COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 757
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 970
Майка ми каза, че когато са боледували от шарка, са слагали знак на вратите на къщите.
По време на демокрацията ли е било това ?

# 14 971
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

Какво по точно, ще направиш?! Ще вземеш калашника да бориш короната ли?!
Абсолютно нищо не можем да направим, освен да го забавим. Като не излизаме навън, предаването от човек на човек намалява. Като си мием ръцете редовно и минаваме със спирт, също намаля. Намаля обаче не означава спира!

# 14 972
Нямам намерение да споря с хора, които вярват, че за три месеца 70% от нас ще се разболеят, при мерките, които се взимат и че изобщо това е целта. Тези хора са проспали всички часове по математика и логика, това е. Вярвайте в каквито глупости искате, фактите са, че аз със сигурност не съм тази, която говори неверни и преувеличени неща.

# 14 973
  • София
Темата стана хиляда страници, някой доброволец да пусне нова?

Вижте, все ми е тая кой кой е в темата и от какъв "лагер" е - чийто най-оптимистичен възможнен вариант стане истина, ще черпи! И ние ще го черпим!

# 14 974
И още не мога да си обясня това, как пневмония протича безсимптомно.

Не всички развиват пневмонията. Иначе и аз не мога да си го обесня, как така го боляло гърлото, отишъл да му погледнат белите дробове, откъде се е сетил, че проблемът е там, като е имал други симтоми?! Този Домувчиев бая си подслъгва май.

Е, не - нямало как да се сети, че може да се е заразил ...
Не послъгва, а и не е възможно да е толкова тъп и неинформиран, колкото предполагаш - да не живее на друга планета?

# 14 975
Много Ви моля, вие имали ли сте пневмония някога?! Най-малкото ще имате задух, абсурд е да имаш пневмония и да ти няма нищичко, освен дразнене в гърлото.

П.П. Говорим за двустранна. Брат ми кара едностранни без кашлица, но задуха и затрудненото дишане ги усеща още първите дни.

# 14 976
  • Пловдив
Майка ми каза, че когато са боледували от шарка, са слагали знак на вратите на къщите.
Не, по време на недемокрацията беше.
80-те години.

Снежанке, бре, тези, на които им няма нищичко, очевидно нямат пневмония.
Пневмонията е симптом в случая. При част от болните / заразените. Леките случаи нямат пневмония, но носят вируса.
П.П. Сега прочетох, че и ти казваш същото на друг. Сори, тая тема няма как да се следи, дори човек да иска. Flushed

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 13:59 от Магдена

# 14 977
На комунизма.

# 14 978
  • Варна
Няма забрана за излизане на баби или майки с деца. Няма как да не се излиза до септември, примерно от вкъщи, ако все има по някой разболял се от корона вируса, който няма как да се изпари като дим. Идеята на 2 те седмици вкъщи е, не че вируса ще приключи ами ще има плавна заболеваемост и болниците ще могат да поемат и обслужат заболелите при нужда. Щом ромските етноси не спазват да се паркират там полицейски коли за период от поне 2 седмици.

# 14 979
Има хора, които уж се чувстват добре под домашна карантина - умират. Има нещо много съмнително в протичането на болестта. Доста май и въобще не кашлят. И това с температурата варира.

Мда, ето малко хорър:
"Дете остана 16 часа с трупа на майка си, заболяла от COVID-19" Жената е била 42-годишна лекарка. Толкова пък да не е наясно със симптомите не ми се вярва.
http://kanal3.bg/news/world/USA/119082-Dete-ostana-16-chasa-s-tr … la-ot-COVID-19%22

# 14 980
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

Какво по точно, ще направиш?! Ще вземеш калашника да бориш короната ли?!
Абсолютно нищо не можем да направим, освен да го забавим. Като не излизаме навън, предаването от човек на човек намалява. Като си мием ръцете редовно и минаваме със спирт, също намаля. Намаля обаче не означава спира!

Подкрепям абсолютно. Дори и да дойде вируса има си начин на действие. Нашата работа е да спазваме мерките и да забавим вируса.
По време на епидемия революция не се прави.

# 14 981
По време на демокрацията на мен ми сложиха бележка за вратата заради варицела. Бях на 16, което значи 2006 г. В бележката, която ни казаха да се залепи на външната врата пишеше, че от дата до дата е наложена карантина, поради заболяване от варицела на член от семейството.

# 14 982
Аз мисля, че няма да можем да контролираме нещата по същата причина, поради която не можем да ги контролираме и сега. Винаги ще има безсимптомни или леки случаи, които ще разнасят. Но дано ти си права! Наистина искам да е така.
Сега не можем да ги контролираме така, защото сме в напреднал стадий и защото в Европа до последно се смяха и празнуваха и изпуснаха положението. Този начин на контрол е приложим при малък брой случаи и държави като Китай, Корея и т.н. съвсем успешно се справят.

Мутафчийски каза, че предложението на тези от Харвард съвпада с техните планове след края на епидемията.

# 14 983
Пореден сигнал, какво на практика се случва когато някой е зле и има съмнение за короновирус.:
"Казаха да се изследваме на частно". Как властите реагират на съмнение за COVID-19
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30512477.html
Без коментар съм. Mask

# 14 984
Едва ли някой нормален няма да излиза от вкъщи неопределенео време. Ясно е , че или ни готвят много дълга карантина или нямат идея какво правят. Та единственият начин да си запазим здравето за 3+ месеца  е спорт и разходки. След изявленията на Мутафчийски и Борисов последните два дни който твърди, че имаме план, или е трол, или не се напряга да мисли много много. Мутафчийски пък на един  сериозен въпрос не отговори, само се прави на луд. Очевидно се наслаждава на властта си и да се гаври с хората.

Общи условия

Активация на акаунт