове. Да видим как може да се случи това. Първата стъпка е закупуване на достатъчен брой такива тестове, да кажем, че поради несигурността им се поръчат в двойно количество. (трябват пари) След това - колко са лабораториите, които ще могат да ги правят, те какъв капацитет имат, по колко на ден могат да правят, как ще се планира кой да отиде на тест и така нататък. Държавните лаборатории до каква степен ще могат да се включат, частните също. (пак пари) По какъв начин ще се следи кой да се тества, как да става графика за тестване и т.н. Въобще това е една доста сериозна организация. Да кажем,ч е искат да тестват половин Сф, като града с най-много болни - т.е. около 600 000 човека. За да има някакъв ефект, а не да се точним до септември, до за примерно две седмици трябва да се случи това, т.е. по около 40 000 теста на ден. Звучи невероятно да може да се постигне. Ако е за месец - по 20 000 на ден.Давайте идея как може да се постигне практически това. След това, да кажем, че някак си се тества половин Сф, по какъв начин ще се уведомят останалите хора за носителите. Например - излиза носител магазинерката на кварталното магазинче, как ще се уведомят всичките 100-200, които минават през него на ден. Ако излезе човек, който си стои вкъщи ще са само останалите в домакинството под карантина. Така че самата идея да тестваме всички подред за момента е само по телевизията. За да се случи реално трябват доста стъпки и ужасно добра организация, освен пари, разбира се.

# 11 618
Тестовете са нужни, за да се разбере колко хора вече са се срещнали с вируса (имат определени антитела), колко не са се срещнали, колко са се срещнали и са се разболяли и каква клинична картина са показали, как хората в популацията са свързани помежду си във веригата на предаване на вируса.
Как ще разбереш колко са го срещнали и го носят, но не са развили антитела в момента?

# 11 619
Ако не е фалшива новина е направо възмутително да се обвиняват лекарите за създалата се ситуация
О хайде стига. Моето дете е с всички ваксини и на 1 г и 1 м беше една нощ в реанимация с първия и тогава бронхоспазъм, учестено дишане и т.н  В реанимация!!

# 11 620
Elig, едва ли е необходимо чак такова количество. Първенците Южна Корея до момента са направили около 350 000 теста и има ефект.

# 11 621
  • Бургас
Аз не разбрах, бързият тест дали ще покаже, ако съм изкарала КВ преди месец примерно. Ако ще покаже, тогава виждам смисъл и даже необходимост от задължително масово тестване на населението.
И сутринта не ми стана ясно, не изхарчили 1 милион за тестове, щото не били надеждни и чакат да излязат надеждни тестове и тогава да поръчат?

# 11 622
Какво общо имат ваксините с коронавируса?!?! Айде не почвайте пак с про и антиваксъри... То не бяха кучета, пенсионери, хроничноболни...

# 11 623
О хайде стига. Моето дете е с всички ваксини и на 1 г и 1 м беше една нощ в реанимация с първия и тогава бронхоспазъм, учестено дишане и т.н  В реанимация!!
.....Много съжалявам за Вашето дете, но предполагам че за това светкавично влошаване не сте обвинила лекарите? А и виждам, че сте направила необходимото, за да защитите детето си с ваксина. Всъщност срещу какво от моя пост възразявате?

# 11 624
И какво сега, тука бистрите дали правилно се постъпва на управленско ниво в държавата ли?
Мнението ми се припокрива на 100% с това на Бояна и на Андриел, толкова прочетох, 1-2 страници, трябва и тестване и лекуване и превенция /карантината/, всички мерки. Колкото ресурс има държавата, толкова. Ще има увеличение на търсенето на някои професии и намаление в други, естествен процес по напасване на пазара към текущата конюнктура, а някой ако иска да има туроператорска фирма ще излезе в свободна конкуренция с всички останали, които искат това и най-жизнеспособните фирми ще останат. Секторът ще се свие, но пък ще се увеличи търсенето в други сектори /и съответно предлагането/ .... Всички ние по един или друг начин ще се напаснем към текущото състояние на пазара /свободен или не, не ми казвайте, че мислите, че до този момент пазарите са били свободни, че ще падна от смях/.
Излишно е неикономисти да спорят по тези въпроси, да не кажа по-силна дума. Да, понякога е комично.

Общи условия

Активация на акаунт