COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 430
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 795
Гражданите, останали без работа, стават все по-агресивни"В момента безпокойството и протестът са в ембрионална фаза, но опасността от избухване на социална бомба е голяма."
https://www.facebook.com/63873785957/posts/10157538162995958/

Ето това е страшното....а като се има предвид, че в САЩ са и въоръжени....
Трябва да се пристъпи към спешно прекратяване на истерията, насочване на мерки към рисковите групи и останалите хора да си се върнат на работа с повишени мерки на сигурност - хигиена и пр. Спешно е!

Моето предложение от преди няколко дена за България - при наличие и в никакъв случай прикратяване на превантивните мерки към рискови групи, както и домове за стари хора и болници, да се пристъпи към освобождаване от карантина на 7-те големи области в България една по една през 14 дена. Пуснах и карта назад на тези големи области - Варна, Бургас, Плевен, Враца, София, Пловдив и Стара Загора. По този начин да се позволи постепенно изграждане на колективен имунитет и да не се натовари здравната система. София да остане за накрая. При това положение ще се види какво ще се случи в дадена област, след като бъде пусната от карантина и ще могат да се вземат своевременни мерки.

# 15 796
Относно тестовете - чуждо мнение предавам, въпрос на журналист и коментар на лекар, чужд лекар. На мен ми звучи смислено:
Тестването е дори не въпрос на надеждност на тестовете, а на възможности за тестване. В началото китайците са тествали само болни, защото не са имали възможност да тестват. После тази възможност се е появила и веднага са започнали да тестват масово - да, масово.
на въпрос за измерване на заразените и смъртността - повечето държави тестват най-често тежките, средно тежките и много тежките случаи и от тях вадят умрелите. В момента, в който може да се тестват не само тези случаи, картината  е вероятно да се промени.

И аз мисля така. Тестване му е майката и онзи ден показаха в САЩ как има обособени кътове по улици и булеварди, където човек може да отиде и да се тества с бързите тестове, които стават готови за минути. Все е нещо, а и по този начин се очертава динамиката на епидемиологичната обстановка. Изводи ще се направят, когато се натрупа достатъчно материал, естествено не и веднага.
Да правят го. "Разрешението за спешна употреба“ на FDA, присъдено на теста на ID на NY COVID-19 на Abbott, е най-новото в нарастващия брой одобрения на агенциите за по-бързи молекулярни диагностични тестове „точка на грижа“, които могат да се използват във временни скринингови места, лекарски кабинет лаборатории и старчески домове за откриване на коронавирусния щам COVID-19 в рамките на половин час."
https://www.facebook.com/30911162508/posts/10158311664082509/

# 15 797
  • Варна
Скрит текст:
Моето предложение от преди няколко дена за България - при наличие и в никакъв случай прикратяване на превантивните мерки към рискови групи, както и домове за стари хора и болници, да се пристъпи към освобождаване от карантина на 7-те големи области в България една по една през 14 дена. Пуснах и карта назад на тези големи области - Варна, Бургас, Плевен, Враца, София, Пловдив и Стара Загора. По този начин да се позволи постепенно изграждане на колективен имунитет и да не се натовари здравната система. София да остане за накрая. При това положение ще се види какво ще се случи в дадена област, след като бъде пусната от карантина и ще могат да се вземат своевременни мерки.
Жено, ние не сме под карантина.
Всичко така или иначе е съсредоточено в София. Пълни фантасмагории са това.

# 15 798
Аз съм последната, която ще тръгне да твърди, че пушенето е безобидно и безвредно...
Никога не съм пушила и дори пасивно не позволявам да ме обгазяват. Има си и забранителни закони за пушене на обществени места. От пушене обаче не се умира. Няма такава болест. Пушенето може да ти влоши общото здравословно състояние и да те направи по-податлив на заболявания, но не може да те убие. На ми е известно за нито 1 случай на умрял от тютюнопушене. Ако е пушил нещо друго, може. На дядо ми, който беше заклет пушач, който пуши от дете, лекар му беше казвал, че ако спре да пуши ще умре. Умря на 78 от инсулт.
Пушачите умират от следствията от пушеното, не от самото пушене, ама то и при коронавируса е същото. Не умират  от самия коронавирус, а най-често от пневмония, която е следствие на вируса, ама се водят починали от коронавирус, а не от пневмония, нали?
И при катострофите, хората умират следствие на различните травми, които получават, но спадат към общата статистика за умрели от катастрофи, а не към "умрели от счупен врат, умрели от разкъсан бял дроб и т.н."
 Наистина е смешно и несериозно да твърдиш, че от пушене не се умирало.

# 15 799
  • София
тестовете не са "наши".   Но само като проследиш какво е поведението на различните държави и какво се чува за различни видове тестове, които тестват различни неща, то явно наистина е въпрос на пари и възможност. Тестваш, ако има с какво да тестваш и да го платиш това тестване. Самите тестове се разработват И в момента сигурно по целия свят, производителите трябва да укажат какво как и с каква надеждност тестват. На нас това "няма сега да тестваме, а после", се оказа, че се отнася за един тип тестове. После се оказа, че има и други типове тестове. В момента, в който има измислен и използваем тест за масово тестване, то той се използва. Вярно е, че трябва логистика, организация на тестването, но да се казва "няма смисъл", първо трябва да се уточни какво стои зад това "няма смисъл". Нещо като с употребата на битово ниво на израза "не мога", което в някои случаи означава "не мога", но в много други означава "не искам".

# 15 800
Американците с какви тестове се тестват на улицата от "кафе автоматите"

Тест за антитела. Боцкаш се с една тубичка, тестът е готов почти веднага, така както са и тестовете за диабетици.
Ето го как изглежда примерно:

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:45 от bubanka

# 15 801
  • Другата България
Скрит текст:
Гражданите, останали без работа, стават все по-агресивни"В момента безпокойството и протестът са в ембрионална фаза, но опасността от избухване на социална бомба е голяма."
https://www.facebook.com/63873785957/posts/10157538162995958/

Ето това е страшното....а като се има предвид, че в САЩ са и въоръжени....
Трябва да се пристъпи към спешно прекратяване на истерията, насочване на мерки към рисковите групи и останалите хора да си се върнат на работа с повишени мерки на сигурност - хигиена и пр. Спешно е!

Моето предложение от преди няколко дена за България - при наличие и в никакъв случай прикратяване на превантивните мерки към рискови групи, както и домове за стари хора и болници,
да се пристъпи към освобождаване от карантина на 7-те големи области в България една по една през 14 дена. Пуснах и карта назад на тези големи области - Варна, Бургас, Плевен, Враца, София, Пловдив и Стара Загора.
Скрит текст:
По този начин да се позволи постепенно изграждане на колективен имунитет и да не се натовари здравната система. София да остане за накрая. При това положение ще се види какво ще се случи в дадена област, след като бъде пусната от карантина и ще могат да се вземат своевременни мерки.
Може ли линк и официална информация, че тези "седем големи области" са под карантина? Защото за да се освободи нещо или някой от карантина трябва все пак първо да е поставен под нея.
Четете ли се преди да публикувате нещо?

# 15 802
  • на пъпа на Златията
Карантината не е ли тест?
Като получиш симптоми   в ррамките на 2 седмици и те тестват . Даже до сега ти тестваха и котактните .
Сеега има предложение по презумция  контактните  да се смятат за положителни и направо да ги карантинират . за 2 седмици .

# 15 803
Скрит текст:
Жено, ние не сме под карантина.
Всичко така или иначе е съсредоточено в София. Пълни фантасмагории са това.

Жено, ако до сега не си разбрала, че сме под карантина....явно Щабът си говори на стените и никой не го слуша или поне не асимилира чутото. Това, че трябва да седиш вкъщи нон стоп, ако професията ти не е от обществена важност и изисква да ходиш на работа, дали си го разбрала? Или и ти си една от продавачките в магазините за обувки, дето си продават обувки, въпреки, че не трябва да го правят и единствените магазини, които трябва да са отворени, са хранителните?

# 15 804
Елфичка, остава да кажеш и как човек да си купи собствена ръждясала барака и задължително ли е?  Това е доста грубо, все едно по желание пътуваме в ГТ.

Пътуваш в ГТ, защото така ти се налага. ГТ не е петфектен и точно сега са по-нарядко. За мен нещата са такива каквито са и няма място за претенции дс ти идва ГТ на всеки 5 мин като префи 2 седмици или колко е чист и колко не.

Който има такива претенции да си извади портфейлчето, да си купи кола и да си има претенции към нея.

И аз ползвам ГТ, когато ми се налага да излизам и не си позволявам да имам отношение като на разглезена принцеса (да не ползвам другата дума) за разлика от потребителката, която я цитирах.

# 15 805
  • Пловдив
Първо карантина все още няма.
Второ областите са 26.

# 15 806
Жено, ако до сега не си разбрала, че сме под карантина....явно Щабът си говори на стените и никой не го слуша или поне не асимилира чутото. Това, че трябва да седиш вкъщи нон стоп, ако професията ти не е от обществена важност и изисква да ходиш на работа, дали си го разбрала?
Това не е така. Засега поне.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:46 от bubanka

# 15 807
  • София
Елфичка тук вече прекали! какви претенции! Нали идеята е да не се разнася заразата - трябва ГТ да е почистен и дезинфекциран, плюс това да не е на петилетка, защото така и хората се сгъстяват. Ако спре ГТ просто няма да ходим на работа и това е! Включително продавачката от магазина, готвачите от фирмите за готова храна, банковите служители, лекарите и сестрите. Хайде, сега ми обяснявай за глезотии! Мислиш, че който има "портфейлче", в което да се бръкне, щеше да ходи с ГТ в тези времена ли? Твоето вече е цинизъм и садизъм на чужд гръб!

Психиатриите чак няма да се задръстят, но със сигурност съдът ще се задръсти от разводи.

# 15 808
Не ми се рови сега, но още в началото на извънредното положение беше ясно обявено кои търговски обекти могат да работят, а те са:
1. Магазини за хранителни стоки
2. Банки
3. Аптеки
4. Допълниха го и със Застрахователни офиси.

Сега, това, че на някои нареждането да си седят вкъщи и затварянето на градовете с бариери не им звучи като карантина, коя съм аз, да им разсейвам илюзиите?

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:46 от bubanka

# 15 809
  • София
Става въпрос за търговските обекти в моловете.

Общи условия

Активация на акаунт