COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 471
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 780
  • София
Относно тестовете - чуждо мнение предавам, въпрос на журналист и коментар на лекар, чужд лекар. На мен ми звучи смислено:
Тестването е дори не въпрос на надеждност на тестовете, а на възможности за тестване. В началото китайците са тествали само болни, защото не са имали възможност да тестват. После тази възможност се е появила и веднага са започнали да тестват масово - да, масово.
на въпрос за измерване на заразените и смъртността - повечето държави тестват най-често тежките, средно тежките и много тежките случаи и от тях вадят умрелите. В момента, в който може да се тестват не само тези случаи, картината  е вероятно да се промени.

# 15 781
  • София
А, улиците ще мият...
ГТ, дето ни обясняваха как дезинфекцирали, каква гнусотия е. На всичкото отгоре в момента са през 25 минути превозните средства и народът е пак г** до г**...

ПП. Само икарусите да не се опитват да ги почистват, че да не вземат изпод мръсотията да изровят някой отмрял вирус от 1981-ва.

# 15 782
313 в България, 17% глобална смъртност, в Италия 45%

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 15 783
Според вас има ли шанс да се предпазим добре? Колко време човек може да не излиза от вкъщи ако има тази възможност? Ако е толкова заразно, хората живеещи в блок са обречени. Едно излизане до магазина и може да си заразен. В момента голяма част от нас са притеснени, а когато започнат нещата да стават по-страшни, тогава сигурно ще паднем още повече психически. Когато в световен мащаб са болни политици, лекари, полицаи и всякакви служители от първа линия... Италия кога ще се "изчисти"? Това нещо ми прилича на някакъв порочен кръг, от който няма изход.
Завинаги ли да се предпазим?
Не.
Единственият шанс , който имаме, е да се предпазим заедно, като общество. И то не от вируса, а от последствията на сринатата здравна система.

# 15 784
Благодаря за разяснението за цитоконната буря.
Да разбирам ли, че е опасен повече изкуствения имунитет? Без силни имуностимулатори, но витамини, антиоксиданти са ОК.

Относно оздравялата и починала след това жена, явно не е починала от вируса, него го е нямало вече, а от лечението да кажем...

# 15 785
Гражданите, останали без работа, стават все по-агресивни"В момента безпокойството и протестът са в ембрионална фаза, но опасността от избухване на социална бомба е голяма."
https://www.facebook.com/63873785957/posts/10157538162995958/

# 15 786
Относно тестовете - чуждо мнение предавам, въпрос на журналист и коментар на лекар, чужд лекар. На мен ми звучи смислено:
Тестването е дори не въпрос на надеждност на тестовете, а на възможности за тестване. В началото китайците са тествали само болни, защото не са имали възможност да тестват. После тази възможност се е появила и веднага са започнали да тестват масово - да, масово.
на въпрос за измерване на заразените и смъртността - повечето държави тестват най-често тежките, средно тежките и много тежките случаи и от тях вадят умрелите. В момента, в който може да се тестват не само тези случаи, картината  е вероятно да се промени.

И аз мисля така. Тестване му е майката и онзи ден показаха в САЩ как има обособени кътове по улици и булеварди, където човек може да отиде и да се тества с бързите тестове, които стават готови за минути. Все е нещо, а и по този начин се очертава динамиката на епидемиологичната обстановка. Изводи ще се направят, когато се натрупа достатъчно материал, естествено не и веднага.

# 15 787
Да разбирам ли, че е опасен повече изкуствения имунитет? Без силни имуностимулатори, но витамини, антиоксиданти са ОК.

Относно оздравялата и починала след това жена, явно не е починала от вируса, него го е нямало вече, а от лечението да кажем...

Не се знае. Но. Тази болест преминава в 3 фази - 1. лека настинка, която уж се излекува 1 седмица. 2. затишие - 1 седмица, 3. пълен колапс на вътрешните органи - на 3тата седмица.

Т.е. тези, които ги изписват като здрави може и да не са. Даже бях чела, че в седмицата на затишие можели и да заразяват.

# 15 788
Според вас има ли шанс да се предпазим добре? Колко време човек може да не излиза от вкъщи ако има тази възможност? Ако е толкова заразно, хората живеещи в блок са обречени. Едно излизане до магазина и може да си заразен. В момента голяма част от нас са притеснени, а когато започнат нещата да стават по-страшни, тогава сигурно ще паднем още повече психически. Когато в световен мащаб са болни политици, лекари, полицаи и всякакви служители от първа линия... Италия кога ще се "изчисти"? Това нещо ми прилича на някакъв порочен кръг, от който няма изход.

Изключително тежко е, но не е порочен кръг. Ще се изчистим, когато преболедуват поне 60% от хората и се създаде стаден имунитет. Няма да има вече кой да се разболява и да сее зараза.
Другата възможност е да се затвори държавата отвсякъде и никой нито да влиза, нито да излиза. Тогава няма кой да внесе болестта. Изчаква се другите да се изчистят и границите се отварят. Обаче в съвременния свят това изглежда направо невъзможно. По-възможно беше не за една държава, а за целия ЕС. И в рамките на съюза животът да си тече, макар и на леко по-ниски обороти. Не го направиха и сега трябва да преминем през лошото. Ще умрат доста хора, ако управляват добре болестта, ще са по-малко, ако се издънят, ще мрем масово.

# 15 789
Пета жертва на коронавируса в България.Подробности в обедните новини.

# 15 790
  • София
Няма да е зле да видим статистика, колко от починалите от Ковид са били ваксинирани с/у грип...

https://lupa.bg/news/senzaciya-vaksina-sreshtu-grip-stoi-zad-ogr … KUc0dfnfoZ61KXjnA

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:43 от bubanka

# 15 791
Пета жертва на коронавируса в България.Подробности в обедните новини.

Линк: https://nova.bg/news/view/2020/03/28/283079/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D … 0%BD%D0%B0%D1%81/

Пета жертва на коронавируса у нас. 55-годишен мъж от Разлог е починал в болницата в Благоевград

# 15 792
Изобщо не е задължително да е в такива три фази и да почва като настинка. Други хора описват, че от ден първи се чувстват много зле, със силна температура. Моя позната, която е в Швейцария е чела описания на болни в групата им на живеещи там във фейса.

# 15 793

Не се знае. Но. Тази болест преминава в 3 фази - 1. лека настинка, която уж се излекува 1 седмица. 2. затишие - 1 седмица, 3. пълен колапс на вътрешните органи - на 3тата седмица.

Т.е. тези, които ги изписват като здрави може и да не са. Даже бях чела, че в седмицата на затишие можели и да заразяват.

Един вид, може тестът й да е бил с грешен резултат. Нали така ги изписват уж?

# 15 794
  • на пъпа на Златията

И аз мисля така. Тестване му е майката и онзи ден показаха в САЩ как има обособени кътове по улици и булеварди, където човек може да отиде и да се тества с бързите тестове, които стават готови за минути. Все е нещо, а и по този начин се очертава динамиката на епидемиологичната обстановка. Изводи ще се направят, когато се натрупа достатъчно материал, естествено не и веднага.

Добре , де аман от тия ваши тествания .
Ами ще тестваме  с китайските ментета , и ще установим  че не са 300 а 2000 и тогава кво праим??
Всички ги събираме в Арена армеец ли??
Каза ви се че вече има вътрешна миграция на вируса.
Американците с какви тестове се тестват на улицата от "кафе автоматите"

Общи условия

Активация на акаунт