COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 172
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 575
Bosch разработи един от първите в света напълно автоматизирани молекулярно-диагностични тестове за Covid-19. Бързият тест ще бъде наличен в Германия от април. Според Bosch точността е 95% .

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/pandemie-testergebnisse-in-wenigen-stunden-bosch-entwickelt-covid-19-schnelltest/25684166.html?ticket=ST-855871-fN2hdGRgrkP71qIXvJfh-ap5

Е на 2.5 часа ако се казва бързо.....и пак не е за антитела. В момента в Австрия правят 90 минутен PCR тест. Правят по около 3,5 хиляди на ден. Ако някой е забравил, Австрия е горе долу с големината на България.

# 13 576
Информация за Пловдив:

Разкриват се 3 денонощни приемни кабинета за хора със съмнение за ковид, където всеки може да бъде консултиран и евентуално приет за лечение, за да се облекчи работата на инфекциозна клиника и да не се чака с часове.
Единият кабинет е в УМБАЛ "Каспела", другият ще бъде разкрит утре в МБАЛ "Св. Мина", третият ще е в ДКЦ „Изток“ в Столипиново. „По този начин на жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

Благодаря за тази информация. Надеждна е, нали? В тези кабинети се отива директно, така ли?

Аз ви благодаря за този въпрос Simple Smile
Честно казано не ми става ясно от написаното. Първо казват, че много хора отивали да чакат пред спешния кабинет, после казват, че спешна помощ ще транспортира до въпросните кабинети. Но щом е спешен кабинет, предполагам, че няма да те върнат, ако отидеш директно. Щом предвиждат и струпване на роми ... Rolling Eyes
https://bnr.bg/plovdiv/post/101246393/razkrivat-denonoshtni-kabi … ti-za-koronavirus

# 13 577
Bosch разработи един от първите в света напълно автоматизирани молекулярно-диагностични тестове за Covid-19. Бързият тест ще бъде наличен в Германия от април. Според Bosch точността е 95% .

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/pandemie-testergebnisse-in-wenigen-stunden-bosch-entwickelt-covid-19-schnelltest/25684166.html?ticket=ST-855871-fN2hdGRgrkP71qIXvJfh-ap5

Е на 2.5 часа ако се казва бързо.....и пак не е за антитела. В момента в Австрия правят 90 минутен PCR тест. Правят по около 3,5 хиляди на ден. Ако някой е забравил, Австрия е горе долу с големината на България.

А БВП-то как е? 1 към 8

# 13 578
  • Варна
Във Франция тестовете са били безплатни. В Б- я каква е цената им?

# 13 579
  • София
Има предостатъчно рискови, които могат да се тестват. Примерно в Банско - ето ги наготово, ама някой тества ли ги тях? навсякъде, където има бързи тестове се тестват хората, които са рискови - ето, в старческите домове са тествали при чужденците, също и всеки, който попадне в болницата или поликлиниката и трябва да преценят къде да го насочат - към короната или към другата част. Имаме и сума завърнали се, които също могат да се тестват. Изобщо, извадки колкото искаш. Мангъров вчера го обясни с примера на Столичния общински съвет и заразената съветничка -  може да се разбере кой от СОС е преболедувал, кой го няма, кой възможно е заразил съветничката примерно, според телата, които са отчетени.
Моля те, не съм Мангъров, не ме карай да отговарям вместо него - има ги записите на интервютата - гледай ги!

Честно да ти кажа, ако ще от Марс да ги донесат и измислят тестовете - за мен важното е да има тестове, с които нещата стават бързо и имат що-годе добра надеждност, вместо да се кумят по 12 часа и болният да разбира след 2 дни дали е позитивен или негативен. Дали ще е с антитела, дали с не знам какво ми е все тая. А и не е моя работа - има си лекари, лаборанти, технолози, инфекционисти, математици и сума народ, на който това му е работата.

# 13 580
  • София
Здравейте , случаят от днес сутринта от кой град е ? Извинявайте ,ако сте написали, но не успявам всичко да изчета.

# 13 581

Разликата идва от тук: "...Това е един от първите в света напълно автоматизирани молекулярно-диагностични тестове, който може да се извърши директно на мястото на клиничното лечение."

Според броя на машините, такива тестове ще могат да се правят и в "нормален" лекарски кабинет.

# 13 582
Информация за Пловдив:

Разкриват се 3 денонощни приемни кабинета за хора със съмнение за ковид, където всеки може да бъде консултиран и евентуално приет за лечение, за да се облекчи работата на инфекциозна клиника и да не се чака с часове.
Единият кабинет е в УМБАЛ "Каспела", другият ще бъде разкрит утре в МБАЛ "Св. Мина", третият ще е в ДКЦ „Изток“ в Столипиново. „По този начин на жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

Благодаря за тази информация. Надеждна е, нали? В тези кабинети се отива директно, така ли?

Аз ви благодаря за този въпрос Simple Smile
Честно казано не ми става ясно от написаното. Първо казват, че много хора отивали да чакат пред спешния кабинет, после казват, че спешна помощ ще транспортира до въпросните кабинети. Но щом е спешен кабинет, предполагам, че няма да те върнат, ако отидеш директно. Щом предвиждат и струпване на роми ... Rolling Eyes
https://bnr.bg/plovdiv/post/101246393/razkrivat-denonoshtni-kabi … ti-za-koronavirus

Освен всичко това вече на две места може да се взимат проби за изследване срещу заплащане - клона на Рамус в Коматево и в Пълмед.

# 13 583
Здравейте , случаят от днес сутринта от кой град е ? Извинявайте ,ако сте написали, но не успявам всичко да изчета.
София

# 13 584
Има предостатъчно рискови, които могат да се тестват. Примерно в Банско - ето ги наготово, ама някой тества ли ги тях? навсякъде, където има бързи тестове се тестват хората, които са рискови - ето, в старческите домове са тествали при чужденците, също и всеки, който попадне в болницата или поликлиниката и трябва да преценят къде да го насочат - към короната или към другата част. Имаме и сума завърнали се, които също могат да се тестват. Изобщо, извадки колкото искаш. Мангъров вчера го обясни с примера на Столичния общински съвет и заразената съветничка - с бързия тест може да се разбере кой от СОС е преболедувал, кой го няма, кой възможно е заразил съветничката примерно, според телата, които са отчетени.
Моля те, не съм Мангъров, не ме карай да отговарям вместо него - има ги записите на интервютата - гледай ги!
Това го питах много отдавна /преди Мангъров да започне да обикаля ТВ/, защо не тестват тези, които влизат в БГ особено от рискови държави.
Бяхме единни с теб за екскурзиантите - може да ходят да ги прибират, но не могат да ги спрат, карантинират или тестват.
Въпреки мерките, които са в момента, вече сме толкова умешани, че няма рискови и нерискови групи.

# 13 585
Между другото, по повод тестването сутринта  от щаба се каза, че спуснато нареждане  на попаднали в болниците пациенти от рискови групи да се тестват задължително. Разбирам го като да важи за хронично болните по принцип, които постъпват

# 13 586
Аз имам един въпрос. Защо се спекулира с така наречената карантина? Туко що гледах едно клипче, в което един човек, седнал на една пейка с телевизиора си, пита дали има нужда от бележка, която да му позволява да отиде до заложната къща, за да заложи телевизора си, защото доходите му били на привършване. Също казва, че скоро масово хората щели да се розхождат с електроуреди по улиците към заложните къщи.
Аз нямам наблюдение чак толкова масово бизнесите да са прекратили своята дейност и никой да не ходи на работа. В моето семейство всички работим. В квартала, в които живея има доста строежи, никой от тях не е спрял работа. Масово кварталните магазинчета, които са и седянки, работят. Магазините за алкохол и цигари (които със сигуронст не се водят хранителни) работят. Да, забелязвам че фризьарските салони в квратала не работят, факт, но 70% от българите ли са фризьори? Имам чувство, че има едно малко излишно пренавиване от страна на гражданите и донякъде се оптиват да се направят на по-големи жертви, отколкото са. То вярно, че българина обича все да е жертва, все да е прецакан, все да е онеправдан, но не мисля, че точно сега му е времето.
И аз, и ММ не работим заради вируса. Нямаме никакви доходи. Ще помоля да не ни наричате пренавити или че се правим на “жертви”. Адски грозно е, а и твоето семейство не е застраховано от подобен развой на събитията.

# 13 587
  • София
Не е редно да държим под ключ възрастните. нека си имат коридорите за пазаруване, да се разходят щом искат. Но просто да имат мярка. Ако затворим всички възрастни кой ще им пазарува? аз лично не бих разчитала на социалния патронаж, нито на доброволци, защото и там могат да станат проблеми.

Тук събирането на данни не е социология, е епидемиология. Да, статистическите данни са важни за медицината, икономиката, дори за социологията.
Е не е редно, ама по-добре да ги оплакваме че са затворени, а не за нещо друго. Точно за социалния патронаж и обучени доброволци ми е мисълта. Има общински структури, организацията не е чак толкова невъзможна. Не е само НОЩ, във всяка община има оперативен щаб с лекари, полицаи и т.н. Всеки човек си има и личен лекар, здравно досие, може да се прецени кой попада в рискова група. Единствената причина това да не стане, е воят "ама никой не е застрахован" от същите тези, които в момента ронят крокодилски сълзи за болните си баби и дядовци, а ще се почувстват ощетени, че за тях няма да има същите грижи и безопасност. Това е най-крайното изказване, което ще си позволя да направя: Водим война, а ще се окажем армия от дезертьори.

Един "обучен" доброволец от социалния патронаж е достатъчен, за да се заразят стотици и хиляди възрастни.
"Доброволци" от "патронажа" няма нужда да щъкат и да разнасят зарази. Храна дали ще разнасят, и ще става ли изобщо за ядене, е повече от съмнително. Възрастните трябва да излизат и да си пазаруват сами. Тези, които не могат трябва да разчитат на помощта на близките си. Ако някой иска да доброволства, да ходи в болниците да сменя памперси. Че обдишваните и от това имат нужда....За възрастните си роднини ще се погрижим сами.

# 13 588
Аз вече спрях да следя изявите на щаба откакто Генерала вече се изнерви и взе да се кара на журналистите за въпроси, които не му изнасят, както и спрях да гледам телевизия. Едни новини вечер са ми достатъчни. Цялата ситуация ми изглежда като борба с вятърни мелници. Каквито и мерки да се вземат не виждам смисъл.  
А и това, че заради взетите мерки сме в "подножието на кривата" ми се струва "фалшиво положително". Имаше статия преди време, относно това как с алгоритъм се изчислява броя на действителните носители на вируса. За съжаление не я запаметих, но запомних, че на 1 починал отговарят 800 заразени, а на 1 положителен 200-300 души. Смятайте тук какво е положението. А относно масовото тестване, смисъл виждам за науката и статистиката, за хората не знам с какво би помогнало.
Май се уморих от от цялата тази истерия, не знам за добро или лошо, но спирам да го мисля. Има си хора, на които това им е работата и за това им плащат. Това какво тук си говорим, кой за какво е съгласен и какво предлагаме не мисля, че някой от вземащите решения го интересува.
Разсъжденията ми най-вероятно са провокирани от изолацията, така че не знам утре с какви мисли ще се събудя. Да кажат психиатрите. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:58 от Sysly

# 13 589
В емирствата довечера започва дезинфекция на пътища и публични места. Гражданите трябва да останат по домовете си до неделя сутрин, с изкл.на основните професии, свързани със супермаркети, здравеопазване и бензиностанции. Всеки, излязъл навън, трябва да носи личната си карта и да очаква да бъде спрян от полиция.
До снощи имахме 333 заразени. 64 арестувани за нарушаване на карантината.
https://www.thenational.ae/uae/coronavirus-public-transport-shut … EJGUHT75TzEWXaGP8

Общи условия

Активация на акаунт