За да се направи епидемиологичната оценка на цялата страна която иска Мангъров трябва да се подберат високо рискови хора от цялата страна за да се направи стат. извадка, а не само от Банско. Според мен Банско трябва да се изследва с тестове за активно болни, но за съжаление тия 20, 30 ще можем да ги открием чак като пристигнат 1 000 000 теста. А и трябва да се помисли за увеличение на капацитета за пср тестове, да се увеличават лабораториите които ги правят оттам и капацитета. Иначе ако съм прав че в Банско положението е
само 10 пъти по зле от останалата България, сега разбирате всъщност колко са навременни мерките които взе правителството за да ограничи заразата и колко навременно е всъщност затварянето на Банско, защото ако съм прав че 75% са безсимптомни, това значи че в Банско благодарение на мерките могат да си останат с тия 20, 30 човека от които само 5, 6 човека в момента имат симптоми, и като си спомним че 80% от симптомните са с леки симптоми се получава отговора на въпроса къде са заразените в Банско.

Сега се замислям колко е прав някой който каза по рано днес, че всъщност мерките по света поддържат числата ниски, и това никога няма да го разбере агитката просто грип, която винаги ще дава за пример колко хора са починали от катастрофи, изобщо колко милиони, милиони хора умират годишно по света от всичко а света обезумя и полудя заради някакви си 21 000 починали. Всъщност те са толкова малко защото светът не се отнася към тази болест като към просто грип. И затова са толкова малко, защото ако се отнесе към нея като към просто грип, тогава вече и най големият фанатик в агитката просто грип, ще разбере че не е грип.