COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 720
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 985
Скрит текст:
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

Какво по точно, ще направиш?! Ще вземеш калашника да бориш короната ли?!
Абсолютно нищо не можем да направим, освен да го забавим. Като не излизаме навън, предаването от човек на човек намалява. Като си мием ръцете редовно и минаваме със спирт, също намаля. Намаля обаче не означава спира!

Подкрепям абсолютно. Дори и да дойде вируса има си начин на действие. Нашата работа е да спазваме мерките и да забавим вируса.
По време на епидемия революция не се прави.
Странно....на мен пък това, което правят властимащите по цял свят, ми прилича точно на Революция.

# 14 986
Няма забрана за излизане на баби или майки с деца.
Разбира се, че няма. Дават се сигнали за струпване на хора, което било забранено. Стоят някои по терасите по цял ден и дебнат да не се събере някой около блока....Joy

# 14 987
Много Ви моля, вие имали ли сте пневмония някога?! Най-малкото ще имате задух, абсурд е да имаш пневмония и да ти няма нищичко, освен дразнене в гърлото.

П.П. Говорим за двустранна. Брат ми кара едностранни без кашлица, но задуха и затрудненото дишане ги усеща още първите дни.

Имала съм уважаема - атипична - три месеца с 37-38 гр. температура,  болница и после още два се възстановявах.
Съвсем лека кашлица - ЛЛ така и не я откри, а ме лекува от "летен грип" с една камара лекарства, докато не ме закараха в болница. Пневмониите в зависимост от причинителя може да са с различна клинична картина.
А, ако не броим брат ви,  вие имала ли сте, че така компетентно се изказвате по въпроса с "плевмониите"?

# 14 988
Няма забрана за излизане на баби или майки с деца.
Разбира се, че няма. Дават се сигнали за струпване на хора, което било забранено. Стоят някои по терасите по цял ден и дебнат да не се събере някой около блока....Joy
Щото са загрижени, че струпаните ще заемат леглата в болницата и за тях няма да има свободни Wink а са изпълнявали стриктно разпоредбите. Еее, няма справедливост в тоз живот

# 14 989
  • Sredets/Burgas
Преди няколко дни на нощно дежурство, в спешното имат следния случай:
Идва пребит наркоман, разбили му носа, целия в кървища...
И кво` правим? Работи се голи ръце `щото ръкавици няма...
Вече сериозно се притеснявам, че тия хора на първа линия,
на фронта, както се изразяват, ще пипнат много по-опасни неща от коронавирус Neutral Face

# 14 990
Нямам идея публикувано ли е,Борис Джонсън е с корона вирус.Искаше стаден имунитет.....
http://kanal3.bg/news/world/europe/119232-Britanskiyat-premier-B … en-s-koronavirusa

# 14 991
А дали някъде срещнахте съвет, в контекста на фанатичното чистене 😏, как да се третира дървен под, омаслено дърво? Имам препарат за него, но не е нито белина, нито нещо силно дезинфекциращо. Прочетох колко се задържа вируса върху пластмаса, желязо, но не и върху дърво.

Както до сега  си го третирала.И за настроение, що рече Шива

# 14 992
  • София
Едва ли някой нормален няма да излиза от вкъщи неопределенео време. Ясно е , че или ни готвят много дълга карантина или нямат идея какво правят. Та единственият начин да си запазим здравето за 3+ месеца  е спорт и разходки. След изявленията на Мутафчийски и Борисов последните два дни който твърди, че имаме план, или е трол, или не се напряга да мисли много много. Мутафчийски пък на един  сериозен въпрос не отговори, само се прави на луд. Очевидно се наслаждава на властта си и да се гаври с хората.
Вече и на децата е ясно, че план няма. Стойте си по къщите, ако се разболеете от КВ ако обичате не идвайте в болниците, ако се разболеете от друго - също. Не може болничен, не може ЖК, ако обичате не занимавайте лекарите. Те са на първа линия, имаме около 40-50 болни и издъхваме.
Според мен и на Мутафчийски му е ясно, че няма да го бъде дълго това, и в крайна сметка той ще отнесе общественото недоволство. Не мисля че идва от него цялата история, той е само "вестоносецът", който няма полезен ход. Нормално е да е изнервен човекът.
Обаче е страшно, наистина страшно как някои потребители буквално злорадстват, ама как така нямате работа, ама как така си позволявате да разсъждавате, ама да умрете ли искате, ако това са реални хора, се плаша наистина.

# 14 993
  • Пловдив
Майка ми каза, че когато са боледували от шарка, са слагали знак на вратите на къщите.
По време на демокрацията ли е било това ?
На комунизма.
Да, слагаха се табели с червен кръст, пишеше кой е болният и срок на карантината. Имаше участъков лекар и медицинска сестра, които минаваха да проверят как е болният. И така знаеш, че еди къде си има болен от варицела или скарлатина.

# 14 994
  • София
Във връзка с апокалиптичните мнения, които чета тук, и във връзка с готовността генералът да "брои пилците" още през май (демек - кой с имунитет), искам да ви попитам - другата седмица ще ходя на работа. Един вид разстоянието от Плиска до Орлов мост, как е най--добре:

1. Пеша, на въздух, а и движението е форма на живот. Спазвам дистанция 3 м. Обаче - ето тук се чуха мнения, че в Италия, който излезе се разболявал! Уау!.  тая гад живеела във въздуха до 3 часа, е аз отде да знам кой кихо-кашлял пет -десет минути преди да мина?
2. С колата - мъка с паркиране, но пък най-сигурен вариант, да? Няма движение. Но пък много метална тая кола.
3. С градския.....е, с този вариант ще стана кандидат за представителната извадка след месец или когато "кажат докторите".

Посъветвайте ме, моля!

# 14 995
Борис Джонсън нали това искаше, ето, заразил се е, сега вече може да си чака имунитета на спокойствие.

# 14 996
Обръщение на директора на болница ИСУЛ към обществеността:

# 14 997
Имала съм уважаема - атипична - три месеца с 37-38 гр. температура,  болница и после още два се възстановявах.
Съвсем лека кашлица - ЛЛ така и не я откри, а ме лекува от "летен грип" с една камара лекарства, докато не ме закараха в болница. Пневмониите в зависимост от причинителя може да са с различна клинична картина.
А, ако не броим брат ви,  вие имала ли сте, че така компетентно се изказвате по въпроса с "плевмониите"?

Аз съм имала и едностранна и двустранна пневмония. Да едната не я откри със слушалка, но имах съмнение, защото имах затруднено дишане, което ме прати на ренген. Нямах и кашлица и температура.
За пръв път чувам човек живял 3 месеца със възпаление наистина. Вие откъде сте толкова сигурна, че три месеца сте била с пневмония, а не сте имали някой вирус, който в последствие е възпалил белите Ви дробове?!

П.П. Преди Вие да се изказвате неподготвена, прочетете какво е пневмония и как се стига до пневмонията.

# 14 998
Джонсън нали искаше да гради стаден имунитет, ето един истински водач, който пръв повежда хората в битка и показва нагледно какво трябва да се прави. Трябва и други членове на правителството да се включат до 70%.

# 14 999
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...

Общи условия

Активация на акаунт