Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.
При 7 500 легла, отделени за коронавирус в България и средно 10% нужда от хоспитализация това са 75 000 болни, със среден период на боледуване около 2 седмици. За да не "счупим кривата" и "да няма места за всички нуждаещи се в болниците" ще са нужди само 39 месеца, за да минат всички 4 900 000 българи, представляващи 70%.
Аз лично няма да седя три години в къщи и ако се наложи, не знам дали света, който ще заваря после навън ще си заслужава живеенето.
В момента единствения изход изглежда намирането на ваксина, и то бързо, преди последствията от тази изолация станат непоправими - нравствено, икономически, социално и психологично.
С нетърпение чакам първите заразени лекари и сестри да се върнат на работа. С нетърпение чакам и първите леко преболедували да започнат да говорят на български. В ютюб е пълно с клипове, но на английски. Агитката "всички шеомрем" за съжаление основно български и руски говори. Добре предупреждавахте, така е, и аз бях в тази група. Трябваше да се спре докато беше в Китай. В момента е късно. Само стресирате хората. Внушавате постоянно, че който не е умрял от страх, той е нарушител и заплаха за праведните. Внушавате, че всички, които не сме паникьосани, вървим нарочно да се заразяваме и да ръсим навсякъде вируси. За протокола, последните 10 дни съм излязла точно веднъж от къщи. С маска+шал, ръкавици и връхни дрехи, които не нося у дома. Както всички останали. От повече от месец не съм си виждала внучето, освен на скайп, а е едва на 4 месеца. Може и да проходи докато го гушна и взема в ръце. Мога да заобиколя КПП-тата, измислила съм поне 4 начина, но няма да го направя. Повече от месец казах, че не съм го виждала. Далеч преди ИП. Не ни изкарвай всички идиоти и био терористи! Безумно е това повтаряне агитката това, агитката онова и искат да ни дадат на касапите. Вярваш ли го наистина, че сме такива, или се изживяваш по някакъв особен начин като го пишеш?