COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 655
  • София
Тая сутрин има или няма нови, кво рече генерала? Или понеже не тестваме особено - само презконференцийки си даваме?

# 14 656
В Бургас момиче на 22 години в болница и две деца на 3 и 8 години заразени, май децата на лекаря казаха.
Спомена, че младите си боледуват със същите симптоми и последствия, като възрастните. Просто не стигат до фатален край толкова често, защото нямат съпътстващи заболявания. Наднорменото тегло също било проблем при всички възрасти. Ми аз май съм пухкавелка, не знам(( Момичето идва от Англия, лекарят с децата са били на ски в Пампорово мисля.
Доста реже вече генерала. На въпросът кога ще е пика и ще се разхлабват мерките, отговори нещо , че ще разберем като започне страшното (по-силно се изрази), мани-мани... рано сутрин се спекох пак.
Мъж на 54 години в Търново е интубиран , майка му на 74 е сравнително добре.

# 14 657
  • Sredets/Burgas
Политическата коректност на проф. Мутафчийски ми дойде малко в повече тази сутрин...Neutral Face

# 14 658
Края на януари бях болен със същата симптоматика като Covid-19. По това време около 20-30% бяха също болни в офиса като младите колеги го караха на крак с лека хрема. Аз си лежах у дома, до пневмония не стигнах.  Мисля, че сме много близко до изграждане на стаден имунитет и отмяна на ИП.

# 14 659
  • София
за мен изводът е следният - не искаме да харчим пари да разберем ние как сме, затова гледаме другите. Хем декларираме, че искаме да откриваме повече болни, хем правим малко тестове. Не ни е важно колко са го минали, защото това трябвало на края на епидемията да го мерим, ама кандисваме на хиляда човека извадка (не защото ние искаме, а защото ни го казват от други места). На мен ми е толкова разнопосочно всичко. И на финала "обстановката е динамична и непредвидима".
То е ясно как сме. Писах по-горе. Надявам се да изостанем на повече от 7-10 дни от стъпката, с която се движи Франция, но пак по-добре, че вървим с тях, а не с Испания, защото те започнаха заедно, а Испания вече са по-зле от Италия.

А за циганите – не знам дали забелязвате в световен мащам какъв е основният контингент заразени – от принцове до звезди, а у нас милионери. Това са все хора били на ски в скъпи чужди или наши курорти, пътували по света, но не по начина, по който пътуват бедните. Много приятно би било на почитателите на евгениката определен етнос, от който не сме да боледува, но ето, че богатите бели боледуват най-много.

# 14 660
  • София
Нови 12, след снощния брифинг в 17, общо 33 за последните 24 часа. И ние почнахме да съобщаваме объркано, ама карай.
Общо: 276 (вчера след 17 бяха 264 общо)

# 14 661
Мили хора. Имам въпрос.
Защо все още няма случай от Русе?
Много ми е странно.
Голям град, с много пътуващи от и за Румъния, както и от и за други точки в БГ.
Какво обяснение намирате?
Освен, че може би не тестват?

Защото правят много малко тестове, на много съмнителни случаи.
Или, защото Русенци са хлорирани от малки и короната заобикаля града Simple Smile

# 14 662
. Наднорменото тегло също било проблем при всички възрасти. Ми аз май съм пухкавелка, не знам(( Момичето идва от Англия, лекарят с децата са били на ски в Пампорово мисля.

Мъж на 54 години в Търново е интубиран , майка му на 74 е сравнително добре.

Ако е така в щатите ще мрат здраво. Там човек с нормално тегло, трудно се среща.

Да, децата са контактните на доктора ходил на Пампорово.

# 14 663
но ето, че богатите бели боледуват най-много.

Или ги тестват най-много.

# 14 664
  • София
Е, да, по-малкото зло е за предпочитане. не че е много успокояващо.

Това рапортуване  за 24 часа е объркващо. От колко до колко го броим денонощието - от 8 сутринта бринифга или от 0 часа нощем?

богатите бели имат достъп до всичко по-добро и веднага си треперят за гъзеца.

# 14 665
  • Bulgaria
Какво означава да държим кривата да не се качва рязко? Няма как това да се случи с тези мерки. Проблемът е, че лечението е дълго. Докато един пациент се лекува се появяват десетки нови. Казва, че няма как да изкарат армията. Аз наистина не разбирам какво правят.

# 14 666
  • София
С други думи - генералът си казва - понеже не тестваме особено, не ме питайте за карантината изобщо, чакайте, тепърва ще падат по улиците. Па тогава ще видим кога, как и колко. И всеки ден - ние сме още в началото на кривата, в началото. Мдааа, най-доброто тепърва предстои...

Тия 33 са от вчера след 8 сутринта. А тия 12, включени в тия 33, са от вчера след 17 ч.

# 14 667
Ако съм чула правилно генерала, то от 273 проби за 24 часа, 33 са положителни. Така процентът излиза висок. Но понеже не се изследват всички, а само хора стигнали до болница и контактите им, няма да има скоро ясна картина.
Не мисля, че някой приема за достоверна статистиката на коя да е държава.
33/273 =12 процента
276/6454 = 3 процента.

# 14 668

Това рапортуване  за 24 часа е объркващо. От колко до колко го броим денонощието - от 8 сутринта бринифга или от 0 часа нощем?
Мисля че от 8:00 до 8:00. В 17:00 часа съобщава някакви бройки, но винаги в 8:00 сутринта казва общите за 24 часа.

# 14 669
  • Sredets/Burgas

А за циганите – не знам дали забелязвате в световен мащам какъв е основният контингент заразени – от принцове до звезди, а у нас милионери. Това са все хора били на ски в скъпи чужди или наши курорти, пътували по света, но не по начина, по който пътуват бедните. Много приятно би било на почитателите на евгениката определен етнос, от който не сме да боледува, но ето, че богатите бели боледуват най-много.

Тая тенденция на всички ни е ясна, но за контингента... Другаде къде имат  толкова "римляни" на глава от населението...
Че не дават и да попиташ...

Общи условия

Активация на акаунт