COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 300
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 645
Сега чета, че принц Албърт и принц Чарлз са заразени от този вирус. И Харви Уейнстейн също.

# 12 646
  • София
Как се проявява дори месец след заразата? Къде го казаха това?

# 12 647
Това не е вярно! Инкубационният период е 2-14 дни, средно 5 дни, а в 97.7 % от случаите се проявяват симптоми до 11 ден от заразяването.

# 12 648
Ако някой успя да си изясни бройката за Варна каква  е, моля да каже. Имам предвид за град Варна или поне обшина Варна. Последно настъпи разнобой - 6 или 11 са случаите, тъй като тук изследват и  за Добрич и понякога дават бройката общо. .

# 12 649
Аз май ще дочакам това, което чакам:
Цитат
Бургазлии ще имат свободен достъп да се изследват за коронавирус
http://www.desant.net/show-news/52639?fbclid=IwAR3AN7HbQTyIo08A3 … _FAJFV716SueRwb3k

# 12 650
  • София
Банско тепърва ще се разнасят по-сериозно там, трябва локдауна да остане поне още 2 седмици, минимум. Иначе, няколко хремави ще излязат и ще изпозаразят маса останали.
Не знам тестват ли, не може да няма нито един човек там с някакви грипо- или настинкоподобни симптоми.

Въпросът е обаче, че до 100 теста да правят на ден в Банско, трябва да зарежат тестуването в почти цялата друга част на България. Такава ни е тъжната картинка

# 12 651
Скрит текст:
Чудя се за следното - до сега никой журналист не се сети да зададе елементарен въпрос - имаме легла и отделения по болниците, в Арените, които да се заемат от болни с Корона вирус. Обаче, има ли там вече персонал, който е готов и ще стои затворен за месец, без да излиза от там? Защото нали разбирате, че няма как хората, които работят в тези отделения да се връщат вкъщи при семействата си...Не чух и да се задава въпросът, а какво се прави за този персонал? Ще има ли осигурена топла храна, места за лична хигиена, места за спане? Чух само, че ще им дават 1000 лв. повече, което е нищо като се има предвид, че тези хора няма да имат нормален живот за повече от месец....Явно на журналистите, а и на Щаба и Медицинския съвет, не им дреме особено за тези хора, защото не се говори нищо за тях.
Това с Арената не бива да се случва. По-добре да застрелят хората, вместо да ги завират там. Поне история да са учили, ако не са чели книги. Такива неща не се правят. Военно-полеви болници, да, но това е друго.

Е, нали се учим от челния китайски опит? Те така направиха.

Не, него направиха на стадион, а в луксозен конгресен център. Има малка разлика.

И аз се чудя от къде ще се намери персонал.
За Арена Армеец казаха, че могат да осигурят ДВА медицински екипа.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:01 от Анонимен

# 12 652
Момичета малко тъп въпрос. Аз от началото на темата чета редовно, сега обаче се обърках. От ден два имам болки в гърба и раменете. Реших, че си внушавам, а и доста се залежах, но днес се появи и диария. Вчера звънях на личната, тя ме пита за основните симптоми, казах и че няма, нито задух, нито температура, нито ме болят гърдите. Тя ми каза да съм изчакала да видим, защото по всяка вероятност е настинка. Ама сега с тази диария, взех да си вкарвам филма? Има ли някой, като мен?

# 12 653
Актуално към вчера от Бургас
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2760241
В статията има и доста абсурди, ама. ....квот-такова. Например методът Термометрия и Телк процедурите. За второто аз разбрах различно от НОЩ. Друго, че ще изследват 48 от 180 пътника от самолета, другите явно са се пръснали из страната и всяка община си решава как да процедира.

# 12 654
Сега чета, че принц Албърт и принц Чарлз са заразени от този вирус. И Харви Уейнстейн също.
Интересното е, че Камила била с отрицателен тест. Толкова за силно заразния вирус, който покосява наред който срещне.

# 12 655
  • Варна
Казаха по новините някоко пъти, че коронавируса не бил по опасен за хората с астма и ХОББ, в сравнение с останалите.
Все пак при тези състояния има значима/сериозна дихателна обструкция и недостатъчност. Не мога да разбера защо не са рискови?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 15:04 от danny_em

# 12 656
Може ли някой да ми каже освен чрез контакт с хора, как бих моглада се заразя?

Иначе вече тотално се обърках...... 200 000 се прибраха от къде ли не и така и не разбрах от тях колко са болните, а иначе 2-ри ден едвам успяваме да намерим заразен, не че нещо ....ама ....?

# 12 657
Интересното е, че Камила била с отрицателен тест. Толкова за силно заразния вирус, който покосява наред който срещне.

Евентуално още не са се проявили симптомите при нея и ще даде положителен тест по-късно.

# 12 658
Момичета малко тъп въпрос. Аз от началото на темата чета редовно, сега обаче се обърках. От ден два имам болки в гърба и раменете. Реших, че си внушавам, а и доста се залежах, но днес се появи и диария. Вчера звънях на личната, тя ме пита за основните симптоми, казах и че няма, нито задух, нито температура, нито ме болят гърдите. Тя ми каза да съм изчакала да видим, защото по всяка вероятност е настинка. Ама сега с тази диария, взех да си вкарвам филма? Има ли някой, като мен?
Спокойно, едва ли е този вирус. Най-вероятно е настинка, съчетана с притеснението. Пробвай да мериш температурата на няколко пъти за 24 часа. Ако се появи задух звънни пак на личната. Повече почивка и много течности, за да мине по бързо. Бързо оздравяване.

# 12 659
Снежана, и двата симптома са сред по-малко характерните. Наблюдавай се, не бързай да се шашкаш. Мери температурата редовно. Ние с мъжа ми най-често сме с 37, даже понякога вече се шегувам, че термометърът ни е като ония от комплектите "Чичо доктор", с фиксирана температура. Но имаме два, и двата живачни, и показват едно и също. А и от време на време се качва на 37,5. Мерим поне по три пъти на ден. При сина ни малко повече варира. Пада до 36,5, качва се до 37,5, всеки път различно.

Общи условия

Активация на акаунт