COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 944
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 110
  • София
Ако правилно помня той каза, че точно тези, които вече отделят вируса, но нямат симптоми, произвеждат едните антитела, които се хващат. 

да, това с рикшите и автобусите е така - в общи линии е като няма автобуси, купуваме рикши, иначе ходим пеша.
За мен дотук е по-добре да се изберат тестове и да се тества много, за да се хванат много и да се добие представа за картината.

Думите за бързите тестове на Мутафчиев са доста витиевати - хем нямало медицински смисъл (това пак не е много ясно колко го няма, по-скоро зависи от качеството на бързите тестове), а информацията щяла да е за края на епидемията (данните няма да ги обработват пет месеца, ако е за статистиката, ще се правят извадки през определено време). Дори оперативно да гледат на нещата е по-добре да се тества дори с грешки, отколкото хич да не се тества, защото имало грешки. В един момент се решава по целесъобразност, ползи-вреди и кое надделява в по-голям мащаб.
За мен лабораториите си гледат икономическия интерес, защото хората искат да се тестват, това е на ниво задоволяване на потребителско поведение и отговор. Ако хората искат, и за марсиански вируси ще им продадат тестове.

# 13 111
  • София
Пак ще попитам, ако някой има информация за Япония. Интересно ми е как се справят и имат ли карантина. Знам ги, че живеят в 25 век...
Доколкото помня от някой, който беше писал тук - нямат официално наложена карантина, но Всички се държат все едно има наложена карантина. Самураи.

# 13 112
Вероятно няма кой да отговори тук, но какво трябва да направи онкоболен на държавна работа след като си опука платената отпуска и се наложи да се връща на работа?

Нямате ли ТЕЛК.  Нямам опит в тия неща, но мисля, че с такова заболяване имате процент инвалидност.

Има право на неплатена. вижте новите разпоредби към закона. Сигурно има ТЕЛК някакъв или поне поставена диагноза. Да вземе неплатен.

# 13 113
  • София
Аз вече съвсем се обърках. Симптоми всякакви. Добавиха и конюктивита в общия калабалък.....Статията е от ПИК без посочен източтик на оригинал и затова не давам линк. То не остана нецитирано заболяване като симптом.....
Да, така е, с различна симптоматика при хората е  и това е така, защото когато навлезе в организма при хората предизвиква ураган в органите, точната дума е \"ураган от различни симптоми"  Къде го четох, сега не мога да го открия, но ще продължавам да го търся.

# 13 114

Така че кое  е по  за предпочитане , като всички ще ни лепне . ? .

За предпочитане е да те лепне, когато в болницата има място за теб да те лекуват.

# 13 115
Привържениците на бързите тестове - как точно си представяте да стане? 🤔
Приемаме идеалния вариант - можем да тестваме цяла България.
Вариант 1- имаш позитивен (А или М), забравих точно - болен си, стой у дома, защото си и заразен.
Вариант 2-имаш позитивни и двата вида - супер, изкарал си вируса, не си заразен, свободен си.
Вариант 3-  отрицателен. 😜 Какво правим в този случай? 🤔
Ще се тествам на всеки 3 дни, докато не мине заразата, или не се разболея, което настъпи първо.
Или ще си мисля, че съм здрав и ще сея зараза, до..... 🤔
Факта, че към момента на тестване съм здрава, как ми гарантира, че утре няма да се разболея? 🤔 Та дори и безсимптомно?
Не мога все още да хвана идеята, извинете.
Пропускаш два важни елемента:
1. Някои хора ще се напечелят здраво, предвид че себестойността на теста е 2-3
Евро.
2. Лабораториите могат да се превърнат в свръхразпространители.

# 13 116
Съединените щати заменят Италия като глобална точка за разпространение на коронавирус. Това идва от данните на университета Джон Хопкинс, които бяха публикувани в сряда следобед. В момента има 54 405 активни коронавирусни случая в Съединените щати, в сравнение с 54 030 в Италия.
бъркаш с бройките
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html? … 99423467b48e9ecf6

# 13 117
Скрит текст:
Пак ще попитам, ако някой има информация за Япония. Интересно ми е как се справят и имат ли карантина. Знам ги, че живеят в 25 век...
Доколкото помня от някой, който беше писал тук - нямат официално наложена карантина, но Всички се държат все едно има наложена карантина. Самураи.
Това никога не може да се случи тук, така че единствено съм в състояние да се възхитя от тях.

# 13 118
Та някой може ли да ми каже, какво е напрежението от страна на Тръмп? Само аз ли нищо не видях.

# 13 119
Пак ще попитам, ако някой има информация за Япония.
Пиша кратко, защото не съм проверила информацията онлайн, но моя позната от Япония ми каза края на февруари, че затварят училищата. Във Виена имахме два случая само, по спомен.

ПП Ето и линк за информацията от 27.02. Училищата са затворени и още не са отворили врати.

Дано вземат пример пт Австрийците.
Пиши им имейл, не са само австрийците, масово компаниите реагират така. Да ти възстановят парите или дадат ваучер с причина куланция. Това безобразие, пиши им, те ще си мълчат сигурно като да не казвам какво.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 21:12 от Анонимен

# 13 120
Привържениците на бързите тестове - как точно си представяте да стане? 🤔
Приемаме идеалния вариант - можем да тестваме цяла България.
Вариант 1- имаш позитивен (А или М), забравих точно - болен си, стой у дома, защото си и заразен.
Вариант 2-имаш позитивни и двата вида - супер, изкарал си вируса, не си заразен, свободен си.
Вариант 3-  отрицателен. 😜 Какво правим в този случай? 🤔
Ще се тествам на всеки 3 дни, докато не мине заразата, или не се разболея, което настъпи първо.
Или ще си мисля, че съм здрав и ще сея зараза, до..... 🤔
Факта, че към момента на тестване съм здрава, как ми гарантира, че утре няма да се разболея? 🤔 Та дори и безсимптомно?
Не мога все още да хвана идеята, извинете.
Пропускаш два важни елемента:
1. Някои хора ще се напечелят здраво, предвид че себестойността на теста е 2-3
Евро.
2. Лабораториите могат да се превърнат в свръхразпространители.
Точно де. Затова искам привърженици да ми кажат каква полза пропускам.
Особено, че подозирам какъв голям процент "отрицателни тестове" ще плъзне по улиците, защото, нали-с отрицателен тест съм.

# 13 121
Авиокомпанията Ryanair няма да има повече търговски полети до месец юни 2020 г., освен ако няма промяна в мерките на правителствата във връзка с ограничаването на разпространение на коронавируса. Това оповестиха от компанията в съобщение, публувано на сайта им. Самолетите обаче са в готовност за репатриращи полети, както и за спешни доставки в Европа на храна, лекарства и предпазни средства.

# 13 122
Не можете да хванете идеята, защото мисленето ви е на дребно, както на почти всички повлияни от медийната психоза. И не сте способни да погледнете стратегически.
Целта на бързите тестове не е да се слагат диагнози на отделни хора, а да се изгради статистическа картина какъв процент от хората са заразени, естествено в рамките на допустима статистическа грешка. Ние сега правим нещо без изобщо да знаем къде сме. Съответно като не знаеш накъде си тръгнал , как ще разбереш накрая стигнал ли си или не.

# 13 123
  • Другата България
Скрит текст:
Ако правилно помня той каза, че точно тези, които вече отделят вируса, но нямат симптоми, произвеждат едните антитела, които се хващат. 

да, това с рикшите и автобусите е така - в общи линии е като няма автобуси, купуваме рикши, иначе ходим пеша.
За мен дотук е по-добре да се изберат тестове и да се тества много, за да се хванат много и да се добие представа за картината.

Думите за бързите тестове на Мутафчиев са доста витиевати - хем нямало медицински смисъл (това пак не е много ясно колко го няма, по-скоро зависи от качеството на бързите тестове), а информацията щяла да е за края на епидемията (данните няма да ги обработват пет месеца, ако е за статистиката, ще се правят извадки през определено време).
Дори оперативно да гледат на нещата е по-добре да се тества дори с грешки, отколкото хич да не се тества, защото имало грешки.
Скрит текст:
В един момент се решава по целесъобразност, ползи-вреди и кое надделява в по-голям мащаб.
За мен лабораториите си гледат икономическия интерес, защото хората искат да се тестват, това е на ниво задоволяване на потребителско поведение и отговор. Ако хората искат, и за марсиански вируси ще им продадат тестове.
Силно се надявам това да е някакъв майтап.
Ако не е, то съветът ми е да си вземеш почивка от нета. От темата пък съвсем. Доста хора ти казват, че пишеш глупости понякога, но ти си продължаваш, и продължаваш, и ще станеш за смях.
Значи тестове на всяка цена, дори и грешни? С какво и на кого ще са полезни те? Защо да е нужно да се изрозходват средства за нещо, което може да е грешно, отколкото да се изхарчат за далеч по - целесъобразни неща? Защото Андариел и още няколко пишещи в БГ мама мислят така?
Значи е по-добре тест/вероятно или евентуално грешен/ да ти даде фалшиво спокойствие, че не си заразен, въпреки изразени симптоми, ти да се разхождаш навсякъде спокоен и да пръскаш зараза, но пък какво от това? Нали ще си спокоен, и най-вече, тестван?

# 13 124
  • София
аз на бързите тестове вяра нямам...

Общи условия

Активация на акаунт