COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 212
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 590
  • София
Да, и това също. ние не знаем този доброволец или социален работник през колко хора е минал, пък дори и с маска. Достатъчно е, че волю-неволю отиваме в магазина. Отделно се алармира възрастните хора да внимават за измами, да не пускат в домовете си чужди хора и т.н., а сега да ги затворим, за да тръгнат чужди хора да им носят храна. Айде, нЕма нужда! За мен това е по-лошо от щъкането на пенсионерите по улиците.

А на мен ми стават все по-интересни брифингите, защото започват да се чуват и по-спонтанни реакции.

# 13 591
А някаква идея колко хора може да натръшка една заразена лаборантка?

# 13 592
Освен всичко това вече на две места може да се взимат проби за изследване срещу заплащане - клона на Рамус в Коматево и в Пълмед.

А пловдивската лаборатория може да заработи до 8-ми април. Сега я строят. Гергов бил дарил пари. Шок!

# 13 593
И аз, и ММ не работим заради вируса. Нямаме никакви доходи. Ще помоля да не ни наричате пренавити или че се правим на “жертви”. Адски грозно е, а и твоето семейство не е застраховано от подобен развой на събитията.
Аз не казвам, че няма засегнати хора, напротив има, но ме дразни фактът, че малко или много се опитват да преекспонират положението и да го изкарат по-лошо, отколкото е, а то не е розово. А в такъв момент просто е излишно, защото създава допълнително напрежение.
Да, при нас също се усеща, че роботата е намаляла, но пак казвам, не виждам чак такова масово затваряне на бизнесите, каквото се изкарва.

# 13 594
Като прочетох за брошурите,аз пък ще ви споделя,че избягвам уличните автомати за кафе,пак заради функционалните им специфики,свързани с многократно натискане от различни хора на копчетата на машината.

# 13 595
Аз имам един въпрос. Защо се спекулира с така наречената карантина? Туко що гледах едно клипче, в което един човек, седнал на една пейка с телевизиора си, пита дали има нужда от бележка, която да му позволява да отиде до заложната къща, за да заложи телевизора си, защото доходите му били на привършване. Също казва, че скоро масово хората щели да се розхождат с електроуреди по улиците към заложните къщи.
Аз нямам наблюдение чак толкова масово бизнесите да са прекратили своята дейност и никой да не ходи на работа. В моето семейство всички работим. В квартала, в които живея има доста строежи, никой от тях не е спрял работа. Масово кварталните магазинчета, които са и седянки, работят. Магазините за алкохол и цигари (които със сигуронст не се водят хранителни) работят. Да, забелязвам че фризьарските салони в квратала не работят, факт, но 70% от българите ли са фризьори? Имам чувство, че има едно малко излишно пренавиване от страна на гражданите и донякъде се оптиват да се направят на по-големи жертви, отколкото са. То вярно, че българина обича все да е жертва, все да е прецакан, все да е онеправдан, но не мисля, че точно сега му е времето.

Моля? В София специално магазините масово са затворени, пътникопотока в метрото е може би на 1/3 от обичайното, будки и ресторанчета с маси пред входа за взимане за вкъщи са затворени тази седмица, трафика от коли е сигурно на 20% поне в югоизточните райони. Като падна снега на сутринта в 9 часа почти никъде нямаше пъртини - никой не е по улицата. Хората дори не са вкъщи, защото вечер не светят толкова много прозорци. Може би са в провинцията или по вилите, не знам ...

И аз ходя на работа, но се чувствам като Уил Смит в "I am legend".

# 13 596
Не виждате, защото не работите пряко със затворени бизнеси. А аз виждам 80% от клиентите си психически смачкани, със съсипан бизнес, с уволнен персонал.
След като не виждате не изказвайте мнение, защото е обидно към потърпевшите.
Нямате право да обвинявате обикновенния човек за създаване на напрежение.

# 13 597
  • София
Стига сте го възхвалявали Мангъров. Не стана ли ясно, че всичко е за пари?
Разбира се, че 70% от населението ще се срещне с вируса.Това и СЗО го казаха, и много световни експерти. Само дето никой не препоръчва да се съберем на стадиона и да си го обменим за по-бързо.
Мангъров хубаво го обяснява, ама само повтаря, че не можело да се затворим всички. Не може завинаги, за месец-два - може и трябва. През това време активно тестване с адекватни тестове, за да можем после да предпазим уязвимите, да се търси лекарство, да има лекари, които да помогнат на всички.

Доста колеги лекари не са съгласни с интервютата на Мангъров, не защото лъже откровено, а защото не се изразява ясно и подтиква хората към опасно поведение. Голяма част от моите познати вече си го шерват из фейсбук и казват, че ги лъжели, за да стоят нарочно у тях, че нямало причина, щели да го изкарат... и т.н.

# 13 598
Лили, въобщене те знам кого се опита да наречеш група, защото по принцип само Александра прочетох с такова крайно мнение. Ти си знаеш.

Да те питам и друго, понеже напоследък често болдваш новини за заболели млади в Германия, а май и наскоро даде информация, че 53% били младите или старите - не помня кое от двете, но числата така или иначе са близки. Не ти ли минава през ум, че тази информация може да се тълкува не както на теб ти се иска да ни я поднесеш: "Ето, боледуват все повече млади", а всъщност в Германия някак успяват да опазят възрастните затова и по-ниска смъртност има при тях? Дали го правят нарочно, или просто това е особеност на културата им (нямат толкова много смесени домакинства като нас от по три поколения), но цифрите това говорят - по-голям процент от заболелите са млади = по-ниска смъртност?

# 13 599
  • София
А някаква идея колко хора може да натръшка една заразена лаборантка?

Единственият начин е автоматично да става всичко. А за лаборантката, ами трябва контрол явно, то и сега не може ли пак лаборантка да натръшка и сегашните тестове?
пак се сетих за репортажа на руснаците за техния тест, който разработват - беше едно устройство, по-малко от битова кафе-машина. Не показаха как се зарежда и какво прави, но това им е устройството.

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

# 13 600
Още от Пловдив:
Тази сутрин 2 момичета на по 21 години са хоспитализирани в Пловдив с ковид. В средно тежко състояние са. Нямат връзка помежду си.
"Състоянието на момичетата е средно тежко, в противен случай нямаше да бъдат хоспитализирани. Леките случаи не ги приемаме в болница", коментира д-р Манчева.

# 13 601
  • Пловдив
Освен всичко това вече на две места може да се взимат проби за изследване срещу заплащане - клона на Рамус в Коматево и в Пълмед.

А пловдивската лаборатория може да заработи до 8-ми април. Сега я строят. Гергов бил дарил пари. Шок!
е, нали има съществуващи..една камара? Те не могат ли да изследват?

# 13 602
Каква беше онази история, когато 15 000 заразени отчете за ден Китай? Какво грешно бяха правили до момента, тестване или нещо друго? Би ли ми припомнил някой, предварително благодаря.

Може би късно отговарям, но тогава смениха протокола и приеха без тест за заболели от COVID 19 само с компютърен томограф /КТ/.
Те и в докладите /лекарските, не политическите/ си отбелязаха, че дори в леките случаи на болестта се наблюдава изменения в дробовете, но не всички случаи се превръщат от лека форма на пневмония до тежка.

Освен това, диференцираха пнемвония от КВ 19 от остналите вирусни пневонии, т.е. не може да се сбърка. Пускала съм линкове за това.

# 13 603
Стига сте го възхвалявали Мангъров. Не стана ли ясно, че всичко е за пари?
Разбира се, че 70% от населението ще се срещне с вируса.Това и СЗО го казаха, и много световни експерти. Само дето никой не препоръчва да се съберем на стадиона и да си го обменим за по-бързо.
Мангъров хубаво го обяснява, ама само повтаря, че не можело да се затворим всички. Не може завинаги, за месец-два - може и трябва. През това време активно тестване с адекватни тестове, за да можем после да предпазим уязвимите, да се търси лекарство, да има лекари, които да помогнат на всички.

Доста колеги лекари не са съгласни с интервютата на Мангъров, не защото лъже откровено, а защото не се изразява ясно и подтиква хората към опасно поведение. Голяма част от моите познати вече си го шерват из фейсбук и казват, че ги лъжели, за да стоят нарочно у тях, че нямало причина, щели да го изкарат... и т.н.
Браво за мнението !

# 13 604
  • София
Да, и това също. ние не знаем този доброволец или социален работник през колко хора е минал, пък дори и с маска. Достатъчно е, че волю-неволю отиваме в магазина. Отделно се алармира възрастните хора да внимават за измами, да не пускат в домовете си чужди хора и т.н., а сега да ги затворим, за да тръгнат чужди хора да им носят храна. Айде, нЕма нужда! За мен това е по-лошо от щъкането на пенсионерите по улиците.

А на мен ми стават все по-интересни брифингите, защото започват да се чуват и по-спонтанни реакции.

За измамниците въобще не се бях замисляла, но вече са тръгнали "доброволци" да правят "тестове" по домовете...
Представям си ако тръгнат от "патронажа" да разнасят помия...не само зарази се ще им донесат, но и ще ги оберат и още по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт