COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 595
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 765
Аз се чудя що мислите, че никой не е чувал и виждал хора в тежко състояние, пневмонии и какво ли не, или че тука няма здравни работници
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Също се чудя тия с just a flu що не идат доброволци, ще имат достъп до "извора" и ще видят и болните, и апаратите, и ще се разхождат, и ще помогнат

Аз още в миналата тема казах, че трябва да се работи усилено в домовете за възрастни хора, болници, възрастни хора и хора с хронични заболявания и профилактиката да е насочена с пълна сила точно към тях. Карантина - никакво излизане, доставка на храна в домовете, на тези, които живеят заедно с младите, да се осигури хотели за месец, два, с храна и да се изолират някъде в някои китно планинско селище. Хрониците, внимание, много да се пазят и въобще, мерки за превантивна карантина на рисковите групи.

# 15 766
  • Ispania
В Испания домовете за възрастни директно ги карангтинират и никой повече не влиза там, оставят ги. Голяма част починали изобщо не се тестват и цифрата на смъртността никога няма да бъде установена реално
Вижте, няма такова нещо.
Това за което говорите са ТЕЖКИ престъпления. Мисля че информацията  или стига абсолютно като развален телефон до България , или някой нарочно я сменя/измисля.
Откриха се два или три случая на домове за възрастни където бяха намерени починали хора, за което вече има криминално заведени дела.
Хората под карантина НЕ се оставят на съдбата им , а се “лекуват” според възможности и място. Не според години.
Разбирайте : ако дом за възрастни хора е под карантина , там ходят лекари и сестри според възможностти, ако има тежко болни , те се карат в болници . Ако това се случва в Мадрид (за сега единствено там се прави), респираторните апарати се слагат според” възможни години за живот”, тоест ако има здрав дядо на 70 и жена болна от рак на 35, то апарата ще се сложи на дядото.
На починалите е разбираемо да не се правят тестове , няма тестове за живите, камо ли за починалите.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 11:01 от Val

# 15 767
За Италия и Испания четох, че масово се изписват АБ и съответно бактериите стават резистентни. Четох също, че след пневмонията ги връхлита бактериална инфекция, тъй като имунитета се срива, но АБ не им влияе , поради честото му приложение. Та реално загивали от последващите усложнения, дори и пневмонията да бъде излекувана. Има резон, ако наистина е така, защото в Германия многоооо рядко дават Аб, тука българите рядко пием АБ също, нали ние се лекуваме с ракийка и чесън... та ако наистина е така, дано сме със силен имунитет. Това е от статия, чиито линк бях сложила по-назад...
Не става въпрос за части от света с резистентност на група хора, а за щамове бактерии, които са резистентни към сегашните антибиотици. Просто прекомерната употреба на АБ създава тези щамове и те си тръгват по света.

# 15 768
  • Пловдив
В Китай изписаните оставаха под наблюдение за още време.
Писаха също така, че в един момент може да се почувстваш по - добре, след което рязко се влошава. И критична за тежките състояния е третата седмица.

# 15 769
  • Ispania
В Испания антибиотик изписват много трудно и рядко, за Италия не знам.
Точно това щях да кажа и аз за Испания 👍.
Не зная от къде в България получават тази противоречива информация .
Точно пък за Испания където антибиотик се дава в найййййй-крайни случаи , някой да каже че дават лесно , ми е много странно.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:28 от Val

# 15 770
  • Пловдив
За Италия и Испания четох, че масово се изписват АБ и съответно бактериите стават резистентни. Четох също, че след пневмонията ги връхлита бактериална инфекция, тъй като имунитета се срива, но АБ не им влияе , поради честото му приложение. Та реално загивали от последващите усложнения, дори и пневмонията да бъде излекувана. Има резон, ако наистина е така, защото в Германия многоооо рядко дават Аб, тука българите рядко пием АБ също, нали ние се лекуваме с ракийка и чесън... та ако наистина е така, дано сме със силен имунитет. Това е от статия, чиито линк бях сложила по-назад...
Това за нас не е вярно. Имам приятел лекар микробиолог,най-много го е страх от резистентните Бактерии. В региона най-резистентни са в Гърция, Турция, Италия, Румъния. След това сме ние. Много след нас са Португалия. Безконтролното прилагане на АБ до преди 3_4 години си дава своето отражение. И става въпрос за микроклимат в случая.

# 15 771
Тази цитоконна буря звучи най-страшно от всичко. При испанския мор е било така. Но в такъв случай някой може ли да обясни противоречието - умират предимно хора с придружаващи заболявания и "ангажиран" имунитет, а в същото време със силен имунитет?
Този вирус е някакъв изрод, не мислите ли?
Отивам да чета как се е затрил испанския грип.
Това, което последно синтезирах за себе си - и двете са вярни едновременно.
Хората с много заболявания, обикновено възрастни, на запад редовно и дългогодишно ги ваксинират против сезонен грип. Това дава един илюзорен имунитет, който явно в сблъсък с коронавируса се обръща срещу организма. Но хроничните заболявания не помгат реално това да се случи, тък като някои от системите са увредени.
Това е моята логика за две в едно хем хронични заболявания, хем засилен имунен отговор.

И от мен нещо по въпроса. Имунитета, който дават ваксините не е илюзорен ,съвсем нормален си е. Ваксините се слагат да подсилят тялото във време на епидемия и без ковид са били разумно решение. Просто засилват тялото, но изкуствено. Точно в думата изкуствено е заровено кучето. И да, точно този изкуствен имунитет се обръща срещу организма. Защото преди няколко дни писах и пак го поддържам -коронавируса сваля имунната система със силата на имуносупресор. И когато имуносупресията на ковид се срещне с имуностимулатора на ваксината става страшно. Затова по принцип автоимунните не се ваксинират. Сега излиза, че и хроничните също не е трябвало да се ваксинират, но вече е късно. Кой да знае, че ще дойде корона вирус. Иначе самото хронично заболяване е опасно до степен, че засегнатият орган пръв дава фира и подпомага стигането по-бързо до полиорганна недостатъчност, сепсис или каквото и да е там, което е причина за смъртта.

# 15 772
Ягоди за бране в България има, около т. нар. Родопска яка има цели полета. Няма работна ръка за селскостопанска работа  у нас.
Благодаря, ще следя за обяви. Не се шегувам. Това е нещо смислено. Във Франция са призовали останалите без работа да се включат в събирането на реколтата. Ако с това мога да помогна у нас, бих се включила. Единственото ми притеснение е, че няма да се наложи, защото нямаме чак толкова голямо производство. Почти всичко е внос по щандовете за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

Бледолилава, нямаме производство, защото няма кой да работи. Фирмата, за която работя, обработва само 200 дка, за които е нужен ръчен труд, като събираме хора в радиус от 30 км. Ако имаше повече хора, щяха да са повече дка. Също трябва да се отбележи, че в нашия район липсват хора, защото имаме доста зеленчукопроизводители, макар и не с много дка. Както и че предимно роми работят, и то тези, които са мързеливи, да отидат в чужбина. Има и много бабчета, да са живи и здрави, които продължават да работят на полето.

Антибиотици може да не изписват, ама какво месо ядем?

# 15 773
Кантарджиев току що в БНТ каза с доста категоричен тон, че няма шанс човек да се зарази повторно.

Кантарджиев няма откъде категорично да знае такова нещо.

# 15 774
Жена, излекувана успешно от COVID-19, почина 36 часа след изписването си.

Това нещо е ужасно. Защо хората умират след като са изписани, това не е първият случай? Pensive Въобще колко от изписаните са живи и здрави? Те и у нас ги изписват вече по-рано, за да се освободят легла. Това, че си дал 2 отрицателни проби май въобще не е обнадеждаващо.

https://novini.bg/sviat/eu/589743?fbclid=IwAR2VgCPF3wml5mPe4-lHr … oMvcd9q4cKfKxShQk

Само че не пише от какво е починала, може да е от всичко, вкл. да я е блъснала кола.

# 15 775
Може ли да ми обясниш накратко какво е цитокинова буря. Помня, че го обсъждахте, но пропуснах какво е точно Flushed
Когато клетките на имунната система отделят прекалено голямо количество т.н. цитокини, това са като сигнали, които на свой ред активират още имунни клетки и т.н. става един доста опасен цикъл. Имунната система е нож с две остриета и е по същество един много фин баланс между бърз и силен отговор, но все пак достатъчно премерен,  така че да не те убие.

# 15 776
Скрит текст:
Относно смъртността на хората с леките симптоми, повечето получават така наречената цитокинова буря, която ги убива много бързо. Според мен, това се е случило и на момичето във Франция. Още от началото, когато епидемията беше в Китай, се коментираше, че много хора всъщност умират от собственият си имунен отговор. Затова се казваше да не се пият имуностимуланти.

Може ли да ми обясниш накратко какво е цитокинова буря. Помня, че го обсъждахте, но пропуснах какво е точно Flushed
Силна имунна система, силен отговор  -> образуване на твърде много антитела, които убиват организма.

То затова трябва да се внимава в лечението и да не се прекалява. Защото ако имунната система на човек си е добре, няма нужда да се тъпче с имуностимулатори. Същото важи и когато се разболее - отровата зависи от дозата, както е казал Парацелз.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:41 от bubanka

# 15 777

Давай, Австрия! Отлично се представяш. Среден ръст на заразените през последните 4 дни. Под 10% имаме достигнато плато.

# 15 778

Давай, Австрия! Отлично се представяш. Среден ръст на заразените през последните 4 дни. Под 10% имаме достигнато плато.
Какво плато? Цели се спад. Плато има само при естествено развиваща се епидемия! Стига с това плато!  Стана като с бързите тестове!

# 15 779
  • Bulgaria
Според вас има ли шанс да се предпазим добре? Колко време човек може да не излиза от вкъщи ако има тази възможност? Ако е толкова заразно, хората живеещи в блок са обречени. Едно излизане до магазина и може да си заразен. В момента голяма част от нас са притеснени, а когато започнат нещата да стават по-страшни, тогава сигурно ще паднем още повече психически. Когато в световен мащаб са болни политици, лекари, полицаи и всякакви служители от първа линия... Италия кога ще се "изчисти"? Това нещо ми прилича на някакъв порочен кръг, от който няма изход.

Общи условия

Активация на акаунт