COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 856
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 270
Скрит текст:
Безсмъртните няма да направят 70% стаден имунитет, просто ще удължат ИП повече, отколкото трябва и ще разтеглят нещата във времето. Т.е. правят така, че това, от което им е писнало и ги дразни да продължи възможно най-дълго.

Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.

При 7 500 легла, отделени за коронавирус в България и средно 10% нужда от хоспитализация това са 75 000 болни, със среден период на боледуване около 2 седмици. За да не "счупим кривата" и "да няма места за всички нуждаещи се в болниците" ще са нужди само 39 месеца, за да минат всички 4 900 000 българи, представляващи 70%.

Аз лично няма да седя три години в къщи и ако се наложи, не знам дали света, който ще заваря после навън ще си заслужава живеенето.

В момента единствения изход изглежда намирането на ваксина, и то бързо, преди последствията от тази изолация станат непоправими - нравствено, икономически, социално и психологично.
Това със 70%те процента и годините ИП си е ваша измислица. Това не е част от стратегията на щаба.
Ти нямаш пост вече, в който да не напишеш 70%. Не виждам някой да настоява, че точно така трябва да стане.
С нетърпение чакам първите заразени лекари и сестри да се върнат на работа. С нетърпение чакам и първите леко преболедували да започнат да говорят на български. В ютюб е пълно с клипове, но на английски. Агитката "всички шеомрем" за съжаление основно български и руски говори. Добре предупреждавахте, така е, и аз бях в тази група. Трябваше да се спре докато беше в Китай. В момента е късно. Само стресирате хората. Внушавате постоянно, че който не е умрял от страх, той е нарушител и заплаха за праведните. Внушавате, че всички, които не сме паникьосани, вървим нарочно да се заразяваме и да ръсим навсякъде вируси. За протокола, последните 10 дни съм излязла точно веднъж от къщи. С маска+шал, ръкавици и връхни дрехи, които не нося у дома. Както всички останали. От повече от месец не съм си виждала внучето, освен на скайп, а е едва на 4 месеца. Може и да проходи докато го гушна и взема в ръце. Мога да заобиколя КПП-тата, измислила съм поне 4 начина, но няма да го направя. Повече от месец казах, че не съм го виждала. Далеч преди ИП. Не ни изкарвай всички идиоти и био терористи! Безумно е това повтаряне агитката това, агитката онова и искат да ни дадат на касапите. Вярваш ли го наистина, че сме такива, или се изживяваш по някакъв особен начин като го пишеш?

# 15 271
Към четвъртък сутринта близо 1300 пациенти на Covid-19 в щата Ню Йорк са били в интензивни отделения, повечето от тях на вентилатори, заяви правителството на Ендрю М. Куомо. Този брой е скочил с 45 процента от предния ден и държавата прогнозира, че растежът на случаите с коронавирус ще продължи да се ускорява още няколко седмици.

# 15 272
Швеция и Дания - съседите на противоположните краища в борбата с коронавируса

видео
https://news.bnt.bg/news/shveciya-i-daniya-dve-sasedki-s-razlich … -1045807news.html

статия
https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/27/4046930_shveciia_i_dani … protivopolojnite/

# 15 273
  • Пловдив
Апокалипсисът първо трябваше да настъпи след 8-ми март, след това след петъчното пазаруване, сега прогнозата е за Великден...
Положението е серозно, ама такива пророчества излишно нагнетяват обстановката. Освен ако целта не е после да се каже "Ето, аз предрекох апокалипсиса!"

# 15 274
Апокалипсисът първо трябваше да настъпи след 8-ми март, след това след петъчното пазаруване, сега прогнозата е за Великден...
Положението е серозно, ама такива пророчества излишно нагнетяват обстановката. Освен ако целта не е после да се каже "Ето, аз предрекох апокалипсиса!"
Апокалипсът се отлага засега, вече сме под карантина.

# 15 275
  • София
Нашата фирма работи на 20% от капацитета си, ако не  и по-малко, всичките ни обекти в ТЦ не работят, другите работят с намалено работно време, офиса работи отдалечено. Разчитаме на външни обекти и онлайн магазина, за да се справим. Но въпреки това сме се изолирали и спазваме карантина. Защото ако не сме здрави също няма да работим...

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 19:06 от bubanka

# 15 276
  • София
Нали виждаш, нещата се люшкат между "още катерим, някога, ако свърши" и "апокалипсисът ще дойде след две седмици"! Като резултат и в двата случая психясва човек.

# 15 277
kostamosta, даваме си. Аз вече съм без работа, но пари се изкарват, стига да сме живи и здрави.
Ами това е лошото - ако ИП продължи месец/два/три - как ще си намериш друга дори и да си жива и здрава.

# 15 278
  • София
Цитат
Ако се спре всичко, тотално и изведнъж ще стане тотален крах на икономиката на държавата. В Ухан се случва, когато вече не могат да се справят със ситуацията и трябва по някакъв начин да реагират - месец след началото на COVID. Затова и се препоръчва, ако нямаш спешна работа и нямаш специални излизания, да не излизаш, за да може тези, които ходят на работа и поддържат икономиката да могат да го правят. Защото ще дойде един ден, в който за съжаление, цялата страна ще е под тотален пълен блокаж и тогава вече ще е много тежко  и жестоко за всички ни. И ако Китай не загуби почти нищо в икономически план, то в България ще останем без нищо.
Вероятно е точно така.
И именно за тоя момент Бойчоолу пази държавния резерв, когато ще се наложи социален патронаж да раздава по бохча леща и ориз – дажбата за седмицата. Аз лично бях за 2-3 седмици тотална карантина, вместо няколко месеца, и после още толкова (!) да не работят ресторанти, магазинчета, комзетици, туризъм и пр...., но разбира се първо трябваше границите да бъдат затворени.

# 15 279
Скрит текст:
Безсмъртните няма да направят 70% стаден имунитет, просто ще удължат ИП повече, отколкото трябва и ще разтеглят нещата във времето. Т.е. правят така, че това, от което им е писнало и ги дразни да продължи възможно най-дълго.

Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.

При 7 500 легла, отделени за коронавирус в България и средно 10% нужда от хоспитализация това са 75 000 болни, със среден период на боледуване около 2 седмици. За да не "счупим кривата" и "да няма места за всички нуждаещи се в болниците" ще са нужди само 39 месеца, за да минат всички 4 900 000 българи, представляващи 70%.

Аз лично няма да седя три години в къщи и ако се наложи, не знам дали света, който ще заваря после навън ще си заслужава живеенето.

В момента единствения изход изглежда намирането на ваксина, и то бързо, преди последствията от тази изолация станат непоправими - нравствено, икономически, социално и психологично.
Това със 70%те процента и годините ИП си е ваша измислица. Това не е част от стратегията на щаба.
Ти нямаш пост вече, в който да не напишеш 70%. Не виждам някой да настоява, че точно така трябва да стане.
Буквално съм отговорила на човек, който точно това описва, че ще стане. Така че щом ти няма да четеш на какво точно отговарям, не виждам смисъл и аз да чета по-нататък и да отговарям.

# 15 280
  • Варна
СЗО призова за по-активно атакуване на COVID-19, изолацията вече не е достатъчна:

"СЗО очерта шест стъпки, които всяка страна може да предприеме, независимо от нейния размер или сценарий за развитие на епидемията. Това са разширяване, обучаване и разгръщане на здравния персонал, организиране на система за намиране на всеки съмнителен случай, увеличаване на наличността от тестове и приспособяване на помещения за лечение и изолиране на пациенти. Според СЗО е наложително още да се разработи план за проследяване на хората под карантина, както и фокусиране на цялата работа на изпълнителната власт върху справянето с епидемията.

„Агресивните мерки за намиране, изолиране, тестване, лечение и проследяване са не само най-добрият и бърз начин за излизане от социалните и икономическите ограничения, те са и най-добрият начин за предотвратяването им“, каза д-р Гебрейесус.

СЗО смята, че целевият подход може да помогне за избягване на "безкраен цикъл” от ограничения."

Оттук:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30510693.html?fbclid=IwAR2e9O-SG … qY-4ckqHLve9mxxEM

# 15 281
Италия

969 починали
4401 нови заразени

# 15 282
Италия отчете близо 1000 смъртни случая от пандемията на корона вирус за един ден, което е повече от всякога. Общата стойност нарасна до 9134, според гражданската защита в петък.

# 15 283
И на мен това ми се върти в главата за нашите случаи. От изписаните колко от тях са се самоизлекували без да влизат в болница? Сигурно 0. И дотук с добрите прогнози. Остават вкъщи докато се влошат и влизат в болница. Нещата въобще не са обнадеждаващи. А също така за пазещите се, ако някои от вас успеят да се опазят за 1-2 месеца и дано до тогава да има лекарство, но ако няма дотогава нашата здравна система тотално ще е изпушила, кой знае колко лекари ще са останали и дали въобще ще имат сили да поемат пациенти 3-4 месеца?

Мисля че е време да спрете да четете тая тема. Доста хора със по слаба психика могат да си докарат сериозна депресия. Погледнете навън живота си продължава, спазвайте мерките и всичко ще е наред.

# 15 284
  • София
Аз лично този Апокалипсис го чакам от 4-годишна. Първо беше войната в Югославия, после беше идването на милениума, после покрай 11-ти септември се говореше, че, край, ей сега заваляват бомбите, после беше 2012 г.... Сега феновете на Края на света си намериха благоприятна почва - ей сега идва Апокалипсисът. Април става страшно, май става страшно, абе, страшното е зад ъгъла...
Някъде назад попитах в Банско как така не дойде вече тоя Апокалипсис, никой не ми отговори. Апокалипсиси да има...
И какво всъщност значи "тотална блокада"? Да се заключите тотално, за да имате повод най-накрая да изплюскате всичките ориз, леща, боб и паста? Имайте предвид, че има хора, които се хранят предимно с прясна храна - месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Някои от каприз, но други - от здравословни съображения. И те не могат да плюскат хляб, олио и боб, докато припаднат.
Между другото, за първи път чувам, че превенцията на БЕЛОДРОБНО заболяване е да не си подаваш носа навън...
Слава Богу, на щабът започна да му просветва под шапката и голото теме, че не всеки е навит да седи заключен и май измислиха правилното решение. А ако успеят да го приложат - аз лично ще издиря Мутафчийски и ще го цункам. По бузата, че е семеен.

Общи условия

Активация на акаунт