COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 388
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 030
Имала съм уважаема - атипична - три месеца с 37-38 гр. температура,  болница и после още два се възстановявах.
Съвсем лека кашлица - ЛЛ така и не я откри, а ме лекува от "летен грип" с една камара лекарства, докато не ме закараха в болница. Пневмониите в зависимост от причинителя може да са с различна клинична картина.
А, ако не броим брат ви,  вие имала ли сте, че така компетентно се изказвате по въпроса с "плевмониите"?

Аз съм имала и едностранна и двустранна пневмония. Да едната не я откри със слушалка, но имах съмнение, защото имах затруднено дишане, което ме прати на ренген. Нямах и кашлица и температура.
За пръв път чувам човек живял 3 месеца със възпаление наистина. Вие откъде сте толкова сигурна, че три месеца сте била с пневмония, а не сте имали някой вирус, който в последствие е възпалил белите Ви дробове?!

П.П. Преди Вие да се изказвате неподготвена, прочетете какво е пневмония и как се стига до пневмонията.

Наистина - откъде ли мога да съм сигурна!!? Като начало има добри диагностици - още в приемния кабинет в Белодробната болница лекарката ме разпита за симптомите и позна какъв може да е причинителя и след всички изследвания и тестове, а те повярвайте ми никак не бяха малко се оказа, че е права.  Ами не знам, как е възможно да съм жива, ама е факт. Защо на вас не ви ли се иска да е така?
Заболяването пневмония за сведение не се дели на едностранна и двустранна, а на вирусна и бактериална - това коя част от белия дроб ще засегне не ги категоризира, а показва фаза и тежест на болестта. Чела съм достатъчно, но на вас са ви малко замъглени понятията очевидно.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 14:46 от Banshee

# 15 031
  • Mediterraneo
Добре, де, кога издъхнаха бг болници при под 300 заразени?!

# 15 032
Обръщение на директора на болница ИСУЛ към обществеността:

Паника и то от лечебно заведение.
Малко звучи като - умрете си вкъщи....
Аз от много време повтарям, че цялата стратегия всъщност е точно закодирана в това изреченийце, ама...

# 15 033
От настроението в темата явно хората в България от всичко са недоволни. От многото мерки, от малкото мерки, от ББ, но и от щаба му. Сега и от обръщението на лекарите. То това се случва във все повече държави, не е лъжа, че се отказва лечение на по-възрастните. Не е и лъжа, че и по-млади хора умират от Ковид19. А съвсем не е лъжа, че доста млади имат нужда от интензивно лечение.
Мдам, това е темата на мрънкачите. Нищо, че в целия свят нещата стоят по почти същия начин, пак нашите държавници са им виновни. Манталитет! Някой чул ли е, че някоя здравна система би издържала на такъв силен натиск, ако обичате, цитирайте ми източници, не успявам да намеря.

# 15 034

Мъж на 54 години в Търново е интубиран , майка му на 74 е сравнително добре.

Откъде е тази информация?

# 15 035
Кой казва, че нашите са го измислили това ? Естествено, че са под контрола на световния елит.  И Мутафчийски играе театри на брифингите.
Икономиката и без това беше вече прегоряла със заложени бомби , сега използват вируса за да я сринат умишлено и да кажат, че е било заради вируса и да прикрият реалните проблеми. Паралелно да сплашат хората , които бяха започнали масови бунтове в Испания, Франция и къде ли не. И децата знаят и се доказа, че най-лесно се подчиняват хората със страх. Елементарно за мислещ човек и страшно сложно на вярващите на телевизора.
Дано по-бързо си постигнат целите и да се приключва с цирковете, че вече стана досадно.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 14:51 от LondonEye

# 15 036
Скрит текст:
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

Няма да се разбунтува. Дотогава ще са приписали още 20-30 жертви на короната и всички ще са умрели от страх. Нищо че срещу тези 30 стоят 3000 жертви на грип. Всичко е игра на числа, както казах, а хората не умеят да боравят критично с числа. Грубо казано, манипулаторите използват статистиката в тяхна полза. От десетки хиляди жертви на грип , могат да си приписват на короната колкото искат до безкрай. Така че този фарс ще свърши когато световния елит реши. Това не би било възможно , ако короната беше единствената болест, водеща до смърт, но за съжаление не е .
Да, а някой толкова добре "боравят" с тях, че направо се хващам за главата. И се вадят статистики, които са несъпоставими, и се правят някакви изчисления на база "аз знам повече от лекари и епидемиолози! Всички са маскари!"
Общо взето се плаша много силно от липсата на логика и здрав разум в мисленето на някой хора. Сравняваме домати с ягоди, прогнозираме нещата в бъдещето по-добре от Ванга и Нострадамус. Общо взето и на челна стойка в река с пирани ще застанат някой хора само и само да се докажат прави за разните си теории и колко са лоши властите.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:13 от bubanka

# 15 037
Скрит текст:
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

Какво по точно, ще направиш?! Ще вземеш калашника да бориш короната ли?!
Абсолютно нищо не можем да направим, освен да го забавим. Като не излизаме навън, предаването от човек на човек намалява. Като си мием ръцете редовно и минаваме със спирт, също намаля. Намаля обаче не означава спира!

Подкрепям абсолютно. Дори и да дойде вируса има си начин на действие. Нашата работа е да спазваме мерките и да забавим вируса.
По време на епидемия революция не се прави.
Странно....на мен пък това, което правят властимащите по цял свят, ми прилича точно на Революция.

С каква цел?

# 15 038
  • Sofia
Винаги си опитвам да чета изявленията и препоръките на лекарите много внимателно, и  с разбиране! И сега го направих. Но, няма как да не си задам следните въпроси:
-Ако, или когато почувствам неразположение, да си остана вкъщи, ако може да не ги безпокоя.
-Ако искам тест за КВ-най-добре на частно и сама да се оправям.
-Ако ми потрябва преглед при специалист (в нормална ситуация, не в ИП с КВ) - да запиша платен прием, че по касата има час след 2 месеца, когато може и да не съм жива!?! Еми вече взе да ми писва. Винаги досега, когато ми трябва лекар плащам на частно, тогава защо по ягодите плащам здравни и то на мах осиг. доход? И защо някой не ми ги опрости и без това не тежа на системата, а май и тя не ме иска!

# 15 039
Добре, де, кога издъхнаха бг болници при под 300 заразени?!

Кинти трябват, кинти....едно време се говореше за бяла мафия, без да искам никого да обиждам, обаче твоят въпрос е съвсем резонен - аз отдавна питам това - още като генералът каза, че имало 36 пациента с Ковид и болниците били пълни. И така, дами и господа наистина, защо изведнъж "издъхнаха" болниците при положение, че за момента няма никакъв апокалипсис?

# 15 040
  • Пловдив
Цитат
...при положение, че за момента няма никакъв апокалипсис?
И не е логично да очакват да настъпи, нали? Wink
Кинти всеки иска, едното изобщо не изключва другото. Имам предвид, това, че болниците, да речем, могат да използват момента да искат повече кинти, не изключва разумността на призивите да си стоим вкъщи и да не ходим до болницата за неща, които не са спешни.

# 15 041
  • Mediterraneo
И че, хич да не е, много хора и фирми направиха сума ти и дарения последните дни! 300 заразени, милиони дарения, а болниците вече изнемогват... Има нещо гнило в цялата работа, със сигурност.

# 15 042
Аз по-назад попитах има ли някой информация как са оползотворени даренията, но не можах да разбера. Поне за 1млн. лв се сещам дарения,които бяха обявени от ИП насам. Какво купиха, как си помогнаха, знаем ли?

# 15 043
От настроението в темата явно хората в България от всичко са недоволни. От многото мерки, от малкото мерки, от ББ, но и от щаба му. Сега и от обръщението на лекарите. То това се случва във все повече държави, не е лъжа, че се отказва лечение на по-възрастните. Не е и лъжа, че и по-млади хора умират от Ковид19. А съвсем не е лъжа, че доста млади имат нужда от интензивно лечение.
Понеже аз повдигнах темата за обръщението на лекарите, да кажа, че не съм недоволна от всичко. Живея в Германия, където по последна информация има над 45 000 потвърдени зазарени. Който ме е питал досега, съм му казвала, че за мен мерките в България са много по-адекватни и не разбирам защо хората са толкова недоволни. Тука беше страшно разхайтена ситуацията. Когато в България се обяви извънредно положение и се затвориха хората по къщите, тука още се подхилкваха, бутаха и ми се смееха, че пазя дистанция. Гледала съм и някои от брифингите с Мутафчийски, информирам се и за двете страни, понеже в едната живея, а в другата са семейството и голяма част от приятелите ми. Това не променя факта, че за мен това обръщение е написано по много лош начин. Не дава никаква нова информация, която човек не е чул по време на брифингите 20 пъти, прехвърля цялата вина и отговорност на гражданите и всява паника, ако случайно е останал някой неизперкал напълно. Не обвинявам лекарите, а авторът на това писание, който го е формулирал като статийка в булеварден вестник. Така не се пише официално обръщение, чиито адресат е болница.

# 15 044
  • София
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali

Общи условия

Активация на акаунт