COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 914
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 125
В отговор на предния ми коментар-точно сега изслушах който може да върне по БНТ/новините в минута 20.15/от лаборанти точно това-бързите тестове за антителата /с кръв/показват прекараната инфекция в миналото,а текущата от бързите пср -ставали за 6 часа,а тези които щаба прави май за ден..

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:34 от reninel

# 13 126
  • на пъпа на Златията
==
За предпочитане е да те лепне, когато в болницата има място за теб да те лекуват.
==
За предпочитане е да те пипне и още докато е в гърлото , да си развиеш имунитет и да  го "пипнеш" и убиеш и да не ти прави пневмония  за да влизаш в болница

# 13 127
Доц. Мангъров има частна лаборатория "Лаборатория-медицински решения". Нали той настояваше за масов скрининг за Ковид-19. Дали ще e чрез неговата лаборатория?

# 13 128
  • София
последващите инструкции според резултатите са въпрос на съставяне.
за мен особено важното е в един момент да се направи именно снимка на състоянието в страната, сред населението. То е като да разбереш до кой етаж си се изкатерил.

Не зная, възможно е. Но той можеше да се облажи и сега, освен ако не е решил да атакува фронтално направо държавната поръчка, но пък тестовете ще дойдат централно.
Но дори така да е, пак според правилата е по-добре да се знае какво се случва, отколокот да не се знае.

# 13 129
Чувала съм от българи в Италия, че местните пият лекарства (антибиотици) за щяло и нещяло(във връзка с поста на потребителката с резистентността).
А такива изследвания попадали ли са ви за Испания, защо тя е втората най-пострадала страна в Европа, за сега?

# 13 130
Та ще си пиша до безкрай, някой може ли да ми обясни спокойствието на Тръмп?

# 13 131
Ами той си каза човека, че април ще свърши драмата, явно чака април 🤔

# 13 132
  • София
Скоро няма да е спокоен...

# 13 133
Не можете да хванете идеята, защото мисленето ви е на дребно, както на почти всички повлияни от медийната психоза. И не сте способни да погледнете стратегически.
Целта на бързите тестове не е да се слагат диагнози на отделни хора, а да се изгради статистическа картина какъв процент от хората са заразени, естествено в рамките на допустима статистическа грешка. Ние сега правим нещо без изобщо да знаем къде сме. Съответно като не знаеш накъде си тръгнал , как ще разбереш накрая стигнал ли си или не.
И понеже дават резултат на около 5тия - 7мия ден от активна болест-как точно ще разбереш кои са наистина отрицателни, и кои фалшиво отрицателни? 🤔

# 13 134
Български диригент почина от коронавирус в САЩ

Аз на този етап не виждам смисъл да се тествам. Цялото ми семейство спазва изолацията и не съм боледувала.

# 13 135
Скоро няма да е спокоен...
Питам се има ли вече ваксина, че да е толкова спокоен? Или е само за него.

# 13 136
  • Варна
Ами той си каза човека, че април ще свърши драмата, явно чака април 🤔
Какво се чака от Тръмп да стане тогава?

# 13 137
Катя Ташева е българка, която живее от петнайсет години в Берлин, Германия. Тя е певица, но и работи за неправителствена организация като преводач за хора от Източна Европа. Към момента на интервюто за "Дневник" Катя Ташева се лекува в дома си 11 дни от коронавирус.
https://m.dnevnik.bg/intervju/2020/03/25/4045978_lichen_razkaz_z … to_e_vajno_da_si/

# 13 138
В Испания не знам дали пият често АБ, но в България да.
И мен ме интересува този аспект на голямата смъртност в Италия, това ли е причината?

# 13 139
Не можете да хванете идеята, защото мисленето ви е на дребно, както на почти всички повлияни от медийната психоза. И не сте способни да погледнете стратегически.
Целта на бързите тестове не е да се слагат диагнози на отделни хора, а да се изгради статистическа картина какъв процент от хората са заразени, естествено в рамките на допустима статистическа грешка. Ние сега правим нещо без изобщо да знаем къде сме. Съответно като не знаеш накъде си тръгнал , как ще разбереш накрая стигнал ли си или не.
И понеже дават резултат на около 5тия - 7мия ден от активна болест-как точно ще разбереш кои са наистина отрицателни, и кои фалшиво отрицателни? 🤔

Това ще се компенсира от хора, които са накрая на болестта, но пък дават положителни тестове , които след 5 дни биха били отрицателни. Статистиката си е наука, има как да се постигне резултат много близък до реалния , с достатъчно голям брой тестове. Не е нужно да имаш 100% са сигурност за всеки тест, за да извлечеш полза от проучването.

Общи условия

Активация на акаунт