COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 153
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 060
И че, хич да не е, много хора и фирми направиха сума ти и дарения последните дни! 300 заразени, милиони дарения, а болниците вече изнемогват... Има нещо гнило в цялата работа, със сигурност.

Аз никъде не съм чула , че болниците изнемогват , напротив сутринта чух , че са приготвени към момента дори повече от предвидените легла.

И защо постоянно се повтаря как хората са държани затворени . Под карантина ( затворени задължително) са хората болни, контактни и завърнали се от чужбина. Останалите са в изолация , не е забранено (още) безцелното излизане, разхождането, карането на колело  и т.н.  За разлика от други държави , където ходят до хранителния магазин или аптека само.

# 15 061
Пари е ясно, че трябват. Във фирмата в която работя през ръцете ми минаха фактури за хиляди левове за маски и дезинфектанти. А сме 50 човека. Представям си по болници и институции какви са сумите, така че милионите за дарения ще се навържат някак си. Всичко струва пари и то много.
ББ обаче онзи ден едни милиарди разпределяше и това вече ми е плашещо.

# 15 062
  • София
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
От Dir.bg, дал съм линк, мисля че е сериозен сайт. Точно затова я постнах, защото ме шокира, честно казано?
Споделете, опровергайте и ни успокойте, че не е верно.

# 15 063
Знаете и кое е парадоксалното ? Че същото това мнозинство , което сочи с пръст критично мислещите и им се подиграва едва ли не , че не мислели логично , аплодират и вярват на графика, която сравнява числа между две държави, едната от която тества 10 пъти повече от другата, а от вчера 50 пъти повече.  Това е по-красноречиво от всякакви общи приказки.
Или заявява, че нямало как да се вярва на статистика за средна смъртност в рамките на 60-млионна държава , понеже то било различно всеки ден - днес можело да са 60 починали а утре 500.
И хора, автори на горните разсъждания , ни се присмиват, че не сме мислели трезво ?
От това по-голям парадокс не може да  има.

# 15 064
"Не дава никаква нова информация, която човек не е чул по време на брифингите 20 пъти, прехвърля цялата вина и отговорност на гражданите и всява паника, ако случайно е останал някой неизперкал напълно. "
Да, чували сме го по брифингите, но на някои хора трябва да им се повтори по много пъти, за да възприемат. И да, колкото и странно да звучи, в тази ситуация цялата отговорност и вина е в нас - гражданите. За изперкването е трудно да го коментирам - въпрос на гледна точка, щото пък аз твърдя, че тези, дето се разхождат без маски по улиците за изперкали, а не тези, дето ходят с маски.

# 15 065
Една история, която ще ви кажа тук, да се смее ли човек, да плаче ли?
Вчера по Нова даваха нещо за това, че 5-та градска болница е под карантина. И стои журналистката отпред и през вратата излиза една жена с разкопчана бяла престилка. Тръгва си нанякъде леви-десни. Журналистката обаче хитро я причака на връщане да я пита за карантината в болницата и жената като я видя, веднага извади от джоба една хирургична маска и си я държи пред устата с ръка... Реших, че не искам да чуя какво прави тази жена в болницата....смених канала и си казах "Господи помилуй и прости", това ако е облекло на здравен работник (за разходката извън болницата въобще да не споменавам) по време на най-ужасната, опасна, зловредна, смъртоносна и още стотици такива епитети пандемия в света, здраве му кажи! Simple Smile ))

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:20 от DeltaAzimut

# 15 066
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali

Разбрали-недоразбрали. 1 милион са жертвите при "най-лошия сценарий" 70% разболели се и почти никакви мерки. При други мерки очакват 12к жертви.

В опит да овладее епидемията, правителството има за цел да използва проследяване на местоположението на смартфони, за да проследи лица, които са били в близък контакт със заразени граждани. Целта на това е да се предотврати подновен приток на инфекции, след като сегашните мерки забавят разпространението.

Дори и германците казват какво ще правят.

# 15 067

https://www.ft.com/coronavirus-latest
НОВО: Четвъртък, 26 март, актуализация на траекториите на смъртността от коронавирус.
• Кривата на смъртните случаи в САЩ премина на Китай на същия етап
• Обединеното кралство на същата писта като Италия
• Ние оголихме диаграмата долу, за да подчертаем основните държави

Тази диаграма показва ВСИЧКИ държави с няколко дни данни над 100 потвърдени случая, така че можете да сравните траектории на случаите в САЩ с ОАЕ или Китай с Чили. Показани са 70 държави.

Последни траектории на случаите за основните страни:
• САЩ имат далеч повече потвърдени случаи, отколкото всяка друга страна на същия етап
• Резервни копия на Хонг Конг и Сингапур, тъй като растаат опасенията че не са включени всички огнища

Сега върху траектории на смъртните случаи в субнационални региони:
• Ню Йорк все още има най-много мъртви на този етап от всеки регион в света
• Ситуацията в Каталония, Мадрид и Париж (Ил дьо Франс) също е значително по лоша

Това означава, че показваме траектории на смъртните случаи на други държави в мрежа от „малки множества“, както в случаите.
• Много говори за ниските нива на смъртност в Германия, но нейната крива на смъртност проследява Италия - Турция е причина за безпокойство

https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/21/upshot/coronaviru … s-by-country.html

https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/26/upshot/coronaviru … yment-claims.html

Е, това е много интересно от @nicholaswatt - правителството на UK променя начина, по който освобождава цифри на смъртните случаи, които „всъщност може да не са смъртните случаи, настъпили през последните 24 часа“, тъй като сега се изисква съгласието на семейството:
https://twitter.com/siennamarla/status/1243104190202818561

# 15 068
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Увлякохме се в приказната история за зарази и Resident Evil, но май се появяват все повече хора, които ще ни отрезвят.
Много ми е грозно това “Мангъра”, все пак това е уважаван специалист, спрете се малко.

Най доброто което съм чела по темата от началото до сега.

# 15 069
Борис Джонсън е с положителен тест за КВ.
Тъкмо сега ще излезе като герой от битка. За него въобще не съм притеснена. Най-добрите лекари на Англия ще му пазят леглото и ще има достъп до всичко възможно. А после най-вероятно ще разправя как всеки един в Англия ще го изкара така обгрижено и леко, защото гадните чужденци най-после не им цоцат системата.

Желая му да се оправи бързо, разбира се.
Но ми е все така противен като политик.

# 15 070
  • Варна
Заглавия в пресата само от последните 24 часа:
"Трима души нарушиха карантината си във Великотърновско" 26.03.
"Четирима души избягаха от карантината си в Шуменско" 26.03.
"Млад мъж наруши карантината си в Разградско"
"Млада жена наруши карантината си в Хасково"
"Двама души избягаха от карантината си в област Кърджали"
"Дядо избяга от карантината си в Правец"
"Жена от с. П. Славейков наруши карантината"
"Петима са нарушителите под карантина в Омуртаг"
"Трима души са нарушили карантината си в Шуменско" 27.03.
"Четирима души избягаха от карантината си в Сливен"
"Още четирима души избягаха от карантина си във Великотърновско" 27.03
"Масово нарушаване на карантината в Буковлък"

Ами супер , пожара на бунта вече гори.  Не се забави много ...

Дявола хванал хора от различни националности в издънка , окошарил ги и им дал ултиматум - изяждате едно кило сол , вземате по 50 тояги на гръб или плащате и ви пускам - избирайте от трите и да влизаме в процедура. Хората се посбутали и взели да си плащат и да хващат пътя. Нашия човек решил:  - Дай солта. Някъде към средата на килограма разбрал че не става и поискал да мине през тоягите ... съответно я окъсал и там и с думите
- Оох Рогатий , давай да плащам и да си ходя напуснал битката без пагони и без гащи и със залепнал език.
Много поздрави на генералите от мен.  Навлизаме вече в сериозната част.

# 15 071
  • Пловдив
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Най доброто което съм чела по темата от началото до сега.
Само като прочетох началото плюс началото на другия материал ("Освен психопатен, българинът е страхлив" - психопатен, ти да видиш), и ми се отщя да чета нататък. Така и ще пропусна най-доброто по темата.

П.П. Да знам отсега, да не ходя да се лекувам при тоя, ако се наложи някой ден. Wink Никак не ми вдъхна доверие.

# 15 072
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
https://www.ft.com/content/c5fb1f72-6920-11ea-800d-da70cff6e4d3
От тук добре ли е?

Да, да, точно си разсъждавате. Взимате починалите от болест заразила милиони в рамките на година и ги сравнявате с болест, която е от вчера. Пак искам някой от вас да ми каже колко ще загинат, ако се разболеят от Ковид-19, колкото се разболяват от грип?
И да питам още нещо - Как си представяте България да вдигне карантината и да ви пусне (не че някой ви е спрял) а другият свят не?
Как си представяте да има икономика България, ако другият свят се е изолирал? И последен въпрос. Коя от вас ще застане в крематориума да пъха труповете, когато служителите също се разболеят? Коя от вас ще иде на погребение на свой близък, починал от Ковид? Ако можете ще го прегърнете ли?
Много е лесно само да се оплакваме от мерките и да "си разсъждаваме", само че не става без да виждате по-голяма картина. А вие виждате само конспирации и толкова са ви затънали мозъците в тях, че не виждате дори света наоколо.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:38 от bubanka

# 15 073
  • София
Много Ви моля, вие имали ли сте пневмония някога?! Най-малкото ще имате задух, абсурд е да имаш пневмония и да ти няма нищичко, освен дразнене в гърлото.

П.П. Говорим за двустранна. Брат ми кара едностранни без кашлица, но задуха и затрудненото дишане ги усеща още първите дни.

С тежка вродена алергична астма съм, която води до това че почти всяка година пролет, за съжаление стигам до пневмония, понякога не една и всеки път симптомите са различни. Имала съм пъти, в които съм я изкарвала накрак (последните няколко пъти), имала съм и пъти, в които съм лежала със седмици и месеци на легло без да мога да си поема въздух.... В 11 или 12 клас, нямам спомен точно изкарах четири пневмонии една след друга. Пневмонията не всеки път, за съжаление протича по един и същ начин и не винаги индикациите за нея са еднакви, в това се крие и коварността на самото заболяване.  Атипичните пневмонии, тези които започват без симптоми или не развиват част от симптомите на болестта вредят доста повече и след това се връщат и удрят с двойна сила....

# 15 074
Борис Джонсън е с положителен тест за КВ.
Тъкмо сега ще излезе като герой от битка. За него въобще не съм притеснена. Най-добрите лекари на Англия ще му пазят леглото и ще има достъп до всичко възможно. А после най-вероятно ще разправя как всеки един в Англия ще го изкара така обгрижено и леко, защото гадните чужденци най-после не им цоцат системата.

Желая му да се оправи бързо, разбира се.
Но ми е все така противен като политик.
Нкой не е притеснен, че ще се спомине Борис, притеснението е, че точно в момента промени в правителството не са пожелателни, а щом той го има и други от правителството ще го имат - последно здравния министър е с положителен тест, очакваме още.
Иначе, че е противен, противен е но за момента е по-малкото зло.

Общи условия

Активация на акаунт