COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 619
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 380
  • на пъпа на Златията
==
Аз това от началото го казвам - вирусът е навсякъде,
==

Значи оня кмет дето пуска дезинфектант от самолета е прав? Да напръскаме  цялата планета?
А после какви ще са последствията един господ знае  с тия дезифектанти .

# 13 381
==
Аз това от началото го казвам - вирусът е навсякъде,
==

Значи оня кмет дето пуска дезинфектант от самолета е прав? Да напръскаме  цялата планета?
А после какви ще са последствията един господ знае  с тия дезифектанти .
Ами нали онази жена на пазара от клипчето посъветва да пръскат навсякъде с вертолети, ето, че ще излезе права.

# 13 382
  • MI
Не знам какъв смисъл има със самолет да пръскаш покривите, няма как да го коментирам. Тук пръскат като предварително предупреждават, доколкото знам и в други страни се прави така. Явно има някаква полза, обясняваха че не е опасно за здравето. Пък който иска да си се смее, сега на датчаните им било смешно, преди беше на французите, преди и на италианците им беше по-забавно. Що ли така малко по малко всички спират да се смеят?

# 13 383
Цитат
Nikola Tesla, ако вируса може да се прикрепя към фини прахови частици и се разпространява наистина, карантината няма да ни помогне и всички ще се заразим при отваряне на прозорците. Мисля, че една потребителка беше писала, че за да се развие инфекцията е нужно минимално количество. Тоест, не може да стане от единична частица на вируса, но не знам дали в действителност е така.
Ами в Китай правителството забраняваше на хората да си отварят прозорците. Май не е случайно. От друга страна аз също си мисля че е нужно наистина минимално количество от вируса за да се разболееш, от единични частици хвърчащи из въздуха ми се вижда недостатъчно за развиване на инфекция. Да речем че в световен план без изобщо да знам каква е истината, да речем съотношението на заразени може да е нещо от сорта на 71% са се заразили след контакт със заразен човек, 28,9% от заразена повърхност, и 0,1% от въздуха. Което обяснява защо дори след строги мерки толкова бавно и трудно спира разпространението.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 01:12 от Анонимен

# 13 384
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз съм против,химикалите ще убият фауната и флората..заради един вирус,който можем да оборим медикаментозно.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 06:02 от Adoralova

# 13 385
Цитат
Значи оня кмет дето пуска дезинфектант от самолета е прав?
Той по същество е прав да дезинфекцира града въпроса е че от самолет или от хеликоптер много се разрежда дезинфектанта докато падне на земята а и не се знае накъде ще го издуха вятъра, ефекта е минимален, трябва като китайците с машини на земята се минават целите градове.

# 13 386
Мисля, че в Китай забраняваха известно време да се отварят прозорци заради
дезинфекцията по улиците. Видяхме какви пушеци се разпръскваха, всичкото това си е
жива отрова.

# 13 387
  • MI
Явно тук с друго пръскат, но нито е имало впечатляващи пушеци, нито забрана да се отварят прозорци. Само трябваше да се преместят колите, за да има свободен достъп до улица и тротоари.

# 13 388
  • Варна
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk

Най-накрая някой да предложи нещо разумно! Макар че се съмнявам да се вслушат властимащите в предложението....

# 13 389
Е нали в момента датчаните ни се смеели на строгите мерки.
Не знам, аз имам близък приятел в Копенхаген, ами - посъветвали ги да седят у тях и това правят по негови думи. Затворени са кафета, барове и тн, затворени са училища. Забранени са сбирки над 10 човека. Всички са хоум офиси. Общо взето - същото като нас, изключае парковете и затворените областни градове.

# 13 390
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/uz-brussel-test-systematisc … -merken~a2676f87/

Университетската болница в Брюксел UZ Brussel систематично тества всички пациенти: 10 процента имат корона, без дори да я забележат

От началото на тази седмица всички пациенти в Университетската болница в Брюксел са преминали CT-scan. Също така тези, които не проявяват симптоми на новия корона вирус и които са в болница за нормална хоспитализация. CT сканирането е добър показател за възможна инфекция с Covid-19. Първите резултати показват, че пет от петдесет пациенти - или около 10 процента - са заразени, без да показват никакви симптоми.

Всички пациенти, които идват по спешност в UZ Brussel с оплаквания за новия коронавирус, вече в последните две седмици са тествани с CT-scan. Този скрининг е добър показател, защото сканирането осигурява бърза и ефективна картина на всякакви бели петна в белите дробове. След това истински тест за корона предоставя допълнителна информация.

От понеделник всички пациенти, насрочени за хоспитализация, също са подлагани систематично на тест. „Това е много важно да можем да приемаме пациенти или в зоната Covid, или в нормалната зона“, казва говорителката Gina Volkaert. Сортирането/отсяването служи за защита на пациенти и персонал.

UZ Brussel има на разположение CT-сканилащ апарат, тъй като много неспешни консултации/и интервенции са отменени. "Отнема няколко часа, за да изчакаме истински корона тест, но веднага ще видите резултати при CT сканирането и това ни позволява да направим сортирането/отсяването по-бързо и да изключим риска колкото е възможно повече", продължава Volkaert.

„Остава малка извадка“
Вестник "De Tijd" говори с ръководителя на рентгенологията и от това се вижда, че вчера пет от петдесет пациенти, които са подложени на CT-scan, наистина са били заразени с вируса, без да показват никакви симптоми. Класическият тест за корона потвърди, че всичките пет са положителни.

„Разбира се, това е малка извадка, която все още трябва да бъде научно потвърдена“, обяснява професор Johan de Mey. „Ако е така, може да успеете да заключите, че 10 процента от белгийците имат вируса без симптоми. Не знаем колко заразителни са тези хора без симптоми, но все пак е апел да се следи отблизо карантината. "

Междувременно UZ Brussel се подготвя за по-нататъшен пик в броя на пациентите на Covid-19. Миналата седмица капацитетът на леглата в спешната помощ вече беше удвоен и сега целият четвърти етаж също беше преобразуван в зона Covid-19.

Вижте също „Капацитетът на теста за корона вирус се разшири от 2000 на 10 000 на ден“:

# 13 391
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия започнаха с интересни инициативи. Верига хотели отстъпва база, където да бъдат настанени хора, които сега са в болницата, но не са в много тежко състояние. В същото време център за ревалидация поема хора с по-комплексни проблеми, защото имат опит. Уви, обикновени хора са започнали да гледат на обслужващия персонал като на прокажени.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 08:04 от Kalinka

# 13 392
Нещо което пропуснах да кажа относно дългият живот на вируса извън тялото. Наистина трябва да се обработват покупките. Тези които са в опаковки ги минавайте с веро или сапун. Но за зеленчуци и плодове мисля че е вредно да се мият с веро или сапун, частици остават по тях има по практичен и добър начин. Вируса умира при температури над 60 градуса. Като се върнете след пазара просто ги потапяйте за няколко секунди в някой съд с гореща вода (следете си бойлера винаги да има топла вода) и след това в хладилника и дори някой болен да ги е пипал преди това вируса ще е умрял.

# 13 393
Добре де, а тези хора, които се споменават в горното проучване с положителен тест, но без симптоми, проявяват ли такива изобщо или си остават само преносители де факто? Това е за мен най-тревожното в тоя вирус. За себе си от това най се притеснявам, да не се окажа преносител без симптоми и да разболея близки хора, това ми е най-големия ужас от всичко.

# 13 394
Не, никога не развиват симптоми, само заразяват. А всеки до който стигне вируса е по вероятно да е такъв. Всъщност за това е толкова трудно спирането му. Иначе на Дайманд Принцес са установили 50% безсимптомни, в селцето в Италия дето е изследвано цялото са установили 62% безсимптомни, аз казвам че са 75% защото на Дайманд принцес средната възраст е висока, в селцето в Италия без да знам каква е средната възраст съм почти сигурен че е малко по ниска от тази на кораба но по висока от средностастическата на населението и оттам ме навежда на мисълта че истинският процент е още по висок, а при децата едно 90% са безсимптомни. Но кораба и селцето са перфектни ориентири защото са изследвани абсолютно всички. Селцето 3 000 души, кораба 3 700. При кораба вируса стига до само над 700 а в селцето до 80% от населението от което 50% са безсимптомни а 30% симптомни, което приравнено само към заразените прави 62% безсимптомни.

Общи условия

Активация на акаунт