COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 590
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 425
  • Точно където трябва
Копирам и тук
Ако остана без работа, как да стане търсенето на нова, като не мога да пътувам до областния град? Реална ситуация на моя близка. Предвид тъпите забрани и ограничения за движение.
На кой и къде реално да си задам въпроса?

# 13 426
Копирам и тук
Ако остана без работа, как да стане търсенето на нова, като не мога да пътувам до областния град? Реална ситуация на моя близка. Предвид тъпите забрани и ограничения за движение.
На кой и къде реално да си задам въпроса?
Тя работата не се търси по улиците - изпраща си CVто, ако я харесат - може по скайп, вайбър или нещо подобно да й направят интервю - когато се налага ще си попълни декларация за вход на КПП, че отива да подпише договор за работа и толкова... или на интервю, ако я извикат.
Как според теб се търси работа по принцип?

# 13 427
  • Точно където трябва
duhi-puhi, знам какво питам. Не всички си търсят работа минимум като директори.

# 13 428
duhi-puhi, знам какво питам. Не всички си търсят работа минимум като директори.
Даже и за продавачка, работник производство или склададжия е същия начина. Не знам за какво питаш.
Да се обърне към агенция, като не може сама да се справи. Или помогни й ти.

# 13 429
1 нов болен, 1 за съжаление в изключително тежко състояние, и 8 на практика здрави, които обаче не могат да ги обявят за здрави, защото не са се изчистили от вируса.

# 13 430
  • Точно където трябва
Питах дали е достатъчно основателна причина за преминаване през КПП и къде да се обадя да питам? Аз не вярвам склададжия да пише СВ, обикновено ходи га място, но щом казваш...

# 13 431
  • София
Интересно, още от 25 февруари е започнало даването на гайдлайните, а едва след колко време разбрахме за жената в Пирогов?
Ето, сега и за маските се изясниха нещата. И за пика, че "няма шанс" да ни се размине.

# 13 432
Знае ли се колко от заразените у нас са в болница? Снощи се замислих защо въпросната лекарка е в болница, като не е била в тежко състояние. Лекували я с витамини в болница, а тя звучеше много хипохондрично,  че имала афти и разстройство. Като истеричната майка дето блокирала  работата на лекарите и толкова хора в спешно състояние са чакали. Ясно е, че ги е страх, всеки го е страх. Много ме безпокои, че се усеща едно масово изтрещяване.

# 13 433
Държат ги в болница леките, за да ги наблюдават и ако може да правят изводи как тече заболяването.

# 13 434
Знае ли се колко от заразените у нас са в болница? Снощи се замислих защо въпросната лекарка е в болница, като не е била в тежко състояние. Лекували я с витамини в болница, а тя звучеше много хипохондрично,  че имала афти и разстройство. Като истеричната майка дето блокирала  работата на лекарите и толкова хора в спешно състояние са чакали. Ясно е, че ги е страх, всеки го е страх. Много ме безпокои, че се усеща едно масово изтрещяване.
Да, 40 са в болница от всичките 243.

# 13 435
най-забавното е, че една от критикуваните страни е Норвегия
Имаш предвид заради промяната на закона ли? Защото, признавам си, и аз съм недоверчива към такива краткосрочни, но бързи промени. Ако съм разбрала правилно, правителството на Норвегия изведнъж може да приема мерки/ закони срещу каквото и да е - без съгласието на парламента. Първоначално искаха да е до края 2021 и сега май се съгласиха на шест месеца заради силната опозиция.

# 13 436
Така, повториха го днес това за медицинския модел, според който излиза, че от 11 заразени хващаме 2. И това било напълно задоволително.

А сега да си припомним какво беше казано за бързите тестове, които от 10 заразени хващаха 4. И това не беше ок.

Очаквам някой журналист да стопли и да зададе въпроса. Ама едва ли, вчера категорично им забраниха да говорят за бързи тестове.

# 13 437
  • София
Само за маските, според мен, трябваше да добави, че към момента няма никаква гаранция, че всеки,който се смята за здрав, наистина е здрав - и в този ред на мисли, всеки трябва да носи маска, за да пази останалите.

# 13 438
  • Русе
Ако при бързите тестове положителните проби са със сигурност положителни, няма никакъв проблем да се счита, че отрицателна проба с бърз тест не се счита за информативна и  не се зачита. Пак ще има по-голяма ефективност отколкото без тест

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:45 от A m b e r

# 13 439
Бледолилава проблемът е че останалите 9 които не ги хващаме не ги обявяваме за здрави. Докато при тестовете тия 6 които не ги хващаме директно ги обявяваме за здрави, това е проблемът.
Цитат
отрицателна проба с бърз тест не се счита за информативна и  не се зачита
Ако няма да зачитаме бързият тест, той спира да бъде бърз.

Общи условия

Активация на акаунт