COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 422
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 635
А при затворен бизнес откъде да дойдат останалите 40%??

# 13 636
Абе вие през Виденовата зима как оцеляхте?
На мен заплатата ми в един момент беше 3 долара и идваше със 6 месеца закъснение. Нямах съпруг, на когото да разчитам.
Викам да изчакате малко, преди да се сринете психически.

# 13 637
  • тук и там
Майка ми  работо в агенция за недвижими имоти,но в прованса..В момента и тя няма абсолютно никакви доходи,не излиза от къщи,не се среща с клиенти..но има заделени пари за "черни дни". До кога ще стигнат-не знам,така или иначе може да разчита и на нас за сега,само да е жива и здрава..другото се оправя.

# 13 638
Това е само за фирмите, които имат наети служители. Хората със свободни професии и самоосигуряващите се, които са 850 000 в цялата държава засега правят като вятъра.
Могат да замразят дейност, съотвено не плащат осигуровки - само здравни се дължат.

# 13 639
На мен заплатата ми в един момент беше 3 долара и идваше със 6 месеца закъснение. Нямах съпруг, на когото да разчитам.
Била съм много малка. Не съм подготвена за подобна криза. Нито че от днес за утре ще ни оставят вкъщи и да се оправяме.

# 13 640
Мангъров го следя около деня, когато от щаба ни разправяха как няма място за страхове, защото се карало на крак, дори по-леко от грип, няма нужда от маски. Тогава започна у мен да се надига едно сериозно съмнение какво точно се случва, защо толкова много хора започват да си идват в България. А точно когато обсъждаха извънредното положение слушах прякото предаване по Хоризонт.

Хайде засрамете се вече. То бива бива ама чак толкова...
Според вас тоя щаб е създаден с цел да ни забаламосва, успива и да ни казва че няма страшно.
Откакто е създаден щаба, повтарям щаба  работи според мен напълно адекватно.
Мерки които някои страни сега ги взимат те ги предложиха преди седмици.
Нали съобразявате че се върши работа, за която ние не можем и да си представим като обем, нито пък е нужно и да знаем.
Престанете с тоя Мангъров. Има време за тестване. Ако вие държите да се тествате разболейте се .

ПП. Между другото и Франция обяви операция срещу Ковид...и тя не се казва"Масово тестване"

# 13 641
  • в страната на чудесата
Хеликаза, уважавам информираността ти, но никой никъде не сравнява на око Елайза. Нито пък за първи път ще се ползва ридър сега. Изобщо без коментар, че елайзите не са бързи тестове. Нали? Говорим за снтиген-антитяло с игГ/м контрола бърз тест. Като плочките за хепатити. Да, има Елайза за анти-hcv, но има и бързи.

# 13 642

Явно нямаш работници,на които да се чудиш как да платиш.Колко би им  казала да изчакат?Има кредити,ипотеки,сметки... 240 малоумници си вдигат заплатите,а ние да чакаме...дедовия.

# 13 643
Като прочетох за брошурите,аз пък ще ви споделя,че избягвам уличните автомати за кафе,пак заради функционалните им специфики,свързани с многократно натискане от различни хора на копчетата на машината.

Че къде има работещи такива, затвориха ги още в началото

# 13 644
Принуждават ме да си пусна двумесечен, неплатен, който изобщо не ме устройва...
Вземи си месец, той ще ти трябва най-вероятно за децата, след като и вие като нас нямате никого за гледане. При нас коментират чак май като дата за училище. Иначе другият вариант е ти с две седмици платена, после мъжът ти да вземе две седмици платена и после пак наново да питаш за една седмица платена от новогодишната. Според мен април ще го избутваме така.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 12:22 от Анонимен

# 13 645
  • София
Уви, нямам вариант за работа от вкъщи...
Още няма яснота, кога децата ще тръгнат на училище и съответно, кога ще работят занималните..
За майките, които не могат да ходят на работа, защото имат малки деца никой не мисли и няма и да мисли. Всеки се спасява поединично, това е истината. Не знам колко работодатели се трогват и почват да правят схеми, как да помогнат на работника в това положение, по скоро са изключения. А и не всеки  има баби на разположение, но и да има, нали призива е да не се ангажират с гледане на деца, а да се пазят. Като огладнеят хората, ще приключи истерията с коронавируса, а това може и да е скоро, защото мерките на правителството са гола вода!

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:08 от bubanka

# 13 646
Мен лично ме интересува защо не се работи в посока намиране на адекватно лечение, а се проповядва, че такова няма. Гърция и Турция намират начин, САЩ, Франция и т.н. - никой не си е оставил болните на произвола на съдбата, опитват, търсят. Тук нещо се замълча. Може би Медицинският съвет ще каже нещо повече. Заразилата се лекарка спомена, че се била снабдила с плакинил /хлорохин/, но са решили да не й го слагат, заради това, че няма задух и заради възможни странични ефекти. Ето това ми беше полезно например, а не генералът да се цупи, че видите ли лекарката споменала за повишено кръвно налягане. Имам чувството, че не са ок с нейното интервю. Освен това много ясно го чух "Имаме пациентка, ПРОЛЕЖАЛА 22 дни във ВМА" - това изказване го направи на 25-ти март. Сещате ли се кога обявиха първите случаи - на осми и то само в Габрово и Плевен. Какво става? Навременни мерки или отчаян опит да се овладее положението? Аз отдавна си мисля, че вълната от грип Б и пневмониите си е точно коронавирус. Коя година са разпускали университети заради грипна ваканция?

# 13 647
Малко по малко хората ще започнат да се събуждат и да се отърсват от психозата и да осъзнаят как ги манипулират като пълни пионки. Който е останал с хладен ум, осъзнава колко е гротескна и извратена ситуацията. Тука вече има едно ядро от трезвомислещи, да се надяваме да продължи да расте.
И тогава евтините манипулацийки от сорта - ами ако баба ти падне жертва на вируса, ще загубят сила. Пред такава катастрофа е изправена държавата, че трябва да се мисли с хладен ум, а не на емоции и на дребно. 
Цялата психоза се основава на две неща - манипулация чрез игра с числа и емоционални атаки.

# 13 648
Това с тестовете взе да става досадно. Тестове та тестове... и какво ще промени това? Нищо!
Така като гледам от тестваните има 9% положителни. Ако направим 6 млн теста, значи 540 000 болни. Къде ще ги скрием тези хора?

# 13 649
  • София
Свободните професии и самоосигуряващите се нямат право на обезщетение за безработица.
Горното би трябвало да ви е известно, когато сте избирали формата, под която сте регистрирали дейността си и да сте си направили сметка.

Общи условия

Активация на акаунт