Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа. Никой ли не държи резерв за месец, та са похарчили вече цялата печалба от миналия и не могат да си платят заплати и осигуровки за следващия месец?
Мен като теглих кредит ме посъветваха да имам пари, за да живея 2-3 месеца минимум и съм се съобразила с това и мислех, че и при бизнеса е така.
1. Клиентите ти са от малкия и среден бизнес извършил си услуга, фактурирал си я по надлежния ред за което дължиш съответните данъци:
1.1 Клиента казва аз в момента не работя и не мога да ти платя, а и не знам дали ще продължа дейността си така че това което си свършил за мен няма да ми е от полза вече.
1.2 Клиента казва аз в момента е работя, но в ограничени параметри и ми трябват пари за заплати и осигуровки.
/Ти си ми извършил услугата, но ще ти платя когато мога и ако мога/;
1.3 Прати ми фактура за плащане по банка и пак но ще ти платя когато мога и ако мога;
1.4. Сега ли точно ме занимаваш с глупости/ Това от собственици на верига аптеки/;
1.5, 6 и подобни.
2. Трябва да платиш наеми, режийни, телефони и др.услуги. Тук Дори не говорим за кредити.
3. Край на финансовата година е. Трябва да платиш данъците към бюджета.
4. Имаш персонал на който трябва да платиш заплати, осигуровки, болнични.
5. Току виж останало нещо и за теб.