COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 865
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 195
  • на пистата
Извинете ако.е пускано.Това масово тестване ли е?
https://youtu.be/wqH0YKvQ5PY

# 12 196
Винаги съм считала, че мисията на учените е не само "да работят наука", но и да внушават оптимизъм и кураж на населението.

Затова публикувам интервю с проф. Радка Аргирова:

https://www.youtube.com/watch?v=ZluJX5IpH8Y&t=7s

# 12 197
  • София
Някой има ли статистика коя държава колко теста е направила дотук?

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data

# 12 198
Аз също съм за масово тестване, но каква ще е механиката?
Защото вероятността да се заразиш докато чакаш да бъдеш тестван или там вътре е по-голям отколкото ако си вкъщи или само до магазина. Понеже явно е невъзможно да се тества по къщите на хората, то нека измислят сигурен начин, че като отиде здрав човек да се тества шансът да се зарази е близък до нулата.
Хората са го измислили. Има го мисля в Испания, вчера гледах и САЩ. Като drive-in на McDonald's e, - минаваш с личен автомобил през нещо като мобилна лаборатория. Без да слизаш ти взимат проба и излизаш без да си имал контакт с никого и без реално да влизаш в лечебно заведение.

# 12 199
  • София
А който няма автомобил?
Иначе това е хитро, да.

# 12 200
Колко време му трябва на този прословут тест, на детето?
Тази вечер трябваше да излезе.

# 12 201
  • Варна
Не мога да разбера каква е тази злоба по отношение на майка, притеснена за живота на 4-годишното си дете. Не споделям антиваксърските й убеждения, но дали ще ваксинира детето си или не, е решение на семейството и не ме засяга. Вчера случайно попаднах на поста на таткото, а оттам и на този на майката, дори ги споделих тук. Не пишеше, че те се съмняват, а, че са направени изследвания на детето за ковид, и вече няколко часа са в болницата, където с нищо не лекуват детето, а то е пневмония. Днес жената е пуснала нов пост, явно след нападки във ФБ, с разяснения, че не е пътувала никъде извън страната от септември насам, че до момента са си били вкъщи с детето, където са го лекували от грип съгласно диагноза от ЛЛ, а, когато се влошило състоянието му, са го завели в болницата. Там, незнайно защо са му пуснали изследвания за ковид (което явно е изкарало акъла на майката) и, в очакване на резултатите, са ги настанили в педиатричното отделение (при което пък са се патикьосали другите майки с деца, настанени там, и са се самоизписали). Напълно я разбирам жената и аз бих се побъркала в такава ситуация. А и имам спомен от едно хоспитализиране преди години, когато голямата беше на година и нещо - докторът ме подмина, все едно не съществувам, когато го попитах от какво и с какво лекуват детето ми...докато не вдигнах шум и не стигнах до шефа на отделението, нямаше промяна в отношението.

# 12 202
  • София
В тези трудни дни само позицията на изперкала за детето си майка ни липсваше в общественото внимание. Медиците и без това са на нокти и това фейсбук изпълнение определено не им е помогнало да си свършат работата. То още не излязъл теста и тя вече викаше за хлорохин да му включват в лечението.

То до това водят за жалост цялата психоза и всеобщото коментиране на лекарства от всички... Досега го лекувала с хомеопатия, сега иска да му прилагат лекарство с полуживот 40 дена и неясна безопасност. Логика.

# 12 203
СЗО иска масово тестване, това е общото. Мисля, че всички в медицинските среди са наясно за какво става въпрос, но конкретните решения зависят от много други фактори.
За опасността на вируса - ето, днес го каза и кой беше там от съвета - за повечето хора не е опасна, но е много опасна за малък процент от хората. Какво има повече да му се умува?
Нашенци не тестваха много досега по обективни причини - няма капацитет за тестване и са избрали оперативно да тестват за текущи болни и заразени, а не в дългосрочен план за цялостна картина. Те също са прави за себе си, защото имат за решаване оперативни проблеми.
10% смъртност малко ли ти се струва? И като добавим, че още 20% от преболедувалите са с белодробни и сърдечни проблеми и реално ще са с осакатено здраве до живот приемливо ли е? Ами ако тези хора до сега са си изкарвали хляба с физически труд, ще могат ли и вбъдеще да работят, за да се изхранват?

# 12 204

Тестове, тестове , тестове.
Ама никой не пита в другите държави кои точно тестове се използват, ама на кой се правят,ама защо се правят.
Тия тестове станаха като тоалетната хартия- количество да има.
Със смисъл без смисъл - да сме минали тестване.
Остана и да ме дамгосат и арестуват ако откажа да се тествам без симптоми

# 12 205
Тесла, и на мен ще ми е интересно да видя дали законите важат за всички или някои са по-равни и какво ще стане с Каролев сега за нарушаването на карантината. Той човекът е голям борец за свобода. Свободата да подаряваш на другите смъртоносни вируси.

# 12 206
Цитат
Не може да се отрече, че т.нар. Баце е хитрец и съумя да постави начело на борбата с КВ-19 подходящи лица.
Не може да се отрече, че има нюх, сега овладя такива като Мангъров в обща позиция в група. Ми евала, казвам. Не че съм му почитател на Бацето. Но в такива времена е нужна дисциплина. Мутафчийски беше добър вариант - военен, балансиран, харизматичен. Сега опранжи Мангъров в колективен мозък. Правилно. Защото много хора слушат Мангъров , който е безспорен авторитет, и не носят маски, щото ...нали, нямало нужда.
Аз съм на абсолютно същото мнение, бях голям критик на баце преди епидемията, но в интерес на истината не мога да си кривя душата, че действията на държавата в тази извънредна ситуация с оглед възможностите на държавата ги намирам за правилни и дори и тези хитри ходове, да го извадят Мангъров от студиата и да го вкарат в тоя щаб където да си защитава тезите а не да атакува щаба от екрана. Аз започвам да имам и съмнения относно това което Мутафчийски намекна за едно продуктово позициониране. Да не би Мангъров да има някакви лични интереси държавата да закупува тия тестове, защото ако Мутафчийски е прав и тия бързи тестове от 10 доказано болни дават 6 фалшиви резултата, то наистина те ще нанесат повече вреда отколкото полза. Аз не знам кой е прав и кой крив, само коментирам. Защото при 60% отрицателни резултати на вирусоносители тия тестове направо са вредни. Това означава конткантки хора които при по точни тестове ще бъдат изолирани, директно да се насърчават да продължават да ходят на работа примерно и да заразяват други хора, защото теста е показал отрицателен резултат.

# 12 207

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data
Благодаря Simple Smile
А нас не са ни сложили, щото ги е досрамяло ли? Grinning
Това, което не разбирам, е че ако Германия има капацитет за 160 000 седмично, както се твърдеше по-назад, защо е тествала толкова за целия период?

А Испания има 39 000 и 30 000 теста к ние изчисляваме ниво на заразени и на смъртност??

# 12 208

# 12 209
  • Bulgaria
Кое им е адекватно на мерките? Че разчитат на самосъзнанието на хората да се самоизолират, докато семейството им си се разхожда наляво-надясно. Че никой не може да озапти ромите? Че постоянно казват, че маските не са нужни и призовават хората да не ги носят? Че масово се карантинират болници, защото никой не е подготвен?

Общи условия

Активация на акаунт