COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 661
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 015
И чичо Боре го прихванал. Вчера Чарли, днес и Борето.

# 15 016
  • софия
Скрит текст:
Майка ми каза, че когато са боледували от шарка, са слагали знак на вратите на къщите.
По време на демокрацията ли е било това ?
На комунизма.
Да, слагаха се табели с червен кръст, пишеше кой е болният и срок на карантината. Имаше участъков лекар и медицинска сестра, които минаваха да проверят как е болният. И така знаеш, че еди къде си има болен от варицела или скарлатина.
същото разказвах и аз на моите деца. Като бях малка, апартамента под нас имаха картонена табелка с червен кръст на вратата, защото някое от децата беше болно от шарка. Нямаше паника в блока, но на мен ми иглеждаше много страшно и като слизах по стълбте бързо бързо притичвах покрай тях. Не мисля, че някой е дезинфекцирал парапети, копчета, дръжки, асансьори и т.н.

Не нам къде е ключа от палатката. Не знам от кой момент нататък ставаме послушни овце ... Но да се ядосваме на тези, които се връщат (например) е висша форма на НЕобщество!

# 15 017
  • София
Обръщение на директора на болница ИСУЛ към обществеността:

Писмото на ИСУЛ е много точно. Може да не е написано кой знае колко добре, но хората си казват, каквото трябва
- епидемията ще се разрастне
- докторите ще го отнесат и сега има доста заразени
-  възможно е да се наложи избор на това кой да е на апарат и кой не
- има и други болести, освен тези

# 15 018
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

Няма да се разбунтува. Дотогава ще са приписали още 20-30 жертви на короната и всички ще са умрели от страх. Нищо че срещу тези 30 стоят 3000 жертви на грип. Всичко е игра на числа, както казах, а хората не умеят да боравят критично с числа. Грубо казано, манипулаторите използват статистиката в тяхна полза. От десетки хиляди жертви на грип , могат да си приписват на короната колкото искат до безкрай. Така че този фарс ще свърши когато световния елит реши. Това не би било възможно , ако короната беше единствената болест, водеща до смърт, но за съжаление не е .

# 15 019
Джонсън нали искаше да гради стаден имунитет, ето един истински водач, който пръв повежда хората в битка и показва нагледно какво трябва да се прави. Трябва и други членове на правителството да се включат до 70%.
А какви са другите опции? До тук има само една - стаден имунитет. Дали чрез преминаване на вируса, или чрез ваксина....

# 15 020
Скрит текст:
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.
КЪде е?    Smiley
Като видят хората, че никакъв Апокалипсис не се очертава, ще почнат първо да се чудят що ги държат като затворници без съд и присъда в мирно време, а после....После работата е ясна.
Не знам, Франс, генералът ежечасно ни казва, да очакваме ненормалния живот на епидемията, който идва. Преди казваше - ще опитаме да го спрем. Сега вече си казва - той идва, а след това ще ви тестуваме...оцелелите Grinning
Ами, лесно е..."изключваш" генерала.   Smiley

# 15 021
  • Пловдив
Няма да се разбунтува. Дотогава ще са приписали още 20-30 жертви на короната и всички ще са умрели от страх. Нищо че срещу тези 30 стоят 3000 жертви на грип. Всичко е игра на числа, както казах, а хората не умеят да боравят критично с числа.
Ей, чак сега ли го откри евреят / рептилите / мафията / нашите местни диктатори / друго - посочете, начина да държи населението в подчинение и немислене!

# 15 022
Шарката не е толкова страшна, защото не се кара от всички хора накуп и варицела рядко има усложнения.  Коронавирусът убива и то много хора наведнъж.
Едрата шарка,  която е страшната, вече е изкоренена.

# 15 023

Паника и то от лечебно заведение.
Малко звучи като - умрете си вкъщи....
И да не забравяте, че вие сами сте си виновни.

Защото същото това общество и управляващи, които измисляха правилата, по които да функционира всяко едно лечебно заведение беше много удобно в изминалите 10 години примерно...А сега всички сме под заплаха да се решава кой да е на апарата и кой не...

# 15 024
Според мен посланието е,  ако сме здрави да си стоим вкъщи.  Понеже освен ковид19 има и много други болести.

Като призив да внимаваме да не разболеем персонала и да се отнасяме сериозно към препоръката да оставане вкъщи, указания как да действаме при симптоми и тн.

# 15 025
  • Mediterraneo
Една трета от испанците с коронавирус са под 50-годишна възраст, въпреки че само 17% са хоспитализирани, а възрастовата група с най-много случаи на инфекция е от 50 до 59 години.

# 15 026
  • Germany
От настроението в темата явно хората в България от всичко са недоволни. От многото мерки, от малкото мерки, от ББ, но и от щаба му. Сега и от обръщението на лекарите. То това се случва във все повече държави, не е лъжа, че се отказва лечение на по-възрастните. Не е и лъжа, че и по-млади хора умират от Ковид19. А съвсем не е лъжа, че доста млади имат нужда от интензивно лечение.

# 15 027
Борис Джонсън като нищо да си измисля.
Някои сте много зле... Тестът му е положителен, не твърди просто, че има вируса. Изобщо не е изненадващо, че го е пипнал, още преди две седмици имаше министър от правителството с положителен тест.

# 15 028
По повод на обозначаване жилищата на заразени - излишно е изобщо да се коментира! Има едно чудо, наречено Регламент за защита на личните данни, а медицинските са много чувствителни такива. Така че ако някой си позволи да го направи, после няма да може да си плати глобата.
Когато в детските градини има болно дете от варицела или скарлатина, винаги има на входа карантинна бележка, на която пише името на детето и групата, а при нови заболели - техните имена се дописват на същата бележка. Радвам се, че директорките на ДГ не разсъждават в посока защита на личните данни, и предоставят информация на родителите на все още здравите деца, за да могат, ако преценят да спрат децата си от градина.

Смятам, че е абсолютно задължително на вратите да се обозначава, че има човек (хора) с карантина. И това е не за да го сочат с пръст, а за да се запази здравето на околните, съседи, приятели. Така беше по времето на социализма, но тогава имаше и още нещо - болни под карантина не ходеха в поликлиниките, а лекарите идваха на място да ги преглеждат и лекуват. В крайна сметка ние никога не сме се подигравали на такива деца/хора, защото трябва наистина да си много тъп да се подиграваш, при положение, че следващият може да си ти.

И между другото, на вратите просто стоеше бележка червен кръст с надпис под него КАРАНТИНА от дата, до дата, нямаше друга информация на тях. Бележката лекарите я даваха на хората (имаха си такива в лекарските чанти), да си я залепят на вратата.

# 15 029
  • Sredets/Burgas

Паника и то от лечебно заведение.
Малко звучи като - умрете си вкъщи....

Не е никава паника... Просто си знаят дереджето (положението).
Покрай тази нова болест се случи и едно положително нещо -
взе че най-накрая лъсна в целия си блясък,
съвсем буквално, голият з@дник на "здравната" ни система и не само на нашата...

Общи условия

Активация на акаунт