COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 120
  • Пловдив
Оказа се че детето в Търново е на семейство антиваксъри.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2174345?fbclid=IwAR3yruYjS3McsSSTWk … 4AfmXJETFlPefVyaQ
да, бе, ама това няма общо..освен, че майката е нахокала докторите.

# 12 121
Според мен може да се ограничи заразата след карантината, ако границите останат затворени по-дълго време. Да остане и задължителната карантина на завърналите се. Тоест няма да излезем изведнъж от цялата работа, а на етапи. Но пак не се знае.
Майката на детенце то го е държала 3-4 дни с над 39 градуса.

# 12 122
  • Точно където трябва
Напоследък мисленето все повече ми се измества от темата за короната към това защо днес пак ББ питаше какво лошо има армията да помага, защо приеха да могат да ни следят чрез телефони, в какви сайтове пишем и т.н. Въведоха тези КПП- та, което няма как да е заради КВ, сега ще събират и декларациите и ще ги проверяват. А някои им ръкопляскат за всичко това. И аз бих, но никак не съм убедена, че е КВ е причината.

# 12 123
  • Пловдив
Добре, де...създаваме полеви болници, а реално не можем да тестваме и настаняваме...или аз нещо не схващам?

# 12 124
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2174345?fbclid=IwAR3yruYjS3McsSSTWk … 4AfmXJETFlPefVyaQ
да, бе, ама това няма общо..освен, че майката е нахокала докторите.

Защо да няма. Майката разчита на естествения имунитет, на природата, на Бог.
Детето е постъпило с двустранна пневмония. Защо е чакано.
Сутринта я слушах по Нова тв.
Тя обвиняваше всички за всичко.
А майките на другите деца, прибрали ги недолекувани, защото някаква се е паникьосала и е диагностицирала детето си с  ковид.

# 12 125
Детето в Търново има бактериална пневмония, третира се с антибиотик и май се е подобрило. Лекарите твърдят, че освен че никога от нищо не е ваксинирано, е държано в семейството три дни с температура 39 градуса, преди да стигне до болницата. Толкова по темата за грамотната майка и липса на лечение на детето й. Дано по-скоро да оздравее.

# 12 126
Италия, а като гледам САЩ и Испания ще задминат Китай съвсем скоро по всички показатели, ако продължат да се публикуват такива фрапиращи цифри!!!!!

# 12 127
А коя ваксина пази от бронхопневмония? МПР, полио, ХепБ или ДТК? ... Едва ли. Предполагам пневмококовите, ама те са в календара от съвсем скоро, пазят от тесен кръг щамове и никой в темата няма... което пак няма общо с това какви ваксини има или няма детето...

# 12 128
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/d-r-ivan-madzharov-klin … che-vzrivi-kasata
Председателят на БЛС по въпроса с финансирането на лечението на пандемията. Съгласна от-до за настоящата ситуация. Несъгласна за цялостния модел на здравеопазване. Едва сега го виждам. Публикацията е от днес на обед, съвсем актуално, не вярвам предс. на ЛС да не знае има или няма пътека за  ковида.
"Ако някой си мисли, че няма да плаща на държавните болници за заплати на лекарите и за разходите на болниците, се лъже. Не може само защото са държавни, да оставим лекарите в тях без заплати и самите болници да фалират. Не! "
"на частните болници следва да бъде заплатено при същите условия, на които ще се плаща на държавните лечебни заведения. Трябва да се плати всичко. Никой не бива да си мисли, че държавните болници ще работят без пари и че ще остави лекарите и медицинските сестри в тях без заплати. На всички ще трябва да се плати, и то не от Здравната каса.

Тя не е инструмент, който се използва в извънредни ситуации. Не можем да създаваме спешни клинични пътеки за Ковид-19. Големите загуби за болниците ще дойдат не защото ще приемат и карантинират много инфектирани с коронавируса, а защото няма да могат да работят нормално в планов порядък с останалите пациенти. Плюс това що за пътека ще е Ковид-19?

Такъв пациент може да лежи 20 - 30 дни. Каква ще е цената на тази пътека?! Правилно е да се плащат разходите по лечението на тези пациенти, но не от Касата. "
"Нещо повече - цялата здравна система по време на епидемия трябва да бъде финансирана от държавата. Не може да си позволим обезверени медицински екипи да се борят с епидемията. Усещам, че някой се опитва да измисли вариант да се плаща през Здравната каса. Това направо ще торпилира здравноосигурителния модел.

- Какво сте направили като браншова организация, за да не се случи плащане през НЗОК?

- Ние изпратихме писмо до министър-председателя и до министъра на здравеопазването още когато се откриха първите случаи. Знаейки според математическия модел какво ще се случи след един месец, предупредихме, че всички разходи на лечебните заведения и на лекарите, поради това че работят в епидемиологична обстановка, която не им дава възможност за нормална работа по Националния рамков договор, трябва да бъдат поети от държавата, за да запазим системата на здравеопазване в България, за да запазим и лекарите."
Мда. Глас в пустиня.

# 12 129
Франция: +2,446(22,302) случая
+240(1,100) смъртни случая

NEW: France reports 2,446 new cases of coronavirus and 240 new deaths, raising total to 22,302 cases and 1,100 dead https://t.co/47MXF0XUJ0

# 12 130
Милитана, аз изслушах записа преди да напиша какво каза генерала. Ти си цитирала преразказ на някакъв журналист.

# 12 131
Ако детето се лекува с хомеопатия,най вероятно са й казали че трябва детето да се пребори самичко...и така...

# 12 132
А коя ваксина пази от бронхопневмония? МПР, полио, ХепБ или ДТК? ... Едва ли. Предполагам пневмококовите, ама те са в календара от съвсем скоро, пазят от тесен кръг щамове и никой в темата няма... което пак няма общо с това какви ваксини има или няма детето...
Неваксинираните деца карат по-тежко бактериалните инфекции. Не е ставало дума за специална ваксина, детето никога от нищо не е ваксинирано. Сигурно е много куул да се правиш на еко и био на гърба на останалите, но понякога страдат невинни деца и даже твоето собствено.

# 12 133
  • София
Напоследък мисленето все повече ми се измества от темата за короната към това защо днес пак ББ питаше какво лошо има армията да помага, защо приеха да могат да ни следят чрез телефони, в какви сайтове пишем и т.н. Въведоха тези КПП- та, което няма как да е заради КВ, сега ще събират и декларациите и ще ги проверяват. А някои им ръкопляскат за всичко това. И аз бих, но никак не съм убедена, че е КВ е причината.
НИкак не харесвам ББ, но какъв е проблемът с КПП-та, освен чисто логистичен? На преден план е спазването на карантината, което у нас с иди ми дойди ми по родните места - трудно става, Така че, да - прав е тук баце. Това със следенето е интересно, наистина, макар че в тия времена, брига ме фара, че ще ме хванат да пиша в ббг мама или че посещавам извънредно порнхъб или trade.bg

# 12 134
Ваксинирания организъм реагира различно, но няма да навлизам в спор.
Майката е куха лейка, и никой не може да ме убеди в противното.

Общи условия

Активация на акаунт