COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 335
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 13 620
  • София
Това и СЗО го казаха

СЗО никога не са казвали това, а г-н Тедрос дори и сега твърди, че не е късно този вирус да бъде спрян.

Освен това в момента няма държава, чиято стратегия да бъде 70% да преболедуват, помислете малко. При социална дистанция за кратко време, няма как 70% да преболедуват, дори по плавен начин, ненатоварвайки здравните системи, не случайто хората вече започват да мислят, че ще стоим 2 години под карантина а т.н. Изобщо пълен миш-маш.

Бледолилава, освен Александрия, още няколко потребителки изказаха одобрение и се присъединиха към това мнение. Иначе това е по същество идеята на Мангъров, но напудрена с розов парфюм, за да звучи приемливо и логично. "Ще трябва да помислим къде да ги лекуваме" (знаейки много добре, че това е невъзможно) и т.н.

Понеже знам, че им имаш всички туитове на снимки, извади онази, където пише, че вероятно ще преболедуват между 40 и 70% и си я погледни.

Явно не разбираш смисъла на думата спре. Да го спрем да ни избие - да, да го заличим и никога повече да не се появи - съмнявам се.
Никой не цели сега да се заразят максимум хора, напротив. Но с времето вероятно ще се случи, когато се върнем към нормалното ежедневие, когато вече има лекарство - за справка свинския грип.

# 13 621
  • Bulgaria
Какви са първоначалните симптоми, имахте ли кашлица и температура?

- Лекарите казват, че в повечето случаи първите сиптоми са кашлица и температура, но аз не съм имал сиптоми от този тип. Имах леки болки в гърлото и се чувствах леко отпаднал. Отидохме с жена ми на преглед за белите дробове. И тогава на скенер откриха, че имам пневмония, без изобщо да имам подозрение, че заболяването ми е толкова сериозно. Първоначалният тест за коронавирус беше отрицателен, но при повторния се оказа, че съм се разболял от вируса.

https://www.novinite.bg/articles/187253/Domuschiev-kaza-kak-se-e … Zxcn9EFaxu38QTk18

# 13 622
  • София
Включвам се малко извън конкретната дискусия, но с лично моите тревоги.
Имам ученик в началното училище. Той е в къщи. Аз също. Двамата с баща му нямаме на кого да разчитаме. От 2 седмици съм в платен отпуск. Фирмата, в която работя е голяма. Продължава да работи. Работата е свързана с контакт с много хора. В момента ми отказват да използвам остатъка от годишният си отпуск. Принуждават ме да си пусна двумесечен, неплатен, който изобщо не ме устройва...
Сигурно не съм единственият родител в това положение...И се чувствам безсилна и обезкуражена. Не усещам никаква защита и подкрепа от държавата...
Имате предвид, че няма при кого да оставите детето?
Работа от вкъщи - 2 седмици вие, 2 седмици съпруга ви, докато отменят ИП и може да го заведете при хората, при които евентуално досега сте го водили през ваканции, лета и пр.

# 13 623

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

Житейския ми опит показва, че по един начин се говори когато не носиш никаква отговорност и по съвсем друг когато носиш на плещите си съдбата на цяла нация. Показва и друго - каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.. да си имате едно на ум Wink

# 13 624
  • Пловдив
Нямаме никакви доходи.
Тоест държавата е затворила бизнеса и не ви е дала никакъв вариант под формата на субсидия, обезщетение или друго? Защото доколкото разбрах, 60% от заплатите на служителите ще се платят от държавата. Познавам човек с бизнес в Пловдив, който го твърди. Иначе и аз съм принудителна отпуска.
тия 60% са с камара условия...и е пак в полза на държавата. Не е ок за работодателя.

# 13 625
  • София
Александрия, много антихуманно, но факт.
Вчера ми попадна един материал, който е най-смисленото нещо, което съм прочела до момента за великата пандемия. Анализ на психиатър за ситуацията. Ама много ми хареса!
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … QniRhVe_hfC1XsKzE

Много интересно и полезно интервю. Благодаря!

# 13 626
  • София
Кришка, изрично е записано в последните законови промени, които направиха заради извънредното положение, че като майка на дете до 12 години имате право да ползвате платения си отпуск, след това и неплатен без ограничение, който ще с зачита за трудов стаж.

# 13 627
Бледолилава, всички държави се опитват да опазят възрастните и уязвимите. В Германия средната възраст на заболелите е по-скоро плод на случайност и на това, че младите, които са се върнали от почивки живеят отделно от възрастните, а не на някаква целенасочена политика. В Германия не гонят 70% стаден имунитет като пускат само младите да се заразяват, навсякъде се опитват да спрат разпространението.

# 13 628
  • на пъпа на Златията
Стига сте го възхвалявали Мангъров. Не стана ли ясно, че всичко е за пари?
Разбира се, че 70% от населението ще се срещне с вируса.Това и СЗО го казаха, и много световни експерти. Само дето никой не препоръчва да се съберем на стадиона и да си го обменим за по-бързо.
Мангъров хубаво го обяснява, ама само повтаря, че не можело да се затворим всички. Не може завинаги, за месец-два - може и трябва. През това време активно тестване с адекватни тестове, за да можем после да предпазим уязвимите, да се търси лекарство, да има лекари, които да помогнат на всички.

Доста колеги лекари не са съгласни с интервютата на Мангъров, не защото лъже откровено, а защото не се изразява ясно и подтиква хората към опасно поведение. Голяма част от моите познати вече си го шерват из фейсбук и казват, че ги лъжели, за да стоят нарочно у тях, че нямало причина, щели да го изкарат... и т.н.

Не зная дали е за пари . Много хора искат да се правят на важни .Що са избрали еди кой си  не мен . Някои хора изобщо не могат да  надвият егото си , че са най важни .
Като дойде лятото и започнат да се правят тестовете ще кажат аз казах ли ви .

Никой не отрича бързите тестове , даже и немския лекар но казва че това трябва да стане на 2 етапа . През  началото на лятото след като много активни хора са го минали на крак  и есента преди вълната  на новите грипове .
 . Но сега   дори да няма фалшиви са безмислени . и неефективни .
Много тестове за 1-2 открити  . А до лятото много активни хора може да са го прекарали и ще се включат в  икономиката .

# 13 629
  • sofia
Включвам се малко извън конкретната дискусия, но с лично моите тревоги.
Имам ученик в началното училище. Той е в къщи. Аз също. Двамата с баща му нямаме на кого да разчитаме. От 2 седмици съм в платен отпуск. Фирмата, в която работя е голяма. Продължава да работи. Работата е свързана с контакт с много хора. В момента ми отказват да използвам остатъка от годишният си отпуск. Принуждават ме да си пусна двумесечен, неплатен, който изобщо не ме устройва...
Сигурно не съм единственият родител в това положение...И се чувствам безсилна и обезкуражена. Не усещам никаква защита и подкрепа от държавата...
Имате предвид, че няма при кого да оставите детето?
Работа от вкъщи - 2 седмици вие, 2 седмици съпруга ви, докато отменят ИП и може да го заведете при хората, при които евентуално досега сте го водили през ваканции, лета и пр.
Уви, нямам вариант за работа от вкъщи...
Още няма яснота, кога децата ще тръгнат на училище и съответно, кога ще работят занималните..

# 13 630
  • София

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

Житейския ми опит показва, че по един начин се говори когато не носиш никаква отговорност и по съвсем друг когато носиш на плещите си съдбата на цяла нация. Показва и друго - каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.. да си имате едно на ум Wink

Истината няма нося-ненося отговорност и затова по различен начин да я кажа. Според мен не става въпрос дори само за пари а за целия комплект (по Фройд) Wink.

# 13 631
Тая заставка и песента на Емил Димитров по радиото ме разплака днес..

# 13 632
  • тук и там
Във БГ има и друг проблем по принцип-а именно сивата икономика.Масово не се обявават доходи,за да се избегне данък,крият се истинските обороти,масово в провинцията се осигуряват работниците на минимални заплати..Доста самоосигуряващи  се в провинцията поне, също го правят-осигуряват се  на минимална заплата...
Ако помощта на държавата е на база"обявени доходи",а няма на какъв друг принцип да е-доста хора ще  я закъсат,и то пак тези със най-нисък доход по принцип. Богатите могат даже да се облажат от цялата работа,зависи колко загуби ще отчетат и после могат да кандидатсват даже по някоя програма за подпомагане на икономиката и да получат едни пари без лихва или със минимална такава..Дано не стане така де..

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 12:25 от Kaisia

# 13 633
Нямаме никакви доходи.
Тоест държавата е затворила бизнеса и не ви е дала никакъв вариант под формата на субсидия, обезщетение или друго? Защото доколкото разбрах, 60% от заплатите на служителите ще се платят от държавата. Познавам човек с бизнес в Пловдив, който го твърди. Иначе и аз съм принудителна отпуска.

Това е само за фирмите, които имат наети служители. Хората със свободни професии и самоосигуряващите се, които са 850 000 в цялата държава засега правят като вятъра.

# 13 634
Слушам, че Русия била от последните държави, която си затваря въздушното пространство,  а ние кога? Сега чак решили, че на карантина подлежат всички, влизащи в страната, даже и чужденците. Леко само, да не им накривите капата...

Общи условия

Активация на акаунт