Съвсем лека кашлица - ЛЛ така и не я откри, а ме лекува от "летен грип" с една камара лекарства, докато не ме закараха в болница. Пневмониите в зависимост от причинителя може да са с различна клинична картина.
А, ако не броим брат ви, вие имала ли сте, че така компетентно се изказвате по въпроса с "плевмониите"?
Аз съм имала и едностранна и двустранна пневмония. Да едната не я откри със слушалка, но имах съмнение, защото имах затруднено дишане, което ме прати на ренген. Нямах и кашлица и температура.
За пръв път чувам човек живял 3 месеца със възпаление наистина. Вие откъде сте толкова сигурна, че три месеца сте била с пневмония, а не сте имали някой вирус, който в последствие е възпалил белите Ви дробове?!
П.П. Преди Вие да се изказвате неподготвена, прочетете какво е пневмония и как се стига до пневмонията.
Наистина - откъде ли мога да съм сигурна!!? Като начало има добри диагностици - още в приемния кабинет в Белодробната болница лекарката ме разпита за симптомите и позна какъв може да е причинителя и след всички изследвания и тестове, а те повярвайте ми никак не бяха малко се оказа, че е права. Ами не знам, как е възможно да съм жива, ама е факт. Защо на вас не ви ли се иска да е така?
Заболяването пневмония за сведение не се дели на едностранна и двустранна, а на вирусна и бактериална - това коя част от белия дроб ще засегне не ги категоризира, а показва фаза и тежест на болестта. Чела съм достатъчно, но на вас са ви малко замъглени понятията очевидно.