COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 780
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 375
Бояна, аз си представям социална изолация за рисковите групи, възрастните да стоят вкъщи, да се организира да бъдат снабдявани с храна и лекарства, хората с хронични заболявания - също. Да останат затворени масовите събития - кина, театри и спортни зали. И междувременно да се правят тестове, за да се изолират болните.

# 12 376
Бояна, аз си представям социална изолация за рисковите групи, възрастните да стоят вкъщи, да се организира да бъдат снабдявани с храна и лекарства, хората с хронични заболявания - също. Да останат затворени масовите събития - кина, театри и спортни зали. И междувременно да се правят тестове, за да се изолират болните.

Абсолютно. Фактът, че много хора контрират икономическите сътресения с довода - то и иначе ще се срине всичко, като умрем всички, е доста плашец. Или не виждате реално какво става, или си приказвате ей така.
Вие да сте чули здрави хора в актива възраст да са масово натръшкани?

# 12 377
Има починало 6 годишно дете в Иран, https://www.aa.com.tr/en/latest-on-coronavirus-outbreak/iran-6-y … ronavirus/1777045
Докторите предупреждавали, че и деца със слаба имунна система били застрашени. Колко от децата в България са боледували наскоро от варицела, която срива имунитета, или грип?

# 12 378

Не излиза кривата, т.е. не се визуализира.

Как да се спазва изолацията, когато циганите не се спират?!?

# 12 379
Мангъров сън не го хваща, да не изтърве някое тв предаване. Впечатлението ми е, че не е пипвал списание след като е завършил. Нямало нужда да се следят международни публикации. Питат го той лекува ли деца - отговаря трябва да се правят бързи тестове.

# 12 380
Някои като си говорят за 1-2 години изолация, май само си чешат клавиатурите... Колко българи мислите имат достатъчно спестявания, че да карат на тях с години, без доходи? Или всички се местят при роднините пенсионери да ги издържат? Не че ако решат "умните политици", няма да го направят, ама тогава ще е все едно от какво са починали труповете, които ще събират и класифицират.

# 12 381

Ако всички се тръшнат също няма да са по-различни последиците за икономиката. Вчера питах, но никой не каза как си представя алтернативата на сегашните мерки. Има такава вероятно, но в момента никой не може да я посочи.

Мен единствено ме притесняват мерките в Сърбия. Вчера генерала на въпрос за Арена Армеец промърмори нещо за място за карантина, не за лечение, но такова нещо ако смятат да правят то това е вероятно най-лошото, което може да се направи. Вече е правено при други пандемии и резултатите винаги са били масов мор на съответното място. Все пак, не сме в средновековието, не знам как изобщо на други извън китайската комунистическа партия им хрумват подобни неща.
1. Пълна забрана на лица над 70 г и такива с хронични заболявания да напускат домовете си.
2. Пълна забрана на по-младите близки и роднини да ги посещават.
3. Социален патронаж за доставки на храна и лекарства в стерилни кутии от хора с предпазни средства до карантинираните. Организиран и контролиран от общинскит власти.
4. Абсолютна забрана за напускане напускане на адреса по местоживеене от момента на установяване на масова зараза в някой град, без оглед на националност, гражданство и пр.
7. Забрана за масови мероприятия и струпване на движещете се.
5. Всички останали си продължават живота,като се мие и дезинфекцира по-често, носят се маски от тези които считат че са в опасност.

# 12 382
Някои като си говорят за 1-2 години изолация, май само си чешат клавиатурите... Колко българи мислите имат достатъчно спестявания, че да карат на тях с години, без доходи? Или всички се местят при роднините пенсионери да ги издържат? Не че ако решат "умните политици", няма да го направят, ама тогава ще е все едно от какво са починали труповете, които ще събират и класифицират.

Ако се абстрахираме от емоциите , се получава така, че спираме живота на здрави и прави хора , за да спасим пенсионери с по няколко болести, а след като ги спасим, здравите ще ги разболеем поради безпаричие и депресии. Франсоаз, не се ли получава така на практика , като се абстрахираме от сълзливата и емоционална част и погледнем реално икономически  на нещата?

# 12 383
Лошата новина - 17 дни след освобождаването на круизния кораб "Диамантената принцеса", на борда му все още се намира вирусът и се оказва, че оцелява по-продължително върху повърхности, отколкото се е смятало.
Иначе двама нови - мъж на 35 години и жена на 60 от Пловдив.

# 12 384
От обясненията на Кантарджиев не виждам за какво са тия легла в арена армеец, те нямат апарати. Тъжно.

# 12 385
За мен се прокара една много вредна максима , че едва ли не българските пенсионери са цъфнали и вързали и освен от корона от други на умират. А това че са оставени с по 200 лв пенсии ,без адекватни медицински грижи извън София , вече не се споменава.
Изобщо нямате ли чувството, че се отнасяме към смъртта вече все едно всички останали болести са направили път на короната и чакат , докато мине ?

# 12 386
Като повтаряте пенсионери, та пенсионери, има много млади хора със сериозни здравословни проблеми. Като добавим и калпавата здравна система...
ММ под 40 е хипертоник, аз под 30 съм с много здравословни проблеми и отслабен имунитет. Около нас е пълно с млади хора с здравословни проблеми и хронични заболявания. Или всички болни- да мрът, всички пенсионери-да мрът, да може вие здравите да си живеете живота. Да обаче няма да се получи точно така, при претоварена здравна система от всички болни и стари и вие  няма да може да се вредите ако претърпите инцидент.

# 12 387
Тези журналисти ще докарат алцхаймер на тоя щаб зорлем, едни и същи въпроси на току що даден отговор

Кантарджиев даде много просто лаишко сравнение със свински грип и този.
При сегашния вирус посочи един момент, където засягайки дихателните пътища и действайки на дихателната мускулатура, при махане на тръбата след обдишване, възрастният не може спонтанно сам да диша и това е проблем също .

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 08:22 от Щефи

# 12 388
Аз също недоумявам. Народа е много болен, идея нямате колко, младите също, особено сс система... хората с увреждания и хронични заболявания не са 2 категория, пенсионерите с ниски пенсии също. Ожалвате ниските им пенсии, но не и живота им?!
И предложените назад мерки едва ли ще действат, защото много пенсионери живеят с децата си в едно домакинство. Няма и кой да ги обслужва. По добре е децата им да ги обслужват,а не общ (липсващ) социален патронаж

# 12 389
Има едно 17 годишно дете починало в Щатите и едно 12 годишно без съпътстващи заболявания, което е на вентилация и се бори за живота си.
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2020/03/22/us/georg … alized/index.html
И за 17 годишното казват, че е нямало други заболявания, но са отпратили от едната болница, без да го тестват https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/03/24/us/calif … th-child.amp.html

Общи условия

Активация на акаунт