COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 343
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 570
  • При семейството си
Аха, Тесла, но има огромен смисъл да описваме стряскащи математически модели и “прогнозираме” 40 000 000 жертви. Добре. Между другото, при война хората се борят за свобода, територии, поминък, давайки човешки жертви. Ние нали в момента се борим за здравните системи или се “борим” срещу вируса, че аз вече тотално се обърках.

# 15 571
Скрит текст:
Ох, моля ви се. Кажете ми кой здрав, прав човек ще умре от глад? Да, ще има рецесия, ще има временно преразпределение във водещите отрасли, но дори сега да влезете, ми ще видите, че има обяви в джобса. Буквално за 1 ден може да се започне работа в някой супермаркет например. Да ви кажа честно, живите и здрави хора намират разни начини, не сядат да умират от глад толкова лесно..Поне аз си мисля, че наистина, докато си здрав - имаш избор. Аз съм с образование и професия, но въпреки това, ако опре ножът до кокала, ми и подове ще чистя Simple Smile и въобще няма да ме е срам.
Ми дано да има кой да ти плаща да чистиш подове.
Иначе без да имам претенци да съм кой знае каква разбирачка, това което се случва в момента, говори за нещо голямо, което се задава. Безпрецедентната безработица, която удари САЩ, мерките, които се взимат.... Не знам, ще видим, дано просто да съм много черногледа.

Ясно е, че се задава рецесия и преразпределение на отраслите, но това определено не значи, че край, всичко приключва и всички умираме от глад.
Според мен САЩ действат зле в момента с това необезпечено печатане на пари, ще ги доведе до жестока инфлация.
Нека поживеем и ще видим. Не чертая толкова крайни варианти тип умиране от глад определено. Пак казвам - хората сме изключително адаптивни с правилната нагласа Simple Smile

# 15 572
Елпис, моята прогноза дори беше по страшна от 50 000 000 жертви нагоре при липса на мерки, от Англия смятат че ще са 40 000 000.

Дани-Ем, ами така е във война, не знаеш какво е бъдещето. Предполагам че това е стресираща ситуация за много хора. Аз затова казвам че на война няма смисъл да мислиш за бъдещето защото то е неопределено и неясно, мисли се за настоящият момент. В настоящият момент светът прави възможно най доброто което може да направи. Това е важното.

# 15 573
  • Ispania
Тази сутрин ви писах как за последното денонощие смьртните случаи почти не се бяха променили в Испания ...
Днес има над 800 нови
И заразените са почти 8000 за 24 часа.

😞

# 15 574
  • При семейството си
Значи ти, Тесла, можеш в настоящето да “прогнозираш” 50 000 000 жертви, но ни вменяваш на мен и някои други потребители, че нямаме право и не можем да прогнозираме нищо за след края на “войната”. Хайде пак се замисли.

# 15 575
Какво мислите за КПП-тата?
Пускат всички до един, но за отмъщение ги бавят с часове. Това към София. Влизат, без дори да им мерят и температурата. И там си работят на воля, социализират се, пазаруват, обменят бацили...
 МВР-то събират десетки и стотици хиляди декларации, декларации, служебни бележки... И какво ги правят като ги събират??? Класират ли ги, класифицират ли ги?  Въобще какъв им е смисълът на тия декларации, някой знае ли?
Според мен това е потресаваща идиотия.

# 15 576
Значи ти, Тесла, можеш в настоящето да “прогнозираш” 50 000 000 жертви, но ни вменяваш на мен и някои други потребители, че нямаме право и не можем да прогнозираме нищо за след края на “войната”. Хайде пак се замисли.

Той прогнозира на база математически модели за развитие на пандемията, които са официално изнесени. Вие прогнозирате евентуално, на база "най-лош сценарий евър", без доводи за тази прогноза, след 2 седмици изолация, през които повечето бизнеси реално продължават да работят, та някои се и преструктурираха да произвеждат съвсем различни неща.

# 15 577
Ако до няколко месеца няма решение на проблема, най-нетърпеливите противници на мерките ще ги пуснат на свобода да изграждат колективен имунитет за обществото.

# 15 578
  • При семейството си
50 000 000 жертви нали са също на база “най -лош сценарий евър” (без никакви мерки) или? Може ли все пак някаква мисловна дейност да имаме, докато спазваме мерките или не, тази дейност също е под пълен локдаун?

# 15 579
Тая работа с КППтата много кофти изглежда, страшно нехигиенично освен всичко друго. Гледам по новините днес ги снимали. Полицая със смъкната маска, хората без маски, премятат си листчета едните и другите, и в това време една репортерка навира микрофони в устите на хората да ги пита как мислят за ситуацията. 🙄

# 15 580
50 000 000 жертви нали са също на база “най -лош сценарий евър” (без никакви мерки) или? Може ли все пак някаква мисловна дейност да имаме, докато спазваме мерките или не, тази дейност също е под пълен локдаун?

Не съм срещнала той да твърди нещо различно от това, че тази прогноза би била вероятна, ако няма никъде мерки Simple Smile, но пак казвам. Той използва утвърдени математически модели. Вие просто се панирате за едно прекалено неизвестно бъдеще.
Та не знам, можем ли да имаме мисловна дейност? Или поне четене с разбиране?

# 15 581
  • София
Той прогнозира на база математически модели за развитие на пандемията, които са официално изнесени. Вие прогнозирате евентуално, на база "най-лош сценарий евър", без доводи за тази прогноза, след 2 седмици изолация, през които повечето бизнеси реално продължават да работят, та някои се и преструктурираха да произвеждат съвсем различни неща.

FlameV, колко струват математичските модели, ако не се знае най-базовата стойност за всяко изчисление: броят заразени общо, сега и в миналото?
Нито една държава досега май не е правила достатъчно мащабна случайна извадка, за да установи тази стойност. Всички, вкл. ние, тестваме по критерии: само приетите в болница. Само техните контактни. Опасните професии. Включваме в статистиката само положителни тестове. Или тестове+симптоматика. Всякакви подобни, хм, "модели".
Не съм правила проучване, предполагам не е и лесно, защото истерията в медиите е пълна и аз вече сериозно се затруднявам да различа реалното от фейка, но: ако има две държави, които претендират да тестват МНОГО и на случаен принцип, то това са Южна Корея и Германия. 
Еми виждате колко им е смъртността.
Та "математически модели" хубаво, ама то е ясно, че като си почнал да тестваш на 5 март и всеки следващ ден правиш все повече тестове, и откриваш все повече вирус, кривата ще ти расте рязко нагоре и скоро ще ти се привиждат пикове като Еверест, ама какво от това? Ти базовата стойност я нямаш, а си строиш графиката върху нея...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 02:12 от Flip

# 15 582
  • При семейството си
За последно и спирам този безсмислен спор. В условията на развиваща се епидемия, пандемия или каквото и да е в развитие, няма никаква прецизна, точна статистика, на база на която да се използват “утвърдени математически модели” и правят прецизни “прогнози”. Та колкото едните, толкова и другите такива.

# 15 583
Цитат
Аз нищо не ви забранявам, кой съм аз че да ви забранявам. Просто ви казвам че няма смисъл да чертаете невероятно черни сценарии за бъдещето които дори не знаете дали ще се сбъднат. Защото войната може да свърши още утре. Т.е. освен да се тормозите как след 2 години половината свят ще пукне от глад, друг смисъл не виждам, но разбира се всеки има право каквото иска да мисли. Аз просто смятам че вие се притеснявате защото се намирате в стресова ситуация поначало, а светът наистина в момента се намира в състояние на война с невидим враг и това само по себе си е извънредна ситуация, заради която и бъдещето е неясно.
Цитат
50 000 000 жертви нали са също на база “най -лош сценарий евър” (без никакви мерки) или?
Да, без никакви мерки за спиране на вируса. Аз прогнозирах че ще са 50 000 000, от Англия прогнозират че ще са 40 000 000. Може би те са прави а не аз, защото цял екип е подготвил изследването, а аз прогнозирам само на база четенето в 2-те теми за вируса.

Всъщност аз това го казвам за да опиша защо няма конспирация, или пък защо светът проявява здрав разум (макар и със закъснение) да спре вируса.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 01:56 от Анонимен

# 15 584
Какво мислите за КПП-тата?
Пускат всички до един, но за отмъщение ги бавят с часове. Това към София. Влизат, без дори да им мерят и температурата. И там си работят на воля, социализират се, пазаруват, обменят бацили...
 МВР-то събират десетки и стотици хиляди декларации, декларации, служебни бележки... И какво ги правят като ги събират??? Класират ли ги, класифицират ли ги?  Въобще какъв им е смисълът на тия декларации, някой знае ли?
Според мен това е потресаваща идиотия.
Нямаме право да мислим. На този въпрос беше отговорено - по-добре опашки, отколкото конвои от камиони (подразбираше се с трупове). Точка. Иначе това, че трябва поне да им мерят температурата на тия КПП-та го казах още първия ден. Наистина би било полезно, ако целта е да не се разпространи заразата. В момента ми изглеждат по-скоро дисциплинираща мярка, не превантивна.

Тесла, то вече започна да се случва, каквото виждаме като въображаем сценарий, според теб. Губи ти се информация, но за днес спирам.

Само още нещо ще оставя тук: https://clubz.bg/node/96370?fbclid=IwAR0QRrClqrsMkoG9zjnDaJWUNfT … P2RaAxIexp2QnjILw
Цитат
Лъжите на Китай
Университетът в Саутхемптън: Ако Китай не беше цензурирал учените и журналистите, щеше да намали с 86% случаите на коронавирус
....
П.п. И продължават и сега: "Притиснати между заповедта на президента и желанието на премиера, повечето партийни лидери в страната намериха хитър изход от ситуацията: Сега за нови случаи се обявяват само хора, които (наистина или не) са се върнали от чужбина и са „внесли“ заразата със себе си. Те са поставяни веднага под 14-дневна карантина.
....
Във всички страни в статистиката влизат и заразените хора без симптоми, в Китай те са изключени от нея и това обяснява внезапното оздравяване на всички.
Не по-малко от една трета от хората, показали положителен резултат при тестване в Китай, не са развили симптоми или симптомите са се развили по-късно, съобщи в неделя ситуираният в Хонконг South China Morning Post, цитирайки класифицирани данни на китайското правителство."

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 02:10 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт