COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 731
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 000
  • София
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

# 15 001
Борис Джонсън като нищо да си измисля.

# 15 002
По повод на обозначаване жилищата на заразени - излишно е изобщо да се коментира! Има едно чудо, наречено Регламент за защита на личните данни, а медицинските са много чувствителни такива. Така че ако някой си позволи да го направи, после няма да може да си плати глобата.
Когато в детските градини има болно дете от варицела или скарлатина, винаги има на входа карантинна бележка, на която пише името на детето и групата, а при нови заболели - техните имена се дописват на същата бележка. Радвам се, че директорките на ДГ не разсъждават в посока защита на личните данни, и предоставят информация на родителите на все още здравите деца, за да могат, ако преценят да спрат децата си от градина.

# 15 003
Във връзка с апокалиптичните мнения, които чета тук, и във връзка с готовността генералът да "брои пилците" още през май (демек - кой с имунитет), искам да ви попитам - другата седмица ще ходя на работа. Един вид разстоянието от Плиска до Орлов мост, как е най--добре:

1. Пеша, на въздух, а и движението е форма на живот. Спазвам дистанция 3 м. Обаче - ето тук се чуха мнения, че в Италия, който излезе се разболявал! Уау!.  тая гад живеела във въздуха до 3 часа, е аз отде да знам кой кихо-кашлял пет -десет минути преди да мина?
2. С колата - мъка с паркиране, но пък най-сигурен вариант, да? Няма движение. Но пък много метална тая кола.
3. С градския.....е, с този вариант ще стана кандидат за представителната извадка след месец или когато "кажат докторите".

Посъветвайте ме, моля!
Аз бих ходила пеша. Предполагам, че италианката е в Бергамо или някой друг много заразен град, където вирусите са многократно повече. Това с колата е мисия невъзможна, ако живееш в зона, която сега е безплатна. Аз съм в синята и толкова много коли в работен ден никога не съм виждала.

# 15 004
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

Гладът е по-силен от страха.

# 15 005
Относно тестването. В Северна Италия тест за КОВИД-19 се прави само на хора със сериозни симптоми. Ако вдигнеш малко температура, но липсват други симптоми не ти обръщат внимание. Според мен там хората с леки симптоми или без симптоми, дори не разбират какво им се е случило. Декларираните слуаи са 80 хиляди, но вероятно става дума за поне половин милион. На това се дължи и голямата смъртност. Лично мое очакване е, че скоро в Бергамо епидемията ще затихне, защото там голям процент от населението е прекарало болеста.

Относно карантината. Има информация от първа ръка, че много от завръщащите се от чужбина дават фалшиви адреси и фалшиви телефони и после са неоткриваеми. За кои много става дума, предполагам се сещате.

# 15 006
Написано по този начин обръщението на ИСУЛ е... Направо не знам как да го опиша. Предполагам, че такива обръщения ги пишат професионалисти, а не лекари, така че, който е писал въпросното, по-добре да се спре да се изявява.

# 15 007
  • Пловдив
Обаче е страшно, наистина страшно как някои потребители буквално злорадстват, ама как така нямате работа, ама как така си позволявате да разсъждавате, ама да умрете ли искате, ако това са реални хора, се плаша наистина.
То да си позволяваш, как да е, ама повечето от онези, дето се праскат, че разсъждавали, не го умеят много добре разсъждаването.
Колкото до нямането на работа - разбирам ги напълно онези, които са притеснени за това. Тъкмо писах в една друга тема, че и за нас, на които ни върви заплатата, не ни е все едно какво става с икономиката, макар да не сме засегнати толкова пряко - засегнати сме косвено, щото при свита икономика и нашите доходи ще паднат; но мерките са приети за необходими не само у нас и няма какво да се направи. Получих отговор, че сит на гладен не вярва и че съм била като ББ. Сега пък сме злорадствали. Е ми - мислещи хора, какво да ги правиш.

# 15 008
Вече и на децата е ясно, че план няма. Стойте си по къщите, ако се разболеете от КВ ако обичате не идвайте в болниците, ако се разболеете от друго - също. Не може болничен, не може ЖК, ако обичате не занимавайте лекарите. Те са на първа линия, имаме около 40-50 болни и издъхваме.
Наистина ли не издават болнични на хора със симптоми? Това не го знаех.
Иначе всичко друго си е така, ако може да си боледуваме вкъщи и на никого да не пречим, това е посланието.
На нас ни пуснаха съобщение и от компанията за доброволно ЗО, ако обичаме да не си запазваме часове за никакви лекари защото: 1. здравната застраховка не важала при пандемия и 2. да не се струпваме в лекарските кабинети, щяли сме да се заразим.
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.
ЛЛ също панически те съветват да си седиш дОма и да не ги притесняваш.
Уж е пандемия, а реално няма откъде да получиш медицинска помощ в момента. И не говорим за опит за влизане в болница въобще, а за елементарни консултации.
Само седиш и се молиш да си здрав докато трае всичко.

# 15 009
  • София
Скрит текст:
Във връзка с апокалиптичните мнения, които чета тук, и във връзка с готовността генералът да "брои пилците" още през май (демек - кой с имунитет), искам да ви попитам - другата седмица ще ходя на работа. Един вид разстоянието от Плиска до Орлов мост, как е най--добре:

1. Пеша, на въздух, а и движението е форма на живот. Спазвам дистанция 3 м. Обаче - ето тук се чуха мнения, че в Италия, който излезе се разболявал! Уау!.  тая гад живеела във въздуха до 3 часа, е аз отде да знам кой кихо-кашлял пет -десет минути преди да мина?
2. С колата - мъка с паркиране, но пък най-сигурен вариант, да? Няма движение. Но пък много метална тая кола.
3. С градския.....е, с този вариант ще стана кандидат за представителната извадка след месец или когато "кажат докторите".

Посъветвайте ме, моля!
Аз бих ходила пеша. Предполагам, че италианката е в Бергамо или някой друг много заразен град, където вирусите са многократно повече. Това с колата е мисия невъзможна, ако живееш в зона, която сега е безплатна. Аз съм в синята и толкова много коли в работен ден никога не съм виждала.
Благодаря, Недоволна, и аз се ориентирам към този вариант, а и движението много ми липсва последно време. Обаче изумявам, ако това в Бергамо е възможно, щото и в Сф си е огнище, така че....

# 15 010
КЪде е?    Smiley
Като видят хората, че никакъв Апокалипсис не се очертава, ще почнат първо да се чудят що ги държат като затворници без съд и присъда в мирно време, а после....После работата е ясна.

# 15 011
Обръщение на директора на болница ИСУЛ към обществеността:

Паника и то от лечебно заведение.
Малко звучи като - умрете си вкъщи....

# 15 012
Обръщение на директора на болница ИСУЛ към обществеността:

Паника и то от лечебно заведение.
Малко звучи като - умрете си вкъщи....
И да не забравяте, че вие сами сте си виновни.

# 15 013
  • София
Скрит текст:
КЪде е?    Smiley
Като видят хората, че никакъв Апокалипсис не се очертава, ще почнат първо да се чудят що ги държат като затворници без съд и присъда в мирно време, а после....После работата е ясна.
Не знам, Франс, генералът ежечасно ни казва, да очакваме ненормалния живот на епидемията, който идва. Преди казваше - ще опитаме да го спрем. Сега вече си казва - той идва, а след това ще ви тестуваме...оцелелите Grinning

# 15 014
Според мен посланието е,  ако сме здрави да си стоим вкъщи.  Понеже освен ковид19 има и много други болести.

Общи условия

Активация на акаунт