COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 243
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 045
  • Пловдив
Добре, де, кога издъхнаха бг болници при под 300 заразени?!
Те са издъхнали още преди коронавируса.
Сега ги реанимират с малко дарения.
Още има мегдан за прием на болни. После са спортните зали.

# 15 046
На едновремешните бележки за карантина пишеше и заболяването. Варицела/Морбили/Паротит/Скарлатина.

Болниците не са издъхнали от КОВИД, а от злоупотреба с КП. Колко такива случая има, на умишлено източване на НЗОК?

# 15 047
Цитат
...при положение, че за момента няма никакъв апокалипсис?
И не е логично да очакват да настъпи, нали? Wink
Кинти всеки иска, едното изобщо не изключва другото. Имам предвид, това, че болниците, да речем, могат да използват момента да искат повече кинти, не изключва разумността на призивите да си стоим вкъщи и да не ходим до болницата за неща, които не са спешни.

Е, аз не знам някой да ходи до болница за неща, които не са спешни. Имам приятелка, която работи в Пирогов и казва, че е толкова празно, та чак зловещо. Въпросът е друг - как така изведнъж болниците издъхнаха, като има само 40-ина пациенти в тях с Корона?

# 15 048
  • Mediterraneo
Те са издъхнали още преди коронавируса.
Сега ги реанимират с малко дарения.
Още има мегдан за прием на болни. После са спортните зали.

А, това е отговорът!

# 15 049
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно,

Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

И какво като дойде?  Следва да знаете какво трябва да правите

Какво по точно, ще направиш?! Ще вземеш калашника да бориш короната ли?!
Абсолютно нищо не можем да направим, освен да го забавим. Като не излизаме навън, предаването от човек на човек намалява. Като си мием ръцете редовно и минаваме със спирт, също намаля. Намаля обаче не означава спира!

Подкрепям абсолютно. Дори и да дойде вируса има си начин на действие. Нашата работа е да спазваме мерките и да забавим вируса.
По време на епидемия революция не се прави.
Странно....на мен пък това, което правят властимащите по цял свят, ми прилича точно на Революция.
С каква цел?
Ами, не съм политолог, нито социолог...мога само да гадая...
-разместване на финансови потоци
-пренареждане на капитали
-сриване на китайската икономика, която е завладяла света
-повсеместно и задължително ваксиниране на целокупното вселенско население с ваксина "антиковид"
-въртят се и някакви мушенгии покрай Тръмп....
-и петролния бизнес беше намесен, донякъде...
-разчистване на населението, особено на болните -тежест за всяка здравна система...

Сигурно има и още, просто аз нямам "икономически/политически" очи, за да видя целия спектър...

# 15 050
Аз по-назад попитах има ли някой информация как са оползотворени даренията, но не можах да разбера. Поне за 1млн. лв се сещам дарения,които бяха обявени от ИП насам. Какво купиха, как си помогнаха, знаем ли?

В БГ не трябва да се даряват пари, а апаратура или вещи. Доказано е вече многократно, че парите лесно се крадат

# 15 051
Кой казва, че нашите са го измислили това ? Естествено, че са под контрола на световния елит.  И Мутафчийски играе театри на брифингите.
Икономиката и без това беше вече прегоряла със заложени бомби , сега използват вируса за да я сринат умишлено и да кажат, че е било заради вируса и да прикрият реалните проблеми. Паралелно да сплашат хората , които бяха започнали масови бунтове в Испания, Франция и къде ли не. И децата знаят и се доказа, че най-лесно се подчиняват хората със страх. Елементарно за мислещ човек и страшно сложно на вярващите на телевизора.
Дано по-бързо си постигнат целите и да се приключва с цирковете, че вече стана досадно.
Моля ви, спрете се! Осъзнайте се! Спрете с тези тесногръди, конспиративни и лишени от грам мисъл или логика разсъждения! Разсъждавайте след няколко месеца в каквато посока искате! Но сега просто спазвайте мерките, не ходете без маска/шал или квото там се сетите навън. Не ви го казвам, щото ми пука за вашето здраве, а защото ми пука за здравето на децата ми и моето. Щото аз за себе си мерки съм взела, но ако попадна в магазина с някой, на който в главата му се върти плочата, която и вие въртите, е все тая как съм реорганизирала живота си, за да се опазим от болестта...

# 15 052
Аз по-назад попитах има ли някой информация как са оползотворени даренията, но не можах да разбера. Поне за 1млн. лв се сещам дарения,които бяха обявени от ИП насам. Какво купиха, как си помогнаха, знаем ли?

В БГ не трябва да се даряват пари, а апаратура или вещи. Доказано е вече многократно, че парите лесно се крадат

Въпреки, че и "вещите" се крадат също успешно - пример - препродаването на лекарства, разпродаването на инвентар на фабрики и заводи след рухването на социализма и пр. и пр.....Въобще, нЕма оправия!

# 15 053
Скрит текст:
По повод на обозначаване жилищата на заразени - излишно е изобщо да се коментира! Има едно чудо, наречено Регламент за защита на личните данни, а медицинските са много чувствителни такива. Така че ако някой си позволи да го направи, после няма да може да си плати глобата.
Когато в детските градини има болно дете от варицела или скарлатина, винаги има на входа карантинна бележка, на която пише името на детето и групата, а при нови заболели - техните имена се дописват на същата бележка. Радвам се, че директорките на ДГ не разсъждават в посока защита на личните данни, и предоставят информация на родителите на все още здравите деца, за да могат, ако преценят да спрат децата си от градина.

Смятам, че е абсолютно задължително на вратите да се обозначава, че има човек (хора) с карантина. И това е не за да го сочат с пръст, а за да се запази здравето на околните, съседи, приятели. Така беше по времето на социализма, но тогава имаше и още нещо - болни под карантина не ходеха в поликлиниките, а лекарите идваха на място да ги преглеждат и лекуват. В крайна сметка ние никога не сме се подигравали на такива деца/хора, защото трябва наистина да си много тъп да се подиграваш, при положение, че следващият може да си ти.

И между другото, на вратите просто стоеше бележка червен кръст с надпис под него КАРАНТИНА от дата, до дата, нямаше друга информация на тях. Бележката лекарите я даваха на хората (имаха си такива в лекарските чанти), да си я залепят на вратата.
Много добре знам как беше по време на соца, нееднократно е имало на нашата врата подобни лепенки. Изкарала съм каквото тогава заразно имаше, включително и заушка. Между другото, за шарките, за които няма ваксина, е много по-добре да се изкарат леко в детска възраст, отколкото след години да се заразят родители от деца, защото при възрастни заболяването е много по-тежко. Освен това ако бременна жена се разболее от рубеола, риск т за увреждане на плода е огромен.
Ти явно не си се сблъскал/а с регламента за личните данни, който понякога е безумен. Явно тези от детските градини  изобщо не са чували за него. Няма да спамя какви изисквания за безумни неща има в работата ми, но и други го спазват. Работя във вредна среда, всяка година минаваме на прегледи със сериозно изследване но кръвта и на други прегледи. Ако не ги минеш успешно, не може да работиш това. Преди колежката, която отговаря за безопасните условия на труд, след изрично наше желание, взимаше в запечатан плик резултатите и ни ги даваше. Но вече не може. А това би спести о някой лев от профилактични изследвания, пускани от ЛЛ.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:21 от Недоволна

# 15 054
  • Пловдив
...Въпросът е друг - как така изведнъж болниците издъхнаха, като има само 40-ина пациенти в тях с Корона?
Не казват, че са издъхнали, само се очаква да издъхнат, и не е лъжа. Както казват, че става в Италия и Испания.
Пренасочването на част от кинтите в суматохата сега и извън нея преди, по който въпрос не мога да кажа много, не води до друг извод.

# 15 055
  • Пловдив

Ако сте слушали добре брифингите, генералът каза да не се даряват пари, а да се поръчва директно техника и консумативи. Кой какво е поръчал и какво е пристигнало, не се знае. Със сигурност тестовете са с дарения, оборудване и строеж на лаборатория в Пловдив също е с дарения. За техниката казаха, че поръчват, но доставките се бавят, защото целият свят търси едни и същи неща.

# 15 056
  • Ispania
Преди десетина години най-вероятно 🙄.

# 15 057
  • София - Рим и обратно
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.

# 15 058

То и вещи крадат Simple Smile В наше село, един от местните бизнесмени, освен пари на болницата, дари млечни продукти, да бъдат раздадени на нуждаещите се. И служителите на социалния патронаж се прибрали с препълнени чанти. Жалката действителност.

# 15 059
Цитат
...при положение, че за момента няма никакъв апокалипсис?
И не е логично да очакват да настъпи, нали? Wink
Кинти всеки иска, едното изобщо не изключва другото. Имам предвид, това, че болниците, да речем, могат да използват момента да искат повече кинти, не изключва разумността на призивите да си стоим вкъщи и да не ходим до болницата за неща, които не са спешни.

Е, аз не знам някой да ходи до болница за неща, които не са спешни. Имам приятелка, която работи в Пирогов и казва, че е толкова празно, та чак зловещо. Въпросът е друг - как така изведнъж болниците издъхнаха, като има само 40-ина пациенти в тях с Корона?
Защото в условия на епидеми я болниците работят и иприемат само по спешност,няма планов прием .Приходите им зависят от КП ,а разходите  в момента са огромни .И не всички болници са в София и не до всички стигат дарения .Това явно не важи за часните болници ,защотох те си продължават с  плановия прием  както винаги Rage

Общи условия

Активация на акаунт