COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 400
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 810
  • София
Потребителката явно не е от София, за да види как се паркира в момента в центъра, та да си представим каква ще е картинката, ако всички се юрнат с личните си автомобили.
Или не е излизала от тях 20 дни, по-скоро второто, предвид степента на нервност.

# 15 811
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Моето предложение от преди няколко дена за България - при наличие и в никакъв случай прикратяване на превантивните мерки към рискови групи, както и домове за стари хора и болници, да се пристъпи към освобождаване от карантина на 7-те големи области в България една по една през 14 дена. Пуснах и карта назад на тези големи области - Варна, Бургас, Плевен, Враца, София, Пловдив и Стара Загора. По този начин да се позволи постепенно изграждане на колективен имунитет и да не се натовари здравната система. София да остане за накрая. При това положение ще се види какво ще се случи в дадена област, след като бъде пусната от карантина и ще могат да се вземат своевременни мерки.
Жено, ние не сме под карантина.
Всичко така или иначе е съсредоточено в София. Пълни фантасмагории са това.

Жено, ако до сега не си разбрала, че сме под карантина....явно Щабът си говори на стените и никой не го слуша или поне не асимилира чутото. Това, че трябва да седиш вкъщи нон стоп, ако професията ти не е от обществена важност и изисква да ходиш на работа, дали си го разбрала?
Това не е така. Засега поне.
Разбира се, че не е така. Никога не е било. Нито някой някога е забранявал на хората да излизат нонстоп, нито някъде някога е имало ограничение на магазините за обувки да не работят, нито която и да е област от изброените точно 7 /обидена съм, че моята  я няма в списъка/ е била под карантина.
Не спирам да се изумявам колко хора изобщо не са в състояние да интерпретират написан текст, но за сметка на това нямат никакво притеснение да се изказват категорично, обиждайки и сочейки с пръст събеседника.
Има КПП-та на всички области градове, на входове и изходи. Не на 7, на всички. Но това не значи, че градовете са под карантина, хора постоянно пътуват, дори облекчиха режима и вече е позволено да се посещават възрастни родители и близки по селата за продукти и лекарства. Това не е карантина, тона е ограничителен режим.
Що се отнася до това кои магазини не трябва или трябва да работят, заповедта на министъра е на сайта на МЗ. На един клик разстояние. За който знае как да го намери.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 11:53 от Merri_An

# 15 812
Делта, работят още куп други хора, не ми се изброява сега. Икономиката не се състои само от търговски обекти. Стига си настоявала за нещо, което просто не е вярно.

# 15 813
"Данните за броя на починали „от Ковид19“ в Италия вероятно ще бъде преизчислен, защото той е директна причина само на 12 % от случаите на починали „с Ковид19“, при останалите 88 % причината е друго предшестващо заболяване. Британският вестник „Телеграф“ започна да публикува серия от материали и нови научни доклади, които показват, че тиражирания брой на стотици починали „от коранавирус“, всъщност може да се окаже в пъти по-малък от реалния."
https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/ha … ients-died-italy/

# 15 814

25-те милиона души, които загинаха от испанския грип през 1918 г., умряха от цитокинова буря.
А кои са умрели от грипа?

Ако ми бяхте прочели поста, щяхте да разберете, че именно грипа води до тази свръх реакция на организмът.

# 15 815
  • София
Не ми се рови сега, но още в началото на извънредното положение беше ясно обявено кои търговски обекти могат да работят, а те са:
1. Магазини за хранителни стоки
2. Банки
3. Аптеки
4. Допълниха го и със Застрахователни офиси.
Това са обектите, които могат да работят в ТЦ-ове плюс дрогериите. Външните обекти, извън ТЦ не са включени в това число. Те могат да работят, спазвайки предписанието да не се струпват хора в обектите и да чакат пред тях на разстояние.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:48 от bubanka

# 15 816
Делта, работят още куп други хора, не ми се изброява сега. Икономиката не се състои само от търговски обекти. Стига си настоявала за нещо, което просто не е вярно.

Тогава няма никакъв смисъл от тези мерки. Никакъв. Да пускат всички да си работят и толкова.
Аз под "стойте си вкъщи" разбирам карантина - казаха, че ще е 14 дена, сега го удължиха април. Оттам нататък кой каквото иска да си прави и не мога да разбера защо се рИве групово, че било тежко, типично по италиански - пеят песни на балконите, после отиват да пият кафе в кварталното кафене. Аз си стоя вкъщи, както ми е наредено. След като напазарувахме в началото, имаме достатъчно провизии и до момента не сме излизали. Слушам и изпълнявам, ама като гледам, май съм мнооого тъпа. Всички други са умници.

# 15 817
  • гр.София
Защо пета жертва? Не са ли 4 починали с човека от Банско?

# 15 818
  • София
Сутринта има починал в Пирогов.

# 15 819
За Италия и Испания четох, че масово се изписват АБ и съответно бактериите стават резистентни. Четох също, че след пневмонията ги връхлита бактериална инфекция, тъй като имунитета се срива, но АБ не им влияе , поради честото му приложение. Та реално загивали от последващите усложнения, дори и пневмонията да бъде излекувана. Има резон, ако наистина е така, защото в Германия многоооо рядко дават Аб, тука българите рядко пием АБ също, нали ние се лекуваме с ракийка и чесън... та ако наистина е така, дано сме със силен имунитет. Това е от статия, чиито линк бях сложила по-назад...

Да, Испания и Италия са сред европейските държави с най-засилена употреба на антибиотици в Европа. Но и в България е много висока употребата, което е опасно, защото се спомага създаването и разпространението на резистентни бактерии. И от такива неща се умира.

# 15 820
Не знам това колко е вярни нито дали вече е пускано, но е интересно да се прочете. Лично аз съм склонна да вярвам - тия китайци не моя ги дишам

https://clubz.bg/node/96370?fbclid=IwAR3ulwFeyWDrrkaZDsp_eLeCDtb … K00zV22kQ1pqKnA4o

# 15 821
  • София
В Испания домовете за възрастни директно ги карангтинират и никой повече не влиза там, оставят ги. Голяма част починали изобщо не се тестват и цифрата на смъртността никога няма да бъде установена реално
Вижте, няма такова нещо.
Това за което говорите са ТЕЖКИ престъпления. Мисля че информацията  или стига абсолютно като развален телефон до България , или някой нарочно я сменя/измисля.
Откриха се два или три случая на домове за възрастни където бяха намерени починали хора, за което вече има криминално заведени дела.

Аз разбирам всичко, също и испански. Именно за тези случаи говоря прочетете. Не казвам, че възрастните хора са били с коронавирус, а че са изоставени и намерени мъртви от екипите по дезинфекция. И в Евронюз имаше репортаж. И не съм написала, че е масово, а че се е случило такова нещо.

От 20 години през една част от времето живея в Испания и сърцето ми се къса като гледам какво стана там като цяло, като чувам приятели и познати. Дръжте се и кураж!

# 15 822
  • София
ти гледаш като потребител на услуги и стоки за лична употреба. Обаче има произвоства, има държавна администрация, има и бизнеси, които продължават да работят и поне част от хората щат-нещат, трябва да са по офисите, защото има неща, които трябва да се свършат в офиса. Ако локдауннем в пълна карантина, тогава всичко умира.

# 15 823
Евангелистки пастор е починал от КВ. Две седмици по-рано е писал във фейсбук, че това е "Масова истерия".
Друг пастор също е починал. Той е твърдял, че това е конспирация, чиято цел е да се наложат масови ваксинации.
Източник: Deadstate

А ето какво е пишела американската преса, когато вирусът беше още в Китай.
Скрит текст:

Сега Америка води класацията с най-много случаи в света. America first.

# 15 824

Тогава няма никакъв смисъл от тези мерки. Никакъв. Да пускат всички да си работят и толкова.
Аз под "стойте си вкъщи" разбирам карантина - казаха, че ще е 14 дена, сега го удължиха април. Оттам нататък кой каквото иска да си прави и не мога да разбера защо се рИве групово, че било тежко, типично по италиански - пеят песни на балконите, после отиват да пият кафе в кварталното кафене. Аз си стоя вкъщи, както ми е наредено. След като напазарувахме в началото, имаме достатъчно провизии и до момента не сме излизали. Слушам и изпълнявам, ама като гледам, май съм мнооого тъпа. Всички други са умници.

Стой си вкъщи. Накрая умниците, които ходят на разходки ще се окаже, че не са толкова умни и красиви. Wink

Общи условия

Активация на акаунт