COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 950
  • на пъпа на Златията
Изказването на Мутафчийски изобщо не внася оптимизъм . Най-накрая го питаха какво правим след карантината. Той каза - как така временна мярка? Ами ако няма случаи след махане на карантината? Ужас. Те смятат да ни държат заключени докато няма нито един случай явно...

Ммм даа,
Вие какво искате  да ви говори "хубави" неща ли , за да го харесате?

# 13 951
Генерала е меко казано кисел. Цветанка не знае как да си зададе въпроса, трепери като ученичка на дъската.

# 13 952
Мутафчийски под "търгаш" Мангъров ли визираше?

# 13 953
Скрит текст:
Абе хора, дайте да оцелеем и оздравеем, после ще мислим икономиката бе. Какво от това че имам пари ако умра от коронавирус?
Скрит текст:
За съжаление, повечето хора след 1-2-3 месеца бездоходни, ще са :
"Какво от това, че оживях, като сега трябва да "ровя в кофите за боклук", за да нахраня детето?!"...

Откога за болен работник, работодателя е длъжен да уведомява?И кого?
Ти сигурно падаш от Марс.
Скрит текст:
На каква възраст си та не знаеш, че при епидемия случаите задължително се съобщават. Хайде, остави, няма смисъл. И без това е къде по приятно да си вървиш пет километра и да се радваш, че тъпаците са си вкъщи, а ти си се изложила на естествен подбор (при 80% по малко живот около теб Simple Smile ).

Когато една група младежи тръгне неподготвена на поход, спасението им не се плаща от държавата. Сигурно си от първите, които натиска сами да си платят, нали. Но да излагаш хората на риск по време на пандемия и да плащат социално осигуряващите се, е ок. Те парите падат от небето и касата е бездънна.
Ако бях на Марс, щях да съм щастлива....   Smiley   ама не съм, за съжаление.
Тази "пандемия" е изкуствена.
В нормално време, никой не съобщава за болни от грип/треска/настинка/диария или друго.
Реално, ставащото в тази "пандемия", по нищо не се различава от миналогодишната "пандемия", нито от "пандемията" през 2018, нито от "пандемията" през 2017....
Ама, наистина няма смисъл....
В статията, постната назад, добре бе обяснено защо някои хора се изявяват като "спасители на нацията".
И яростно "агресират" срещу инакомислещите.
Та така....
Дали ще можеш да постнеш отново споменатата статия? Рових назад, но нищо не отрих, а феноменът " оставам у дома в името на нацията" и мен силно ме впечатлява. Бих искала да си го обясня, за мен самата. Може би така ще го разбера.

# 13 954
  • Варна
Преди няколко дни намекнах за продуктовото позициониране...

# 13 955
Да,определено напоследък заобикаля въпросите.

# 13 956
Не е ядосан генерала - бърза, защото след малко ще е гост в предаването Лице в лице по БТВ

Аз да питам - по коя телевизия е говорил днес министъра на образованието?
В сутрешния блок на Нова.

# 13 957
  • София
Колеги, при условие, че ние НЕ тестваме много (не масово, а просто повечко, много), при условие, че до вчера се завръщаха цигани, при условие, че нашите цигани са над 2 милиона из БГ, и ако ходят с маски и спазват елементарна хигиена ще ДЕН ДО ПЛАДНЕ най-много, че винаги са на тумби, верно кога очаквате да има пик? Пада се точно след около 2-3 седмици след пика идва плато, след платото - кривата тръгва надолу. Колко време ще върви надолу, стремглаво надолу ли ще е? Месец след платото ще стигне ли (самото плато понякога е седмици)? Никой не знае.

Напротив, мерките ще се затягат оттук насетне, да се молим някой да измисли лекарство, иначе...

# 13 958
Питам защото нещо не мога да се ориентирам. До 29 март или до 13 април е тоя ужас. Защото току що казаха че от 6000 изследвани са болни 264 пък починали 3...в началото казаха че общата карантина е до 29ти. Също съвсем нормално е най много регистрирани да са тук в столицата защото тук е съсредоточена голяма част от населението. Също смятам че е важно да се разбере какви са точно голямата част от болните. Защото днес ми се наложи да обикалям града с гр. транспорт и познайте 85процента от хората какви са... Така че мерките за борба трябва да са съсредоточени върху тях.. Защото смятам че е мега нелепо в автобуса например да се качи болен, хриптящ, никога некъпан смърдящ човек сред тези които правят всичко което им се казва. По време на епидемия трябва институциите да ги държат принудително затворени за добруването на всички. Друга част от обезпокоителните авантпътници и обикалящи за от тия дето не са луди, клошари, малоумни но се чувстват безсмъртни. По тв. Един от тях заяви че хИйсус ше ги опази... Какво става след 29ти,някой знае ли?

# 13 959
  • София
А с този Емил Димитров на всеки час - направо пресолиха манджата.
Има всякакви други начини на подкрепа, по-добри и непоказни от тази приумица (да не я нарекя по друг начин).

# 13 960
Ronald, мен ако питаш, докато се почесваме да тестваме или не, да изолираме или не, да има осем щаба или не, той пикът ще мине и замине и няма и да разберем Joy

# 13 961
Във Варна са направили и там зала с легла с пружини, като в Арената. Имаше във фейсбук снимано. Пак е , като хамбар и само легло-шкафче.
Вероятно и в други големи градове се оборудва по този начин големи помещения. Това са ни възможностите за съжаление. Сега спечелихме уж време за шеф и кройка за защита на лекарите, защото до първия официално обявен случай сигурно са имали само 2-3 бройки за мостра.
Не му е лесно на Мутафчийски. Очаквал е повече и като подкрепа от правителството и като самосъзнание от хората. Явно вижда, че няма тестове достатъчно, няма облекла, няма апарати, не знае какво да обяснява толкова, защото ще лъснат нещата. Сега и няма откъде да купим, всички правят поръчки, борят се за лекарства, тестове, материали.
Това е положението за мен и затова е изнервен. Не може нито истината да каже, нито да не каже съвсем. Лавира и тушира. Малко тестове, малко болни и това е.
За мен след 2 седмици някъде ще почне стреса за всички.
Не виждам кога ще приключи, за мен поне до края на май ще сме вътре. После и да излезнем ще се страхуваме.
Не сме нито Франция, Испания, Германия и т.н.
Дори сърбите още сега поискаха помощ от руснаците пишеше и са получили (така пише, не гарантирам, но има и лекари там отишли и материали им пратили)
Всяка страна ще се бори за населението си, всяка ще се стиска за всичко.
На мен хич не ми е розово. Вкъщи също не ми се стои, побърквам се, задушавам се, на никой не му е приятно. Но...ако ние не си помогнем.. Затова си мисля , че и тук в темата трябва да се държим. Да си даваме кураж, сила, нещо който намери, че дава полза дори и малка, за да се опазим.. Не знам...Само, който е бил в болница, сблъсквал се е с нещата е наясно си мисля колко ще е страшно. Не приличаме на другите държави. По нищо. Болниците са опоскани за мен отвсякъде, хора ще се изплашат лекари да лекуват, няма да достигат (то и сега е така) , нямаме оборудване.. не се надявайте, че сме малко народ и ... Като прибавим и мургавите, и наглите, като онази майка и тези катастрофиралите, криминалния контингент...става страшно. Даже си мисля, че свободолюбивите първи ще задръстят входовете, другите ще си чакаме чинно и тихо да дойдат и да ни изнесат.
Не разбирате ли, че ако това стане, а то ще стане и няма как да ни се размине ще бъде катастрофа за много хора и семейства. Спрете се с тези призиви да излизаме, да работим, да пътуваме. Ми, който иска и сега е свободен, облекчават вече междуградските входове казаха. Всеки щял да минава свободно, ако има болен, възрастен, за храна и лекарства да му носи или основателна причина.

# 13 962
  • BG
Да,определено напоследък заобикаля въпросите.
Което значи, че нямат никакъв адекватен план, те не могат да контролират контактните, които са под карантина, пък какво остава за повече. Всеки ден излиза статия за някой, нарушил карантината си.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:13 от bubanka

# 13 963
  • София
Ronald, мен ако питаш, докато се почесваме да тестваме или не, да изолираме или не, да има осем щаба или не, той пикът ще мине и замине и няма и да разберем Joy
Дано си права!
Трябва да се тества не толкова на хаотиче принцип. А трябва - всички със симптоми, всички завърнали се и техни контакти и на всички вече установени контактите им - доколкото може, ако ще и един цял блок да е. Това е масово тестване, а днес - тестваме квартал оборище, утре квартал подуяне... това е крайната мяра.
Извънредното положение - с ограниченията каквито са сега, продължава, със същите тези ограничения до 13.04. Т.е. - всички заведения, училища и пр. остават затворени поне до 13.04.

# 13 964
  • Варна
Никой не може да каже, наистина. Не само тук. Никъде.
Но ако слушате вмимателно, може и да чуете доста смислени неща. Обаче е по-лесно да се плюе всеки, който прави нещо. От величината на собствената ни незначимост и нищоправене.

Общи условия

Активация на акаунт