COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 058
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 080
Ужас, и Испания и САЩ гонят Италия и според мен трите държава ще минат по случаи Китай.

# 13 081
  • София
Ох, тия цифри за Италия не съм сигурна дали може да ги броим като спад, по-скоро задържане. Обаче в Испания много лоша работа, като имаме предвид, че населението им е с 25% по-малко. То направо някакъв хорър и там...

Още ли има хора, които не са разбрали какво обявяват италианците като нови случаи и кое е реалната стойност?

По спорните въпроси от последните страници, то това не е проЗта аритметика, да обясним как и дали ще се разболеят Гошо и Пешо. Те не са еквивалентни, единият може да се разболее от 33 микроба, на Пешо имунната система може да успее да се справи с 333 гадове, кой знае...

# 13 082
Аз виждам 5210 нови случая в Италия.
Не 3000.

# 13 083
  • тук и там
Не съм гледала генерала.Чух че нещо Белгия е коментирал,но не знам какво точно.От няколко поста разбрах,че е коментирано че няма да взимат тежко болните възрастни в болница.По този повод да поясня че тези хора са във домове за грижи по принцип(във Бг се водят старческ предполагам),като за тях се грижи медецински персонал по принцип(това си е така още преди корона вируса),и разбира се имат лекар. И не си представяйте домове като в БГ,условията в тах са много по-добри от  много голяма част от болниците във БГ..За съжаление-дали във болница или във дом,няма голямо значение за тези хора-повечето са доста възрастни(над 80) и със заболявания или на легло.Точно за това са и в дома-за да се грижат за тях.
Може ли линк,че ми стана интересно какво е казал генералът..

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:45 от Kaisia

# 13 084
Някои писаха, че е невъзможно в Русия да има толкова малко заболели. Там има села на 1000 км един лекар. Мен повече ме притеснява спокойствието на Тръмп. Или аз нещо изпускам?

# 13 085
Италия днес:
40 по-малко нови
60 по-малко починали
Може би е на платото? Дано!

# 13 086
Аз от няколко дни вече не гледам броя на новите случаи, защото ми се струва, че те нищо не значат. От значение са само починалите според мен, а и едва ли някъде успяват да тестват и 10 процента от случаите на заразени. Даже се надявам да си го караме тайно и тихо, лошото е, че няма да знаем и ще психясаме. Около нас настана яростно стригане на треви, пощене на храсти, каране на колелета по баир нагоре, а преди малко един мина на кон. В градските части е като по филмите за зарази и вируси. Няма никой, всичко затворено, което си е тъжна гледка.

# 13 087
  • София
мама Нана,  кое точно ми е нулата в разбирането ? Ти сама казваш, че толкова ни били възможностите. Е, значи е въпрос не че не съществуват тестове (някой назад постна и част от статия за белгийски университет и лаборатория, минали са изпитания и одобрение), а че по някакви причини няма как да си ги позволим. Едното е като да има в магазина мерцедес, а ти да не можеш да си го купиш, защото парите не ти стигат, не можеш да си го доставиш и т.н.

С бързите тестове ще се хване една сериозна група хора - тези, които нямат симптоми, но са заразени и пръскат вируса. Дори тези белгийци си признават, че имат 70 процента достоверност на отрицателните и това не е много добре, все пак е по-добре от никакви тестове.

ОбърнИ внимание малко на различните потоци информация, при това относно конкретните типове тестове (пак казвам, типове, защото сега тестват с "бавния", който е друг тип от"бързия") и ще започнат да ти се изясняват нещата. А аз нека съм с разбиране 0, щом така те устройва.

# 13 088
  • София
За София не бързайте да се радвате, тук си е огнище и може да има строга карантина скоро.
Дано сте прави за Банско, но там очаквам другата седмица да има сериозен ръст. Тия благоевградчани дето откриват са си баш били в Банско.

# 13 089
  • София
Не исках да пиша преди няколко дена, а да изчакам, но определено мога да кажа вече твърдо, че Италия е в т.нар. плато.
Когато то мине пикът окончателно ще е минат и до 1 месец ще има рязко подобрение, а до 2 месеца максимум вирусът на теория трябва да е изчезнал.
Амин. Simple Smile

# 13 090

https://www.ft.com/coronavirus-latest

Актуализация на проследяващите траектории за смъртност от коронавирус
• Кривата на САЩ започна леко, но бързо да набира темпове
• САЩ и Испания изглежда вероятно ще се превърнат в следващи епицентри, тъй като броя на смъртните случаи се покачва

Карта, проследяваща броя на смъртните случаи в градовете и регионите:
• Мадрид регистрира 272 смъртни случая днес. По-висок от всеки ден в Ухан
• Нюйоркският брой жертви нараства
• Добавени Лондон и Париж. Лондон е мястото, където Ломбардия беше на същия етап.

Диаграма, показваща траектории на случаите в страни, чиито огнища започнаха по-скоро. Повече от 40 страни с трицифрен брой случаи, включително Алжир, Египет и Южна Африка, когато вирусът достигна до Африка.

Последни траектории на случаи за големи страни и огнища:
• Броят на случаите в САЩ продължава да определя темпото
• Регистрирани са нов брой случаи във Великобритания. Тук няма признак за забавяне
• Турция се присъединява към тази графика, случаите се увеличават тревожно бързо.

# 13 091
Soft Click, ограничаването на тестването на мен ми говори само за едно нещо и вече го споменах. Реакцията в UK обаче е обица на ухото и останалите политици няма да бързат. Още малко и хората сами ще почнат да искат разхлабване. Тогава няма да има упреци. Не виждам никаква конспирация във всичко това. Сблъскваме се с нещо непознато и напълно съм съгласна с написаното от някой, че правим това, което правиха китайците, защото ... китайците така направиха. Ама на китайците им се връща вирусът вече обратно. И докога така? Естествено, че се работи по въпроса с лекарствата и ваксина, но трябва да се мисли и за други решения скоро. С изолация няма да стане. Представяхме си го и аз дори го вярвах, че ей така прибираме се по къщите за две седмици и умира гадината от глад. Ама не става.

# 13 092
За София не бързайте да се радвате, тук си е огнище и може да има строга карантина скоро.
Дано сте прави за Банско, но там очаквам другата седмица да има сериозен ръст. Тия благоевградчани дето откриват са си баш били в Банско.

Май са си много огнища за София. Не казват дали случаите са на завърнали се от чужбина. Като добавим и контактните, до 2 седмици ще стане по-ясно. Строгата карантина първо трябва да е още със слизането от самолета.

# 13 093
Познавам поне десет жени, които са лекували децата си при Мангъров, много от тях до днес го търсят за всеки дребен проблем, по всяко време, ако ще и посред нощ, и никога на никого е е отказал помощ,
И аз познавам такива майки. На мен, за щастие, никога не ми се е налагало да опирам до него спешно за децата ми, но от приятелки знам, че откликва веднага и идва и вкъщи, ако има възможност.
Но извън това, човекът е специалист точно по темата и трябва да го чуем независимо от това дали ни харесва казаното от него или не.

# 13 094
Цитат
Вземи си един прост Ринолекс и си слагай в носа.
Къде има ''Ринолекс''?Търсих два месеца.Отговарят,че или няма внос или,че е спрян от производство.
Уж социалната изолация помага,но и на мен вече ми се струва,че това е фалшива работа.Разбрахме,че трябва бавно,мнооого бавно да катерим кривата.И аз се опасявам,че ако лятото поутихне, есента пак ще изригне всичко.
Има във всички вериги аптеки. Пуснаха го още преди година с малко по-различна опаковка. В някои малки аптеки още не са разбрали, че го има. Цената му е малко над 4 лв. Не е внос. Български си е.

Общи условия

Активация на акаунт