COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 152
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 180
  • София
СЗО иска масово тестване, това е общото. Мисля, че всички в медицинските среди са наясно за какво става въпрос, но конкретните решения зависят от много други фактори.
За опасността на вируса - ето, днес го каза и кой беше там от съвета - за повечето хора не е опасна, но е много опасна за малък процент от хората. Какво има повече да му се умува?
Нашенци не тестваха много досега по обективни причини - няма капацитет за тестване и са избрали оперативно да тестват за текущи болни и заразени, а не в дългосрочен план за цялостна картина. Те също са прави за себе си, защото имат за решаване оперативни проблеми.

# 12 181
Айде да престанете вече с тия тестове, а? Не знам дали Мангъров ги е "пробутал" на Южна Корея или на Германия, но факт, че не само ги ползват, ами с получената информация успяват да контролират положението достатъчно добре, за да не заприличат на Италия и Испания! Вместо да се радвате, че ще има възможност да се разбере какво е реалното положение с вируса у нас, се съдрахте да плюете. Или някой тук мисли, че имаме 218 заразени и с това се изчерпва присъствието на вируса у нас, така ли? Защото това никой нормален човек не може да го вярва.
Ами може би не е лошо да започне да се пука и този балон на европейския ценоразпис на медицински услуги. Онези клапи, които принтирали за 1 долар, а стрували 11 хил от производител, леглото по 180 хил евро, всички сме чели призивите за половин милионни лечения на деца в чужбина. Сега и тези лъжливи тестове, които са ни принудили по-висши сили да поръчаме.

# 12 182
Имам чувството че Мангъров в предишен живот е бил лекар в някой фашистки концлагер. С такава наслада говори, че някои ще умрат. Ама тия "някои"  за някои са много важни хора...
Има хора, които приемат философски смъртта. Често това се случва сред лекарите, които се сблъскват с нея постоянно и осъзнават нейната неизбежност. Ако си учил десетки години и просто знаеш, че няма начин да се спасят всички, можеш да бъдеш честен и да го кажеш. Може и да спестиш истината. Нито едното от двете не променя дали си специалист или не. А в случая това е важното. Да знаят какво правят.

# 12 183
Лили, той и Каролев говореше едни дитирамби за вируса като беше само в Китай, по леко от Грип било, всичко било истерия, ако се заразиш шанса да умреш бил по малък от това да паднеш по стълбите и да умреш и едни такива глупости. Сега аз искам да видя Каролев който ми стана много противен тогава задето ги разправяше тия работи докато по същото време в Китай беше ад, предизвикан от нещо "по леко от грип" да видим сега дали ще има последствия за него за неспазване на карантината или има по равни сред равни.

А между другото Мангъров ако е прав за Ухан то тогава и Каролев автоматично е прав че спъването по стълби има по висока смъртност от вируса. (незнайно как го е изчислил)  Grinning Ама не ми се вярва те 2-мата да са прави пък целият свят да е полудял и да не вижда истината че това е един изключително безобиден вирус, защото ако той е обиколил цял Ухан и е убил толкова малко, то агитката "по безобидно от грип" са прави.

# 12 184
  • София
Аз също съм за масово тестване, но каква ще е механиката?
Защото вероятността да се заразиш докато чакаш да бъдеш тестван или там вътре е по-голям отколкото ако си вкъщи или само до магазина. Понеже явно е невъзможно да се тества по къщите на хората, то нека измислят сигурен начин, че като отиде здрав човек да се тества шансът да се зарази е близък до нулата.

# 12 185
Имам чувството че Мангъров в предишен живот е бил лекар в някой фашистки концлагер. С такава наслада говори, че някои ще умрат. Ама тия "някои"  за някои са много важни хора...
Да, но е и прав. С тези мутиращи вируси, това следва. Не може всяка година, да спираме живота заради болест.

# 12 186
  • София
Цибалаб пуснали бърз тест. 26 лв.

# 12 187
  • София
Мангъров, нито някой друг, може да каже нещата за Ухан. Може единствено да коментира на база официалните данни. А официалните данни сочат към това, че трябва населението да я е изкарало. Ако се следва цикълът на епидемията и основните принципи. Дотук никой не е казал, че нещата точно с този вирус са се развили по-различно.

# 12 188
На входа на нашия супер днес са сложили охранител.Мери температурата на всеки и пуска тогава на вътре да пазаруваш.На количките една леля стои,пръска с дезинфектант и ти я дава.Впечатлена бях..😃
Струва си да попитате охранителя какво показва термометъра му. Защото на мен вчера един подобен индивид ми измери 34 градуса с притесненото обяснение "Ми той /уреда/ не мери много точно"
Изсмях се - "Яяяяяяяяя, ми то настанало време да си варя житото май, че ММ не знае каква е рецептата"
Всичките ни мерки са такива.

# 12 189
Сигурна съм, че, ако ни тестват с бързите тестове, картината ще е съвсем различна.
А точно сега на държавата не й трябва паника, и най- вече на здравната ни система( която трудно ще издържи).

Лично аз обмислям следващата седмица да правя тест ( след контакти с чужденци  в края на февруари, придвижване с таксита, контакти с хора на прибиращи се от рискови държави и леки симптоми от няколко дни).
Не вярвам да е по-различна. Знаем, че онзи Мангъров, както и други "умници" вменяват на населението, че вече доста сме го изкарали, и едва ли не затова смъртността в Италия е голяма, защото не се отчитат безсимптомните. В Испания скрининга е масов, направените тестове са повече дори и от тези в Южна Корея на глава от населението. Т.е. в статистиката им участват и тези, дето тук или в Италия уж са пропуснати. А смъртността в Испания е доста висока... Тъй че, теорията на Мангъров, че смъртността е нереално завишена не е вярна. Поне за Испания. И понеже знам, че тук много си мислят, че са го изкарали, да ви кажа - не, не сте. Безсимптомните са 5% от заразените, и са със средна възраст 14г. Останалите боледуват на "тласъци" - с две-три влошавания и подобрения, като поне 30% от тях имат нужда от кислород в последния етап, дори и за един ден.

# 12 190
  • София
Истеричната майка напълно я разбирам, чувства се безпомощна и надава вой, аз вероятно бих се въздържала, но кой знае какво си мисли, за да търси съдействие от мрежите. Да не си на нейно място бих казала и се моля никой да не е.
И аз я разбирам, но не разбирам защо държи детето да бъде лекувано с медикаменти за КВ? Какво я кара да мисли в тази посока? Тествали са детето, пробата не е излязла.

Защото лечението от антибиотика не действа, защото ни продъниха ушите, че ковид е със задух и болки в гърдите, че тестовете се повтарят, за по-сигурно. Домусчиев обяснява, че не го лекуват само симптоматично като простосмъртните и жената търси и тя решение. Цялата какафония и постоянно дърдорене. Днес го слушах Бойко, както винаги го обърна на политическа агитация. И аз съм за бързите тестове, които да показват антитела , ама както Бойко каза : не са надеждни, защото Израел така казали, а там били много напред с медицината. Не разбрах другите държави с какви тестове правят това масово тестване на хиляди хора.

# 12 191
Не може да се отрече, че т.нар. Баце е хитрец и съумя да постави начело на борбата с КВ-19 подходящи лица.
Не може да се отрече, че има нюх, сега овладя такива като Мангъров в обща позиция в група. Ми евала, казвам. Не че съм му почитател на Бацето. Но в такива времена е нужна дисциплина. Мутафчийски беше добър вариант - военен, балансиран, харизматичен. Сега опранжи Мангъров в колективен мозък. Правилно. Защото много хора слушат Мангъров , който е безспорен авторитет, и не носят маски, щото ...нали, нямало нужда.
Да ви кажа, аз съм доволна от мерките при нас. Дали има пик, предстои ли, не зная. Дано не предстои. И да не плюем по политическа линия, когато добри решения се вземат.

# 12 192
Мен ме удивлява как излизат разни лекари казват разкри неща, обаче ние, седейки пред компютъра - кой продавач, кой ИТ, кой икономист, абе, всякакви експерти, цъкаме с език и казваме - ааа, не, тоя не е прав. А аз чета немския вирусолог, сходни неща разказва. Слушам американеца - и той. Е, нашият е малко по-джаста праста, ама не е като да говори неща, дето единствен в света мисли.

Някой има ли статистика коя държава колко теста е направила дотук?

# 12 193
Колко време му трябва на този прословут тест, на детето?

# 12 194
  • София
Колко време му трябва на този прословут тест, на детето?

Утре ще е готов.

Общи условия

Активация на акаунт