COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 667
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 410
Каква беше онази история, когато 15 000 заразени отчете за ден Китай? Какво грешно бяха правили до момента, тестване или нещо друго? Би ли ми припомнил някой, предварително благодаря.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 07:12 от Бледолилава

# 13 411
Скрит текст:
Аз все се чудя дали да напиша това,но вече чета че доста хора изказват съмнения,че са преминали вируса.От края на февруари свекърва ми е болна.ЛЛ й каза да си направи ПКК и снимка,с които са й даде направление за хоспитализация.Отидохме на 4 март в Св.пантелеймон.Когато бяха готови резултатите,д-р Грета Апостолова( Образна диагностика)излезе,отиде на рецептурата,взе две маски и ни ги даде.Каза(държейки папката пред лицето си),че има бронхит и сериозна вирусна инфекция.Да отиде до ЛЛ и оттам в болница.Той обаче реши"По-добре е да си останеш вкъщи"и й изписа АБ"Калцид" .Два дена по- късно започна да вдига температура и постоянно спеше.Отидохме до СП.Оттах казаха,че не могат да помогнат.Да пие парацетамол.От 8 до 12-13 и аз бях в същото състояние.Но аз винаги съм се оправяла без лекарства.Движа се повече,чайове от домашни билки и горещи бани.Мина ми бързо.И тя вече е по-добре.Само кашля няколко пъти в деня.Имали сме контакти с прибрали се от чужбина към 20.02.Затова твърдя,че заразените в БГ са хиляди.И едва ли първият ни случай е от 08.03.Дано да не съм права,но с това изникване на новозаразени неконтактни лица...Какво да мисля?
П.п.Пускала съм IgM и IgG преди няколко месеца.Оказа се,че съм имала хламидийна инфекция,но съм излекувана от нея.
Това в кой град е? Няма ли там от по-бързите тестове? Или да пробвате през ЛЛ за тест?
Плевен.ЛЛ реши,че не е нещо сериозно и че само АБ+сироп+Трахизан ще помогнат.Сега вече сме добре, но ако пуснат бързите тестове,ще си направим.А какво мислите за кръводаряване в тази ситуация?Искам да даря кръв,понеже при нас има голям недостиг.Но не искам да се срещам с много хора.А в нашата кръвна банка са няколко легла в стаята и няма как да избегнем контакт с други хора.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 18:49 от bubanka

# 13 412
  • София
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk

И аз това чета в момента. Много е разумно. Оксфорд в момента разработват нов тест и предложиха такъв подход.
Вярно, че ще има големи разходи, но за какво го пазим този сребърен резерв, ако не за такива случаи? Ползите са големи.
Вярно, че само ако няма мутация на вируса, която отново атакува.

те хубаво са го измислили, но това е дискриминация. Какви са тези зелени и червени пропуски като има тайна на личниде данни, включително на диагнозата? На мен всичко това ми напомня за едни тъмни времена, когато така хората са имали пропуски, всеки е бил класифициран някъде и въпросният знак (да, да, знак) е определял живота и смъртта му. Какви центрове за карантина, оградата колко висока ще бъде и ток ще тече ли по нея?

Точността на тестовете от различните производители много лесно може да се провери - те си я пишат.
А този от щаба не коментира тестовете на Мангъров, а тестовете, които се правят в момента в частните лаборатории, а май до вчера беше само Рамус. Не съм говорител на Мангъров, старая се да съм неутрална, затова нека да уточняваме нещата, които могат да се уточнят.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 07:17 от Andariel

# 13 413
Мен лично започна да ме дразни тази политкоректност и анти-расистки изказвания сред обществото.
Вируса дойде от Китай. Точка.
Виновни са за разпространението му.
Както носят вина и за това, че се опитваха да го крият, а после да манипулират данните.
Не бива да забравяме, че това не е първият път когато Китай разпространява смъртоносна зараза. Стотици хиляди души си отидоха от този свят и други предстои, не е време за мили думи.
Кметът на Флоренция дори обяви кампания „Да прегърнем китаец“, с която призова италианците да прегръщат граждани на Китай, за да покажат, че не са расисти … Ето до къде стигнаха Италия.
Вие сега сериозно ли?

# 13 414
  • София
Да, точно от Китай, ето хронологията
https://www.facebook.com/ognian.daskarev/posts/10216328483508221
/копирам избрани неща, линковете вж. във ФБ поста/
Главният виновник за днешното световно безумие, което руши бъдещето на милиарди хора по света, е китайският комунистически режим
Безумието, сега господар на малката балканска страна и планетата има история. Ето я накратко:
1/ 06 декември 2019: престижното медицинско списание The Lancet съобщава – „ 01 декември 2019 .... пет дни след началото на болестта, неговата 53-годишна съпруга, която не работела на пазара, също се разболяла от пневмония и била настанена в болница, в изолация”. /вж линк : https://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(20)3018…/fulltext/. От това разбирам: а/ началото на КИТАЙСКИЯ вирус е било сложена най-вероятно на 1 дек. м.г. б/ болестта се предава от човек на човек, в/ болестта е възникнала в „мокрия” пазар за месо в 11-милионния град Ухан. Там се продава месо от ВСЯКАКВИ животни, които китайците ядат. Именно на 01 декември 2019, най-вероятно се е появил нулевият пациент, който зарази планетата.
2/ 21 декември 2019 : лекари откриват в Ухан „масова пневмония с неизвестен произход”, вж линк: http://weekly.chinacdc.cn/…/a3907201-f64f-4154-a19e-4253b45… От това е ясно, че болестта е възникнала именно в Ухан, Китай. Никой не може да го отрече.
3/ 25 декември 2019: лекари и медицински персонал в две болници в Ухан масово се заразяват от новата болест. От това е ясно, че болестта се предава от човек на човек, т.е. тя е заразна.
4/ Около 25 – 29 декември 2019: в гр. Ухан се забелязва експоненциално увеличение на болестта, без връзка с „мокрия” пазар. От това е ясно, че болестта е остро заразна и се предава светкавично от човек на човек в 11-милионния Ухан.
5/ 30 декември 2019: The Lancet съобщава, че китайският очен лекар Li Wenliang е съобщил на свои колеги в частен интернет сайт за новата болест. Той ги предупреждава, че тя е остро заразна и се предава от човек на човек. Вж линк: https://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(20)30382…/fulltext
6/ 31 декември 2019: Кметството на Ухан официално съобщава на гражданите, че „досегашното разследване показа, че болестта не е заразна и няма заразени медици”. От това е ясно: а/ китайските власти безумно твърдят, че вирусно заболяване не е заразно, б/ лъжат, че няма заразени медици /вж по-горе/.
7/ 01 януари 2020: държавна сигурност в Ухан арестува д-р Li Wenliang и го обвинява в „разпространяване на слухове”. След два дни в ареста, на 03 януари 2020 го принуждава да подпише декларация, че няма да извършва „незаконни действия”. Други седем души, вероятно приятели на лекаря също са арестувани и изчезват безследно. Съдбата им е неизвестна. Вж линк: https://www.poynter.org/…/the-2019-coronavirus-virus-lands…/
8/ 03 януари 2020: Китайските власти правят всичко възможно да скрият вируса. Китайското здравно м-во заповядва на всички институции, организации и медии да НЕ съобщават нищо за вируса. Властите нареждат всички проби и изследвания да бъдат УНИЩОЖЕНИ. Вж линк: https://www.straitstimes.com/…/how-early-signs-of-the-coron…
9/ 05 януари 2020: тридесет и шест дни след като болестта е открита в Ухан, китайските власти съобщават на СЗО, но безумно продължават да твърдят, че вирусът не се предава /!!/ т.е. не е заразен! Вж линк: https://www.who.int/…/05-january-2020-pneumonia-of-unko…/en/
10/ 06 януари 2020: Центърът за контрол над заразните болести /САЩ/ предлага на китайските власти помощ. Те отказват.
11/ 08 януари 2020: китайските власти продължават безумно да твърдят, че новият вирус не е заразен и не е опасен за хората!! Още по-безумно левичарският „Ню Йорк таймс” спокойно и папагалски повтаря същото. Вж линк: https://www.nytimes.com/…/china-pneumonia-outbreak-virus.ht…
12/ 09 януари 2020: ВНИМАНИЕ! СЗО издава официална декларация и твърди – „Ранното определяне на новия вирус е забележително постижение на китайските власти ...... СЗО не препоръчва ограничаване на пътуванията”. Вж линк: https://www.nytimes.com/…/china-pneumonia-outbreak-virus.ht… От това е ясно, че СЗО е изцяло под влиянието на Китай и изобщо не знае какво работи и за какво и плащат данъкоплатците на ООН.
13/ 10 януари 2020: левичарският „Ню Йорк таймс” папагалски и малоумно повтаря безумията на китайските власти в Ухан, че вирусът „не е е заразен” /!!/. Вж линк: https://www.nytimes.com/…/asia/china-virus-wuhan-death.html…
14/ 14 януари 2020: кметството в Ухан издава поредна официална декларация, че вирусът не е заразен. От това е ясно, че комунистическото безумие продължава, но то е подкрепено от левичарските американски медии и от СЗО!! /вж т. 11, 12, 13/
15/ 14 януари 2020: ВНИМАНИЕ! СЗО в официален туит потвърждава безумните лъжи на китайските власти. Според СЗО вирусът НЕ Е ЗАРАЗЕН!! Някой знае ли за вирус, който не е заразен? Този документ, който сега ще цитирам е безподобен. Той доказва, че СЗО е невъзможно невежа организация, на която не трябва се вярва. Причината? СЗО твърди, че даден вирус, в случая нов, НЕ Е ЗАРАЗЕН. Това добре да се запомни. Ето документа: https://twitter.com/WHO/status/1217043229427761152
16/ 07 януари 2020: д-р Li Weinliang, съвсем млад умира от китайския вирус, който той пръв е открил и определил. На този човек в скоро време ще бъдат издигнати паметници по света, но не и в Китай. Сравнявам го с най-великите откриватели на човешката раса. Поклон!
17/ 23 януари 2020: едва в този ден китайските власти затварят гр. Ухан. До тогава пет милиона жители на града панически са го напуснали и са разнесли заразата навсякъде. Това е изключително безотговорно и осъдително поведение на китайските власти.
18/ И пр. и пр.
От горните факти може да се каже: Китай е основният виновник за най-голямата световна криза след ВСВ. Китай е виновен за смъртта на десетки хиляди хора сега и за планетарната паника, страх, скръб и нещастие. Китай е виновен за още десетки и десетки хиляди хора, които за нещастие скоро ще умрат. /Дано да греша!/
Китай е виновен за световната икономическа криза, която скоро ще последва и ще причини неизброими бедствия, бедност и глад. /Дано да не съм прав!/
Китай днес се опитва да скрие историческата си вина и НАГЛО иска да се представи за спасител на Запада.
Това не трябва да бъде позволено!
В същото време главните съучастници на китайския режим са западните левичарски медии. ..

# 13 415
Андариел, от щаба коментираха точно тия тестове дето ги предлага Мангъров. И от това което те казаха тия тестове за нищо не стават освен едни хора да приберат едни пари. Той даже Мутафчийски си го каза, като спомена нещо за едни фактори които играят зад атаката върху щаба. Сега Мангъров е на ход, да каже те лъжат ли или той лъже че са изключително точни. Иначе тия задочни престрелки между тях са интересни за наблюдаване. Ще видим какво ще каже Мангъров, сега той е на ход, да ги опровергае евентуално в лъжи.

Цитат
Каква беше онази история, когато 15 000 заразени отчете за ден Китай? Какво грешно бяха правили до момента, тестване или нещо друго? Би ли ми припомнил някой, предварително благодаря.
Китай си смениха методологията за отчитане на болни от положителен тест на само по рентгенова снимка, и прибавиха някакви болни без тест, но по рентгенова снимка от последните няколко дни. После пак я смениха ама вече не си спомням какво беше.

# 13 416

А този от щаба не коментира тестовете на Мангъров, а тестовете, които се правят в момента в частните лаборатории, а май до вчера беше само Рамус. Не съм говорител на Мангъров, старая се да съм неутрална, затова нека да уточняваме нещата, които могат да се уточнят.

"Този" от щаба коментира всичко. Ама на вас не ви изнася да чуете.

Забелязвам, че тук има една две дами които плътно си стоят в къщи, никъде не излизат, някои са си наложили и лична самоизолация, но не спират да ни рекламират мангъровите методи за бързо заразяване и стаден имунитет.

# 13 417
  • София
Тесла, кой е казал, че няма ефект от маските? Няма от обикновените медицински, тези за фини прахови частици са си ок, през тях не преминава вируса. Обаче такива маски просто няма и са дефицитни в цял свят, дори призоваваха хората да не ги купуват, за да има за медиците, защото те имат най-голяма нужда от тях. Ето, за нашите депутати намериха, иначе ги продават над 15 кинта, в Италия са по 15 евро. Аз имам такива и съм ги купувала под левче за бройка от Амазон, тва е положението... Rolling Eyes

Обаче и аз почвам да си променям мнението, по-добре е все пак някакви маски да се носят, поне да се намалят пръските и насищането в затворените помещения, а и на открито. Защото пък не е и както някои си го представят, говориш, кихаш, кашляш и вирусът падал на земята.Rolling Eyes Задържа си се и във въздуха, дали с пАрите, дали с праховите частици.
Струва ми се, че всякакви усилия да се намали количеството на вируса би дало положителен резултат, и маски, и дезинфекция и повишена хигиена навсякъде. Със сигурност има значение дали днес ще вдишаш няколко вируса или около теб масово ще го разнасят заразените 30% от населението примерно. Явно стигне ли се до някакъв преломен момент на насищане, после няма спирка, имунната система не може да се справи и хората масово се заразяват.
Затова и мерките с изолацията имат ефект.

# 13 418
Пълна наглост и безотговорност причинили разпространението на този вирус. СЗО са абсолютни некадърници ослужващи лични интереси и докато ние обсъждаме какви маски да ни помогнат и как да изолираме близките си, тези дебелокожи изроди СЗО трупат пачки и политическо влияние.

# 13 419
.

„Остава малка извадка“
Вестник "De Tijd" говори с ръководителя на рентгенологията и от това се вижда, че вчера пет от петдесет пациенти, които са подложени на CT-scan, наистина са били заразени с вируса, без да показват никакви симптоми. Класическият тест за корона потвърди, че всичките пет са положителни.

Не разбирам. Нямали са кашлица и други симптоми, но дробовете са били увредени?
Това как се връзва с хипотезата, че много хора го карат леко и безсимптомно? Леко не е равно на увредени дробове с бели петна.

# 13 420
  • София
Да, точно от Китай, ето хронологията
https://www.facebook.com/ognian.daskarev/posts/10216328483508221
/копирам избрани неща, линковете вж. във ФБ поста/
Главният виновник за днешното световно безумие, което руши бъдещето на милиарди хора по света, е китайският комунистически режим
Не оспорвам фактите около възникването на епидемията в Китай, защото честно си признавам, че не знам подробности. Приемам, че е било точно така. И какво следва? За всичко са виновни комунистите? Пак ли до там стигнахме? И после какво? Да обявим война на Китай, да сменим режима и да въведем и там демокрация? Smirk
Факт е, че светът се оказа тотално неподготвен за подобен сценарий, разигран безброй пъти в антиутопии - романи и филми. Сега се случи на живо, слава богу - в доста мек вариант, но достатъчен, за да си направят хората правилните изводи и да разберат какво трябва да се промени. Дали ще ги направят, обаче, е друг въпрос.
А колкото до вируса - ами ще си отиде, както е дошъл, винаги така е ставало. И всичко ще завърши, както в старите антивирусни програми - накрая излизаше надпис "Довиждане до следващия вирус!"Дано поне тогава сме подготвени...

# 13 421
  • София
Април, специално постът ми е към теб.
Не им помня имената на всички.
Моля, отговори - кое не ми изнася, дори напротив, много внимателно ги слушам всички какво обясняват. И съпоставям и анализирам казаното.

кои са тези дами? Хайде, де изплюй камъчето, щом си толкова ербап!
Спазвам всички правила, които са спуснати за гражданите - каквото мога го правя вкъщи, излизам за работа, до магазина и до банката, ако се наложи. Може да се каже, че дори съм си наложила карантина, която е по-строга от указаната в момента. Какъв ти е проблемът? Абсолютно съм наясно, че всеки си мисли, че точно на него трябва да му се размине, да се зазида със стена, ако може, да се затворят завинаги всички, които могат да донесат вируса - това са защитни механизми, описани в психологията, така че не ги ям доматите с колците. Но все още написаното в учебниците по инфекциозни болести никой не го е отменил - всяка инфекциозна болест минава през някакви стадии, всяка епидемия също минава през някакви стадии, уминната система на хората е изградена и работи по определен начин и ако вече има епидемия, тя може да се ограничава в някаква степен, но този вирус едва ли ще изчезне по магичен път, щом вече сме си го внесли, и е много вероятно, почти сигурно, че ще мине през по-голяма част от населението, защото се разпространява по въздушно-капков път и чрез повърхности. Не можем цял живот да стоим зазидани вкъщи, опаковани с маски, ръкавици, скафандри. Единствено можем да се молим и да се надяваме, ако ни пипне, да минем леко, учените да намерят подходящата комбинация от лекарства, за да може да не се стига до влошаване на заболелите с клинична картина и да се намери ваксина, която догодина вече да може да се ползва, защото има опасност този вирус да стане сезонен.
Надявам се, че сега съм се изразила достатъчно ясно, почти като за първокласник. Ако не друго, поне в обясненията на прост език съм се специализирала. Нататък ти как ще го интерпретираш си е твоя работа.

# 13 422
  • София
Попаднах на едно доста интересно интервю, за решение на проблема с разпространението.
    https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/03/25/ … i_gladni_buntove/[/list]

# 13 423
    • Русе
    Какъв е проблемът съюзът да насърчи производството на необходимите за ситуацията материали в стоящия без натоварване огромен производствен европейски парк, като подсигури технологии и организира суровините. Когато е разпределено, производството може да ангажира локално не толкова гъсто разположени работни места, а с дотатъчен санитарно пространство . Производствата са автоматизирани до голяма степен. Хем няма да има толкова затворени мощности, хем ще се осигурявя необходимото. Все пак сме съюз за това, или нещо друго.

# 13 424
    Аз също смятам, без претенции да разбирам от тези неща, че прекарана вирусна инфекция, без значение как точно я класифицират - леко или меко, си оставя поражения върху организма. За пневмонията мога да разкажа от личен опит...

Общи условия

Активация на акаунт